Регионални

09 ноември 2018 09:44

Започна онлайн гласуването за „Добрият самарянин“

Последна шеста номинации постъпила за тазгодишните награди „Добрият самарянин“. Тя е за доброволците от Сдружение с нестопанска цел „Диабет”, които ежедневно се грижат за здравето на хора, страдащи от диабет, и за ранно открив...

източник: www.actualno.com
Виж повече

 
Свързани новини

Българи финансират образованието на деца-сираци в Уганда

12 January 2019 08:56

Българи изцяло финансират образованието на деца-сираци в Уганда. Повечето от дарителите не са богати и известни, а съвсем обикновени хора. Всичко се случва с помощта на Йоанна Шопова, която през лятото на миналата година заминава в Африка по специален проект. Сега събира пари, за да се върне отново там и да помага на децата. Вижте още в репортажа на Надежда Василева.

Роми-емигранти помагат на бедни деца у нас

12 January 2019 08:00

Роми от Видин, емигрирали в Германия, са събрали средства за закупуването на топли дрехи и обувки за 66 бедни деца в родния си град.  Настояването на дарителите е било децата, които ще получат помощта да са от бедни семейства, независимо от етноса. Повечето от емигрантите живеят в град Коблец в Германия, където работят общо 1200 българи. Групата „Ангалутне“ събира роми, живеещи в няколко града в Германия, Финландия, Испания, Англия, Белгия и именно те са организатор на благотворителната акция. {cbrelatedarticle count="2" /}  Това е втората подобна акция, след като българите са помогнали на 75 деца и през 2017 година.ромиемогрантидарение

Кампанията „Ангелска елха” във Враца дари празник за над 170 деца на затворници

08 January 2019 10:15

Мисията на „Ангелска елха" е запазването на естествените връзки между родителите, лишени от свобода и техните деца, защото хлапетата нямат вина за прегрешенията на бащите си и трябва да имат семейство За поредна шеста година във Враца се проведе традиционната международна кампания „Ангелска елха", чрез която се събират коледни подаръци за децата на лишените от свобода. Инициативата се реализира от Дружество за религиозна и обществена подкрепа на лишените от свобода. Организаторите са получили от затвора във Враца молби-декларации от над 70 лишени от свобода, които нямат възможност да зарадват своите деца с подаръци. Общо 176 са малчуганите в списъка изготвен от координатора на проекта във Враца, Цвети Иванова, управител на ОИЦ - Враца. Нейният екип и много доброволци реализират кампанията без наличен финансов ресурс и разчитат изцяло на дарения от общността под форма на подаръци за децата.

Законови пречки продължават да възпрепятстват фирмите да даряват храна

07 January 2019 07:03

Компании продължават да са дарители и да плащат ДДС, въпреки че законът предвижда облекчение. Това се случва заради маркировка по опаковките, които възпрепятстват споделянето на излишната храна за хората в нужда. Това каза Цанка Миланова от Българската хранителна банка в студиото на сутрешния блок на БНТ.

Деца от Варна дариха средствата от продажба на коледни картички на стари хора

03 January 2019 16:16

Над 30 хиляди лева събраха по време на благотворителна кампания децата от младежката организация "Делфините" във Варна. Месеци наред те изработваха коледни картички от рециклирани материали, а парите от продажбата им дариха на Дома за стари хора "Гергана".

Хиляди откликнаха на призива за дарения на детски дрехи

02 January 2019 18:32

Хиляди хора от цялата страна и чужбина откликнаха на призивите за дарения за дрешки, обувки и играчки за децата от плевенското село Дисевица. В дните преди Коледа от Националното сдружение на сираците отправиха в социалните мрежи призив за помощ за децата от детската градина "Вит".   Тогава кметът обяви, че е готов да събира помошите и днес кабинетът му вече е препълнен с пакети с дрехи, обувки и играчки, изпратени по куриер или донесени лично, съобщи БНТ.   Например един мъж от София подарил 43 чифта нови зимни обувки - колкото са децата в детската градина. Има колети от Англия, Испания и Израел, получил е обаждания от САЩ. Почти всички деца в селото растат в бедни семейства. Близо 100 са в детската градината "Вит" и в местното начално училище, други учат в Плевен и близките села.   {cbrelatedarticle count="2" /}  Дрехи има за всикчи деца в селото, не само за тези от детската градина. След като всичките 450 деца в Дисевица получат дрехи и обувки, останалите ще бъдат занесени на бедни семейства в други села в община Плевен.даренияблаготворителностдетска градинасираци

Благотворителен концерт в Бургас набира средства за лечението на 4-годишно момче

02 January 2019 10:12

Под мотото "Да помогнем на Давид", ще се проведе благотворителен концерт в Бургас. На пети януари, певци и танцьори обединяват сили за да се даде шанс за по-добър живот на малкия Давид. Той е с диагноза спастична квадре пареза, но е умствено съхранен и вече говори. През октомври 2017 година му е направена операция в Сърбия и крачетата му са по-добре. Сега е много важно да не се прекъсва неговата рехабилитация. В момента Давид е на 4 години, но все още не може да върви сам. Това е пово

Врачани „облякоха“ дървета с дрехи за хора в нужда

29 December 2018 13:00

В разгара на коледно-новогодишните празници врачани показаха милосърдие към нуждаещите се. На дървета в идеалния център на града се появиха топли връхни дрехи с послания "За теб! За една топла Коледа!".

Младежи с увреждания предлагаха ръчно изработени сувенири в Мездра

29 December 2018 10:30

Пред сградата на Общинската администрация в Мездра се проведе благотворителен базар на Комплекс социални услуги и дейности за лица с увреждания – Мездра, съобщиха от общинската пресслужба.

Денислава Ангелова стана първата жена, удостоена с наградата "Шимон Перес"

28 December 2018 17:00

Председателят на асоциация „Докосни дъгата" Денислава Ангелова стана първата жена, удостоена с престижна награда от Центъра за мир „Шимон Перес" в Израел. Отличието на Денислава Ангелова бе връчено в родния й град Плевен, а в церемонията участва представителният гвардейски духов оркестър.