Регионални

09 ноември 2018 11:40

В Монтана: Кръгла маса за ролята на здравните грижи върху стандарта на живот

Монтана ще бъде домакин на кръгла маса на тема „Качеството на здравните грижи като отражение на стандарта на живот и фактор за регионалното развитие”. Тя ще се проведе на 10 ноември в Заседателната зала на Общинския младежки дом, съобщи Таня Славкова...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Започнаха ремонтите в детските градини и ясли на Монтана

24 June 2019 15:20

Започва основен ремонт на детска ясла №3 в квартал „Пъстрина” в Монтана, съобщи кметът Златко Живков. Инвестицията е и е в размер 280 хиляди лева като 160 хиляди лева осигурява общината, а другите програма „Красива България”. Общината вече е превела своята част на Министерството на труда и социалната политика, което управлява програмата, уточни кметът.

Седмица за превенция на туберкулозата в Монтана ще се проведе от 24 до 28 юни

23 June 2019 15:00

Монтана е една от петтте области в страната с награда от Министерството на здравеопазването за изключителни резултати в борбата с туберкулозата Министерството на здравеопазването и Глобалният фонд за лечение на туберкулоза отличиха показалите най-високи резултати тубдиспансери на заключителната среща преди Фондът да се изтегли от страната след приключването на програмата си за България, която започна през 2008 г. Сред наградените е МБАЛ "Д-р Стамен Илиев" - Монтана

Ученик потъна във водите на микроязовир в монтанското село Габровница

22 June 2019 09:20

17 - годишно момче се удави във водоем до закритото военно поделение в монтанското село Габровница. Сигнал за трагичния инцидент подал дядото на ученика. към 16.50 на 21 юни. Внукът му от село Долно Церовене, дошъл да прекара ваканцията в Габровница. Следобед, заедно със свои приятели отишли на малкия язовир да се разхладят, въпреки че целият район е ограден с табели, забраняващи къпането. Ненадейно момчето потънало, а къпещите се започнали да викат за помощ. Кметът на селото Борис Цветков поел цялата организация по издирване на удавеното момче. Водолази претърсват водоема. Припомняме, това е третият подобен инцидент в рамките на седмица.

Увеличават се услугите за възрастни и хора с увреждания в Монтана

21 June 2019 14:15

Новият проект на община Монтана за патронажна грижа за хора, които не могат сами да се обслужват е одобрен по програма „Развитие на човешките ресурси” и договорът за изпълнението му вече е подписан, съобщи кметът Златко Живков.

Малка читателка дари книги на монтанската библиотека

20 June 2019 17:00

В Детския отдел на Регионална библиотека "Гео Милев" - Монтана постъпи дарение от малката читателка Теодора Младенова, ученичка от VI СУ "Отец Паисий". Второкласничката е възпитавана на солидарност и съпричастност към другите, затова с удоволствие споделя своята колекция от книги, за да достигнат до повече деца. Теди обича кучетата, четенето и спорта. Посещава школа по плуване и народни танци, но винаги намира свободно време да разлиства книгите и да научава толкова много.

Полицията в Монтана задържа двама пласьори на наркотици

20 June 2019 14:15

На 19.06.2019 г. около 20,00 ч. след сигнал за държане на наркотични вещества е извършен оглед на сграда с офиси в центъра на гр. Монтана, при което са намерени и иззети прозрачна полиетиленова опаковка, съдържаща хартиена опаковка с 15,9 грама амфетамини на бучки, електронна везна "sanda" и 2 пластики / от сим карти на мобилни оператори /, както и прозрачна полиетиленова опаковка, съдържаща бучка амфетамин, с тегло от 1 грам. В помещението са установени двама 35-годишни мъже от гр. Монтана, като единият е предал доброволно държано в него вещество - прозрачна полиетиленова опаковка, съдържаща 16,8 грама амфетамини на бучки. Двамата мъже са задържани за срок до 24 часа в РУ Монтана. По случая е образувано досъдебно производство.

Сборникът „Българският Северозапад в Европа - история и култура" в Монтана

18 June 2019 16:00

Ден на българската наука, посветен на 150-годишнината от основаването на Българската академия на науките организираха община Монтана, БАН, Регионален академичен център Институт за балканистика с Център по тракология – филиал Монтана, Държавния архив и Регионалния исторически музей – Монтана.

Монтана има бронзова статуя на римската богиня Диана

14 June 2019 16:45

Кметът на Монтана Златко Живков откри възстановената скулптура на римската богиня Диана заедно с 90-годишния й създател скулпторът Димитър Ганчев. Бронзовата почти двуметрова фигура бе отлята за втори път, след като оригиналът бе откраднат преди 25 година.

В Монтана стягат Осмия фестивал на народната кухня „Бабина душица”

14 June 2019 12:40

Кулинарна изложба на традиционни ястия, подготвена от читалищата в Липен, Студено Буче, Смоляновци, Мала Кутловица, Долно Белотинци и Горна Вереница, ще бъде новият момент в осмото издание на фестивала на народната кухня „Бабина душица”. По традиция той се провежда в съботния ден преди Празника на Монтана Свети Дух и е съпътстващо събитие на Международния фолклорен фестивал. Тази година ще започне в 10:00 ч. на 15 юни в Градската градина.