Регионални

09 ноември 2018 10:46

Полага се хоризонталната маркировка на ремонтирани улици във Враца

Започна полагането на хоризонтална маркировка по основни пътни артерии във Враца. Поставянето, което ще бъде извършено от фирмата-изпълнител на пътя до пещера Леденика, ще стартира от надлеза на КАТ, по бул. „Христо Ботев“, кръстовището с площад „Рус...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Половин милион лева ще бъдат инвестирани в село Нивянин

18 January 2019 14:00

Инвестиционната програма на най-малката община във Врачанска област – Борован е заложила общо 460 хил. лв за Кметство Нивянин. Общият размер на проектобюджета на Община Борован е малко над 4,4 млн. лв., съобщават от общинската пресслужба.

Учители направиха първото дарение за годината в библиотеката на Враца

17 January 2019 11:15

Първото дарение за 2019 година получи Регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца. Благородният жест е на учителите Мими Петрова и Светла Димитрова от група „Бонбон” към детска градина „Зора”. От ръководството на библиотеката уточниха, че това е второ поредно дарение на педагозите. Тази година те са избрали да подарят на малките читатели три български книги, сред които и луксозното издание на „Рибния буквар“.

Във Враца откриват изложба по повод 140 години от Търновската конституция

16 January 2019 16:00

Изложбата се провежда под патронажа на Председателя на 44 –тото Народно събрание Цвета Караянчева и със съдействието на Дирекция „Държавни архиви“. В експозицията са подредени 40 платна с исторически и биографични данни за народните представители от състава на Учредителното събрание, портрети и документи за тяхната дейност, моменти от работата по съставянето на Търновската конституция, както и развитието на конституционния процес на фона на историческите събития през 1879 г.

Обновяват спортната зала „Вестител” във Враца по програма "Красива България"

16 January 2019 11:45

На вчерашното извънредно заседание на Общинския съвет във Враца, с една точка в дневния ред, местните сенатори одобриха докладна записка на кмета Калин Каменов. С абсолютно мнозинство, 27 гласа „за”, съветниците приеха предложението за кандидатстване по програма "Красива България" за финансиране на ремонтни работи във врачанската спортна зала "Вестител".

Бутат емблематична сграда във Враца, на нейно място строят мол

14 January 2019 16:40

От днес врачани ще трябва да се простят с емблематична сграда от близкото минало – Сувенирната палата. Магазинът пустееше от години и само няколко щанда на търговци заемаха пазарната площ. От днес започна събарянето на магазина, тъй като местна фирма спечели правото да изгради нов търговски център. На нейно място ще израсне нов МОЛ, изцяло съобразен с архитектурния облик на Враца. Не е ясен крайният срок за събарянето на магазина. От фирмата съобщават, че има неясноти в подземните ком

РЗИ - Враца обяви конкурси за трима медицински специалисти

14 January 2019 12:37

Конкурси за 3 вакантни позиции обяви управата на Регионалната здравна инспекция във Враца още в първите дни на новата година. Първата позиция е за Главен инспектор. Длъжността предвижда контрол върху дейността на лечебните заведения за болнична и извънболнична помощ и на домовете за медико-социални грижи за деца в област Враца, съобщават от инспекцията.

Иззеха пушката на мъж от Враца, застрелял домашно куче

14 January 2019 11:15

Вчера, в РУ Враца е получено съобщение от жител на Враца, който заявил, на същата дата в местността „Туев дол“ край кв.Бистрец, неизвестно лице застреляло кучето му порода “Кавказка овчарка“, пуснато да се разхожда. След оперативно-следствени действия е установено, че съпричастен към извършеното деяние е 33-годишен мъж от гр. Враца. Иззета е законно притежавана пушка. Мъжът е задържан до 24 часа в РУ Враца. Образувано е досъдебно производство.

Подменят оборудването на електростанция "Елисейна" във Враца

10 January 2019 13:59

В Министерството на енергетиката дискутираха честите прекъсвания по електропреносната мрежа в населените места, захранвани от възлова станция "Елисейна", съобщиха от пресцентъра на Областна администрация Враца. Заместник областният управител Мирослав Комитски се срещна със заместник-министъра на енергетиката Красимир Първанов.  От дискусията стана ясно, че предстои цялостна модернизация на станцията, включваща подмяна на енергийното оборудване и въвеждане на

Задържаха рецидивист извършил на пет кражби в Криводол

10 January 2019 10:45

След оперативно-следствени действия на служители на РУ Враца,е установен и задържан в ареста обирджията , който в периода от края на месец март до 3 април 2018г., извършил пет кражби в Криводол. Спипаният от полицията е 25-годишен жител на Брусарци, криминално проявен за кражби. Набезите му в Криводол са извършени в търговски обекти и частни домове. От там опитният крадец е отмъквал хранителни продукти, цигари, спиртни напитки, електрически уреди мобилни апарати и пари. Част от откраднатото е намерено от полицейските служители. Срещу обирджията е образувано бързо производство.

Врачанско село събира най-добрите планински бегачи на интересно състезание

09 January 2019 13:04

За трета поредна година любителите на зимните бягания ще имат възможността да се включат в състезаниеto „Kreta Run 2019“.  „Kreta Run 2019” се организира от любителите на бягане в пресечени местности  Александър Александров, Станислава Цветкова и Иван Стоянов. Атрактивното състезание ще се проведе със съдействието на Община Мездра и Кметство село Крета. То ще стартира на 27 януари в 11 часа от площада на с. Крета. Очаква се финалът да бъд