Регионални

09 ноември 2018 13:40

Във Враца отбелязаха 141 години от Освобождението на града

„Днес отбелязваме единпаметен ден, в който преди 141 години получаваме правото и отговорността да сме свободни. Освобождението на Враца е ден на единение, нашият общ празник, който ни вдъхновява да продължаваме напред! Нашите деца трябва да знаят ист...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Във Враца вече се стягат за коледните празници

15 November 2018 15:49

В първия ден на декември Враца ще грейне с Коледна украса, съобщава кореспондентът на Actualno.com в града. И тази година Търговският  базар ще бъде разположен на пл. „Христо Ботев”, на който от днес започна монтирането на дървените къщички за продажба на подаръци, сувенири и лакомства.  Базарът ще работи от края на месец ноември до 31 декември тази година.  „Не успяхме да направим  такъв базар в комплекс” Дъб

Кметът на Враца и полицейските шефове с призив да се спазва толерантност при протестите

15 November 2018 14:11

"Ще спазим правото на протестиращите да изразят своето мнение, но апелираме протестите да не създават затруднение на пътуващите“, заяви на специален брифинг кметът на Враца Калин Каменов. Към апела за толерантност на пътя се присъединиха и директорът на ОУ на МВР Янко Янколов и началник сектор “Пътна полиция” Янко Харалампиев. Кметът благодари на полицейските служители, които охраняваха протестното шествие в миналата неделя, че не са допуснали конфликт между п

Удостоиха актьора Димитър Живков с приза "Посланик на Враца”

15 November 2018 09:21

Авторът на моноспектакъла "Живак" Димитър Живков беше отличен с приза "Посланик на Враца". След края на спектакъла, който се игра вчера вечерта в препълнената Градска концертна зала, заместник-кметът на Враца Петя Долапчиева връчи отличието на младия актьор. Званието е от името на кмета Калин Каменов, проектът "Посланиците на Враца“ цели да отличи врачани, които допринасят с дейността си и с професионалните си успехи за популяризирането на града по света.

Врачански археолози искат проекти за опазване на ценните находки

13 November 2018 17:00

Спешно да се консервират, а при възможност – и реставрират древните исторически сгради, открити при разкопки във Врачанско, настояват от Регионалния исторически музей. По думите на експертите, ако не се вземат навременни мерки за опазване и популяризиране на находките, има вероятност да се компрометират сериозно.

Приеха мерки за безопасност на пътя във Враца

13 November 2018 16:11

Проект на мерки за подобряване безопасността на движението по пътя бе приет днес от Областния съвет по безопасност на движението във Враца. Той е част от Националната стратегия и всяка областна администрация трябва да се присъедини към мерките на Правителството, това каза при откриване на дискусията зам.-областният управител на Враца Мирослав Комитски. Проектът съдържа мерки за повишаване на безопасното шофиране и като възлов бе разгледан проект „Визия нула&ldquo

На форум във Враца дискутираха добри практики за работа с деца с нарушено зрение

13 November 2018 14:00

Враца е домакин на регионален форум „Книгата е моята светлина“, организиран от Центъра за подкрепа на процеса на приобщаващото образование. Събитието бе открито от кмета Калин Каменов. „Огромна чест е, че Враца е домакин на толкова социално значим форум, на който ще се обсъдят начините за създаване на по-гъвкава социална и образователна система. Вярвам, че с общи усилия ще направим една достъпна среда за хората в неравностойно положение, която да отговаря на съвременните изисквания. Малка, но съществена крачка на местната администрация в тази посока, са проектите за образователната инфраструктура. Пожелавам успешна и ползотворна дискусия!“ – каза кметът Каменов при откриването на форума.

Изложба "100 години от края на Първата световна война" откриват днес във Враца

12 November 2018 13:00

От 12 ноември до 2 декември в малката зала на Художествена галерия “Иван Фунев" към Регионалния исторически музей (РИМ) във Враца жителите и гостите на града ще имат възможност да видят изложба, посветена на 100-годишнината от края на Първата световна война. Експозицията включва материали на РИМ - Враца, Националния военноисторически музей - София и Историческия музей - Тутракан.

Враца отново избира най-добрите спортисти на годината

11 November 2018 15:00

Идния петък, 16 ноември, изтича крайният срок, в който спортните клубове, които развиват дейност на територията на община Враца, могат да подадат своите номинации за определяне на десетте най-добри спортисти на Враца на годината. Условията за кандидатстването са определени със Статут, утвърден от кмета на общината.

Кметът на Враца Калин Каменов откри възстановената стара чешма в кв. "Бистрец"

10 November 2018 14:30

Емблематичната стара чешма във врачанския квартал "Бистрец" бе официално открита днес, след като беше възстановена по проект "Малки граждански инициативи", съобщиха от Община Враца. Вековният извор е един от общо двата независими водоизточници, с които жителите на квартала се гордеят.