Регионални

09 ноември 2018 13:40

Във Враца отбелязаха 141 години от Освобождението на града

„Днес отбелязваме единпаметен ден, в който преди 141 години получаваме правото и отговорността да сме свободни. Освобождението на Враца е ден на единение, нашият общ празник, който ни вдъхновява да продължаваме напред! Нашите деца трябва да знаят ист...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Усилено напредва обновяването на пешеходната зона във Враца

23 April 2019 11:30

На този етап не е констатирано забавяне на дейности по проекта за обновяване на пешеходната зона в града - увери на пресконференция кметът на Враца, Калин Каменов. Той запозна представителите на медиите с извършените дейности по проекта. Към момента строително-монтажните работи се извършват в зони „5“ и „6“, които обхващат пространството пред читалище „Развитие“, сградата на местната администрация и паркът зад паметника на Христо Ботев. В двата района е положена нова настилка, като в момента се отстраняват неравностите и се изгражда вертикалната планировка.

Блъснаха дете на пешеходна пътека във Враца

23 April 2019 10:30

Вчера, около 08,20 ч. на кръстовището на ул.“Ген. Леонов“ и ул.“Екз. Йосиф“ в гр. Враца, лек автомобил „Нисан“ управляван от 62-годишен мъж от село Косталево, блъснал на пешеходна пътека 12-годишно момче. Детето е транспортирано в МБАЛ „Хр.Ботев“ – Враца. Пробата за алкохол на водача е отрицателна. Образувано е досъдебно производство, информират от Областната дирекция на полицията във Враца.

Над 5 000 дръвчета ще бъдат засадени до края на годината във Враца

23 April 2019 09:45

Нови над 5 000 дръвчета се очаква да бъдат засадени до края на годината във Враца. Това заяви кметът Калин Каменов на среща с медиите. „В началото на месеца, екипи на ОП „БКС“ залесиха Северния обход на града с 1 800 дръвчета, които са дарение от Фондация „77“ – Никола Рахнев. Към момента имаме дарени 1 500 броя акации и очакваме още 1 000 броя черен бор. Насажденията отново са дарение от Фондацията“ – коментира кметът на Община Враца.

Пролетен спортен празник събра над 350 ученици във Врачанския Балкан

22 April 2019 12:00

Над 350 ученици от 14 училища от Община Враца се включиха в тазгодишния 36-ти общински пролетен спортно-туристически празник, който се проведе тази събота пред хижа „Леденика” във Врачанския Балкан. Спортната проява беше открита от директора на Дирекция „Образование, здравеопазване и социални дейности” - Маринела Петрова, която поздрави участниците и им пожела успех в игрите.

Враца отбеляза Цветница с празнично пъстро шествие

22 April 2019 09:00

Един от най-светлите християнски празници - Цветница, във Враца бе отбелязан с празнично шествие. Цветното дефиле, съставено от всички участници на фестивала "Врачанска пролет", тръгна от паметника на Св. Софроний Врачански и завърши на площад "Христо Ботев". Пред монумента на поета революционер бе поднесен венец, а празничната програма продължи с концерт на съставите от фолклорния фестивал.

Започна ХІII издание на Международния фолклорен фестивал „Врачанска пролет“

20 April 2019 15:00

„Уважаеми участници в 13-тия международен фолклорен фестивал „Врачанска пролет”, позволете ми да ви приветствам с „Добре дошли във Враца” от името на кмета на Община Враца – г-н Калин Каменов. Радвам се, че 4 дни ще бъдете не само наши гости, но и наши партньори и приятели, защото фолклорът, танцът и музиката винаги радват и сближават хората. Прекрасно е хората по света да общуват помежду си чрез езика на музиката, танца и фолклорната самобитност, защото те не познават граници. Надявам се, че Враца с красивата си природа и колоритните си хора ще ви хареса и дори ще се почувствате сред близки приятели, ще срещнете разбиране, топли чувства и подкрепа! С вашето участие празникът ще бъде незабравим, а сцената колоритна и неповторима!Благодаря ви, че ще направите дните ни по-весели, цветни и пъстри!Желая ви прекрасни преживявания в нашия град! На добър час!“. С тези думи заместник-кметът Петя Долапчиева откри ХІII издание на Международния фолклорен фестивал „Врачанска пролет”!

Велопредизвикателството „Шосеен часовник - 2019” ще покорява връх „Околчица"

18 April 2019 16:30

На 20 април (събота) от 10.00 часа в мездренското село Люти брод ще бъде даден старт на състезанието по планинско колоездене „Шосеен часовник 2019“, което е част от спортния календар на BG Events & Guiding – Враца.

Ученици от Враца подредиха филмографията на Чарли Чаплин

18 April 2019 11:30

Седмица посветена на Чарли Чаплин стартира в Регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца в Маратон на четенето 2019. Поводът е 130 години от рождението на великия комик. На 16 април - в деня, когато всички ценители на нямото кино и филмовото изкуство си спомнят за таланта на Чаплин, интерактивната зала на библиотеката посрещна учениците от СУ „Васил Кънчов” - Враца.

Започват еднодневните пролетно-летни излети в Природен парк "Врачански Балкан"

17 April 2019 16:15

За десета година Дирекция на Природен парк "Врачански Балкан" и Природозащитен център „Натура” организират еднодневни излети на територията на парка. В определени почивни дни, съботи (или недели) по граждани, туристи и гости на гр. Враца ще могат да се включат в организирани посещения по Врачанската екопътека, водопада „Скакля”, пещерата „Леденика”, както и до по-непознати местности и природни забележителности.

С подкрепа на АЕЦ "Козлодуй" Онкологичният център във Враца има нова апаратура

17 April 2019 14:30

На тържествена церемония в Комплексния онкологичен център бе открита нова апаратура на лечебното заведение. С финансовата подкрепа на „АЕЦ – Козлодуй“ ЕАД бе закупена нова видеоендоскопска и ехографска апаратура, която ще позволи прилагането на лечебни процедури на най-високо ниво в световната медицинска практика. На събитието присъства кметът Калин Каменов, който благодари на „АЕЦ – Козлодуй“ за дарението.