Регионални

09 ноември 2018 10:46

Полага се хоризонталната маркировка на ремонтирани улици във Враца

Започна полагането на хоризонтална маркировка по основни пътни артерии във Враца. Поставянето, което ще бъде извършено от фирмата-изпълнител на пътя до пещера Леденика, ще стартира от надлеза на КАТ, по бул. „Христо Ботев“, кръстовището с площад „Рус...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Община Враца нае 9 души по програмата за младежи с увреждания

23 March 2019 16:30

Девет души нае по програмата за младежи с увреждания общинската администрация във Враца. Служителите са предимно със слухови и двигателни увреждания, но се интегрират чудесно в работната обстановка, констатира директорът на Бюрото по труда във Враца Маргарита Ангелова. По-голямата част от новонаетите са назначени като общи работници или помощници по поддръжката. Тези, на които здравословното състояние позволява обаче, получават и допълнителни работни ангажименти, които допълнително се разписват в трудовата характеристика, съобщават отообщинската пресслужба.

РЗИ започва проверки на извинителните бележки във Враца

23 March 2019 13:30

Ударни проверки започват от РЗИ - Враца, свързани с издаването на медицински бележки, с които учениците извиняват множеството си отсъствия в училище. Повод за активизирането в тази посока са докладвани от Регионалното управление на образованието в града зачестили случаи на извинявани с медицински бележки отсъствия в училищата през настоящата учебна година. В тази връзка от РЗИ разпращат отново изискванията за издаване на медицинския документ, които трябва да спазват медиците.

Инспекцията по труда във Враца отчете положителни резултати за месец февруари

22 March 2019 16:00

Инспекционната дейност в Дирекция "Инспекция по труда" - Враца през месец февруари е била насочена към постигане на поставената оперативна цел, а именно: "Осъществяване на ефективен контрол относно спазване на законодателството в областта на труда, заетостта, държавната служба и трудовата мобилност”. Проверени са 99 предприятия във всички отрасли на икономиката, съвместно с представители на МВР, НОИ. Агенцията по заетостта, НАП и ДНСК.

Екипът на Младежкия център във Враца проведе обучения за киберскаути

22 March 2019 09:37

Екипът на центъра повиши капацитета си от възможности за работа с млади хора по теми, свързани с превенция на рисковете в интернет пространството. Младежки център - Враца и Националният център за безопасен интернет при Фондация "Приложни изследвания и комуникация" организираха и проведоха обучение на тема "Киберскаут", което използва метода „връстници обучават връстници“ и е насочено към популяризиране на основните рискове в интернет пространството и съответните начини за справяне с тях сред ученици от цялата страна.

Медицинските сестри от Враца изпратиха отворено писмо до първите в държавата

22 March 2019 09:00

Медицинските сестри от МБАЛ "Христо Ботев" във Враца подкрепиха Националния протест на колегите си. Те се събраха вчера пред сградата на Общината със сини лентички на реверите и плакати "Да спрем кръвния данък във всичките му форми!”. Представител на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи във Враца обяви, че от името на протестиращите е изпратено отворено писмо с описание на лошите условия на труд и ниското заплащане в сектора до председателя на Народното събрание, президента, премиера, омбудсмана, министъра на здравеопазването и синдикатите. Протестиращите ясно показаха недоволството си и се обединиха около мнението, че на този етап не вярват, че обещанията на министър Ананиев за подписване на колективни трудови договори с параметри на възнагражденията им и подпомагане на болницата ще се изпълнят.

Рецидивист от Враца застава на подсъдимата скамейка за грабеж

21 March 2019 13:21

Окръжна прокуратура - Враца е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу М. С. за извършен от него грабеж при условията на опасен рецидив, съобщиха от държавното обвинение.

Педагози от пет държави посетиха Враца

21 March 2019 09:15

Педагози от пет държави прие на работна среща кметът на Община Враца Калин Каменов. Гостите от Румъния, Турция, Полша, Гърция и Унгария са партньори по проект на Детска градина „Детска Вселена“ – „Мостове за социално включване“, осъществяван по програма Erasmus+. Чуждестранната делегация бе придружавана от директора на детското заведение Клавдия Костова, която разказа за дейностите по проекта.В рамките на срещата кметът Каменов запозна гостите с подобряването на образователната структура на общината, проектните дейности, инвестициите и развитието на образованието в града. Той посочи, че Враца е вторият град в страната, след Пловдив, в който стартира обучението „Монтесори“ в детските градини.

Във Враца обсъждат правила за клубовете на пенсионерите и хората с увреждания

20 March 2019 16:00

Обществена консултация ще се проведе на 21 март 2019 г. от 16.00 ч. в Конферентната зала на Общински съвет - Враца Община Враца уведомява обществеността и заинтересованите физически и юридически лица за организиране на обществена консултация във връзка с приемане на Правилник за организацията и дейността на Клубовете на пенсионерите и лицата с увреждания в Община Враца, с който се въвеждат нови положения в регламентацията на обществените отношения, регламентиращи статута на клубовете на пенсионерите и лицата с увреждания.

10 френски думи вдъхновиха млади художници във Враца

20 March 2019 14:45

Кметът на Община Враца Калин Каменов и председателят на Клуба на франкофонията Враца - Емил Пеняшки откриха във фоайето на НЧ „Развитие - 1869“ изложба, част от програмата на Седмицата на франкофонията, която се провежда от 14 до 22 март.

Горя цех за обработка на птиче месо във Враца

20 March 2019 10:45

В Районното управление на полицията във Враца вчера, в 17.05 ч. е получено съобщение за възникнал пожар в цех за обработка на месни продукти в източната промишлена зона на Враца. Димът вчера се виждаше почти над целия град. От пресцентъра на ОД МВР съобщиха, че огънят е потушен от служители на РСПБЗН-Враца. Причините за пожара и щетите от него са в процес на изясняване. Образувано е досъдебно производство.