Регионални

09 ноември 2018 13:11

Русе засиява в нова светлина след амбициозен проект

Община Русе работи по амбициозен проект за подмяна на уличното  и парково осветление. Като част от инвестиционната програма на местната управа ще се монтират нови 1200 улични и 435 паркови лампи. По проекта ще се работи поетапно и обхваща всички...

източник: www.actualno.com
Виж повече

 
Свързани новини

Фестивал на мажоретното изкуство в Русе

21 April 2019 10:12

Русе се превърна в център на мажоретното изкуство. 27 състава от България и Румъния с маршова стъпка поставиха началото на третия международен фестивал "Русе - ритъм и марш".

Пещера в русенското Поломие е превърната в автоморга

21 April 2019 09:42

Пещера в Поломието е превърната в автоморга. В галериите й са складирани части от коли. На странната гледка се натъкнали спелеолози от туристическо дружество "Приста", докато изследвали и картирали пещерите в региона. За незаконното превземане разказва Андрей Кючуков.

Възрастен мъж загина при пожар в Русе

19 April 2019 11:42

Възрастен мъж загина при пожар в Русе. Съпругата му успяла да се спаси. Къщата, в която са избухнали пламъците от близо 30 години е превърната в сметище и това е затруднило работата на пожарникарите. След 7-часова борба с огъня, те успяха да овладеят пожара и да спасят съседните къщи.

Центърът за психично здраве в Русе тегли заем, за да плаща заплати

19 April 2019 10:45

Центърът за психично здраве в Русе ще тегли заем от 250 хиляди лева, за да осигури нормалната работа на лечебното заведение. Заради късно излязлата наредба за финансиране на този вид лечебни заведения Центърът е натрупал задължения. Освен това от Министерството на здравеопазването са им увеличили само с лев и петдесет средствата за леглоден и психиатрите се притесняват, че ще имат трудна година.

Кола се обърна по таван и блокира движението на възлово кръстовище в Русе

17 April 2019 17:38

Мъж на 71 години е с мозъчно сътресение след катастрофа на едно от възловите кръстовища в Русе. Той се преобърна с автомобила си в опит да избегне сблъсък с движещата се пред него кола. Заради преобърнатия автомобил, препречил една от улиците, движението дълго време остана затруднено.

Трета седмица русенски семейства живеят в блок без електричество

15 April 2019 07:25

Около 200 души живеят в бившото общежитие на Академията за обществени науки. Преди 3 седмици те останаха без ток заради натрупан дълг от 48 000 лв. Задълженията са на фирма, чийто собственик е неоткриваем.Вижте и още в прякото включване на репортера ни Виолета Никифорова.

Улици без имена създават неудобства на хората в Русе

14 April 2019 11:15

Улици и алеи без имена създават сериозни неудобства на хората в Русе. Собственици на фирми в индустриалната зона край Дунав мост се оплакват, че срещат ежедневни проблеми с институции, комунални дружества и доставчици, именно заради липсата на точен адрес. Андрей Кючуков потърси безименните улици в Русе.

Данъчни нарушения по русенски междуградски линии

14 April 2019 09:12

Данъчните инспектори в Русе санкционираха транспортна фирма, превозвала нерегламентирано пътници без да им издава билети. А приходите от продажбата постъпвала директно при работодателя. Много от превозвачите не са платили и декларираните си данъци и могат да останат без лиценз, съобщиха от Приходната агенция.

14-годишен в зрелищна среднощна гонка с полицията в центъра на Русе

11 April 2019 16:34

14-годишно момче предизвика зрелищна среднощна гонка с полицията в центъра на Русе. Момчето подкарало колата на майка си от Кубрат във вторник вечерта.

Русе е най-добрият град за живеене за 2018 г.

10 April 2019 18:38

Добрич получи приза за най-зелен град