Регионални

09 ноември 2018 11:40

В Монтана: Кръгла маса за ролята на здравните грижи върху стандарта на живот

Монтана ще бъде домакин на кръгла маса на тема „Качеството на здравните грижи като отражение на стандарта на живот и фактор за регионалното развитие”. Тя ще се проведе на 10 ноември в Заседателната зала на Общинския младежки дом, съобщи Таня Славкова...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Монтана с най-голям бюджет от 20 години насам

16 January 2019 10:15

Проектобюджет на община Монтана бе представен на публично обсъждане със стартова рамка от 43 милиона и 700 хиляди лева приходи и разходи. Това е най-големият бюджет през последните 20 години и за пръв път ще бъде внесен през януари за приемане от Общинския съвет, уточни кметът Златко Живков. Заседанието, на което ще се гласува предложението е насрочено за 24 януари. Преди това проектът ще бъде представен пред всичките второстепенни разпоредители на общината в сферите на образованието, здравеопазването, културата, спорта, социалните и комунални дейности.

В Монтана откриха пътуващата изложба, посветена на Търновската конституция

15 January 2019 09:21

Областният управител на Монтана Росен Белчев откри изложбата "140 години от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция". Жителите и гостите на града ще могат да видят документалната експозиция в сградата на Държавен архив - Монтана до 17 януари. Пътуващата изложбa е подготвена по инициатива на Народното събрание, със съдействието на Държавна агенция "Архиви". През тази година тя ще бъде представена във всички областни центрове в страната. Монтана е вторият град в Северна България, в който гостува експозицията.

Видин и Монтана посрещнаха Банго Васил

14 January 2019 16:20

Деца от ромските квартали на Монтана “Кошарник” и “Огоста” посетиха кмета на Монтана Златко Живков на ромската Нова година. Пред присъстващите бе разказана легендата за Банго Васил- спасителят на ромите-катунари, от която произлиза празникът Василица. Децата са ученици от начално училище "Георги Бенковски" в квартал "Кошарник". "Сурва, сурва година, здрава, здрава гърбина, златен клас на нивята, сладък плод за децата, вечен мир на

От ОДМВР Монтана връчиха награди от конкурса „Полицаят е мой приятел и учител"

11 January 2019 10:15

Директорът на Областната дирекция на МВР Монтана, ст. комисар Ивайло Антонов, награди 12-годишните Александра Александрова и Михаела Михайлова от Първо ОУ „Никола Първанов” град Лом и 10-годишната Вилислава Филипова от Трето ОУ „Иван Вазов” град Берковица за отличното им представяне в Националния конкурс за детска рисунка „Полицаят е мой приятел и учител”.

Всички пътища в Монтанско са проходими въпреки обилния снеговалеж

10 January 2019 16:00

Въпреки обилния снеговалеж всички пътища в Монтанско са проходими, съобщиха от Областното пътно управление /ОПУ/. В различни части на региона дебелината на снежната покривка е от 20 до 40 сантиметра.

РИОСВ – Монтана провери сигнал за мъртва риба по течението на река Цибрица

10 January 2019 12:00

РИОСВ – Монтана на 8 и 9 януари извърши проверка по сигнал за мъртва риба по течението на река Цибрица. В хода на две проверки – не се установи наличие на мъртва риба, неприятна миризма или видимо оцветяване в повърхностния воден обект – река Цибрица, както на територията на населеното място - с. Златия, така и до вливането й в река Дунав.

Полицаите в Монтана са намалели със сто и петдесет души

10 January 2019 11:00

Със 150 души са намалели полицаите в Областна дирекция на МВР - Монтана. Това заяви зам.-директорът комисар Цветомил Христов. 20 са новоназначените, а в момента тече конкурс за още 16 свободни места за сектор “Охранителна полиция”. Целта е да се запълнят вакантните места след излезлите в пенсия служители, уточни комисар Христов.

Двама са заподозрени за големия обир на 500 000 лева в хипермаркет в Монтана

08 January 2019 13:00

Двама младежи скроили и извършили големия обир на 500 000 лева в хипермаркет в Монтана. Те са заподозрени, а дебелото над 100 страници дело е в Районната прокуратура. Това разкри зам.-директорът на ОД на МВР комисар Цветомил Христов.Големият удар е реализиран безпрепятствено на 11 май миналата година. Обирджиите си закупили униформите за гардове на търговската верига, с които се дегизирали, по интернет. Те прибрали парите мирно, без насилие и оръжие и офейкали.

В Монтана раздадоха 200 паници блажна ивановска чорбица

08 January 2019 11:30

В понеделник, на всенародния празник на Ивановците на пазара в центъра на Монтана раздадоха 200 паници блажна чорбица. Идеята е от миналата година на Иво и Лидия Заркови, те дадоха курбана, за да зарадват и почерпят съгражданите си. Чорбата, този път със свински мръвки къкреше в големия казан от рано сутринта. Приготви я майсторът готвач Ели Лозанова от сдружение „Бабина душица“. Към 12 часа на пазара срещу сектора за цветя се събраха доста желаещи да опитат чорбата и да благословят „Да е живо и здраво името на Ивановците и Иванките. Имен ден отбеляза и Ивайло Зарков.

В Монтана чистят леда с магнезиев хлорид

05 January 2019 11:40

В Монтана борят леда с магнезиев хлорид. Общината е закупила 10 тона за 8 000 лева, съобщи кметът Златко Живков. Магнезиевият хлорид е с ниска точка на замръзване и продължително действие, ограничава корозията и намалява риска от бързо и повторно замръзване. Магнезиевият хлорид ще се смесва със сол и ще се разпръсква със специална машина, уточни още кметът.