Регионални

09 ноември 2018 13:24

Шабла получи многофункционално игрище от МОН

Нова спортна площадка е изградена в двора на СУ „Асен Златаров“ в Шабла, съобщават от общината. Многофункционалното игрище е изградено със средства на Министерството на образованието и науката. В него са вложени 119 304 лв. Големинат...

източник: www.actualno.com
Виж повече

 
Свързани новини

Спортен клуб по биатлон "Ком" - Берковица ще обучава безплатно деца

12 March 2019 15:10

Спортен клуб по биатлон "Ком" - Берковица спечели проект по Програма "Спорт за деца в свободното време" за 2019 г. на стойност от 5 100 лв, който предвижда безплатно обучение на деца по биатлон. Обучението ще се проведе през месеците март, април, май, юни, ноември и декември, съобщават от Община Берковица.

Близо 400 малки плувци от цялата страна участваха в турнира „Русалка“ в Стара Загора

11 March 2019 10:11

В шестото издание на плувния турнир „Русалка“, който се проведе в Стара Загора на 9- 10 март, участваха рекорден брой - близо 400 малки плувци от три възрастови групи, представители на ...

Момче от Банско се готви за Световните игри за хора с интелектуални затруднения

28 February 2019 21:15

България отново ще има свои представители на Световните летни игри за хора с интелектуални затруднения, които ще се проведат от 8 до 21 март в Обединените арабски емирства. В състезанията по лека атлетика ще участва и 18-годишният Иван Везюв от Дневен център Здравец в град Банско.

Над 300 ученици мериха сили в зимния спортен празник "Враца - 2019"

17 February 2019 12:30

Над 300 ученици от 10 училища взеха участие в традиционния зимен спортно-туристически празник „Враца – 2019“. Младежите се съревноваваха в четири дисциплини: крос, конкурс за най-хубав снежен човек, щафета и теглене на въже. Участниците бяха наградени от заместник-кмета Петя Долапчиева. Спортното събитие е под патронажа на кмета на Община Враца – Калин Каменов и има за цел да популяризира зимния туризъм. Съорганизатор на състезанието е Асоциация „Спорт за всички“.

В "Лъвски скок" ще участват осем смолянски училища  

12 February 2019 09:14

Смолян за поредна година ще бъде домакин на регионално ученическо състезание „Лъвски скок”. То ще се проведе идния вторник, на 19 февруари, в Спортна зала „Величко Чолаков“ от 10,30 часа, съобщи Мария Семерджиева – началник на Регионалното управление на образованието. Надпреварата е в чест на патронния празник на Природо-математическата гимназия „Васил Левски“ в Смолян и по повод 146 години от гибелта на Апо

Почистиха петната от мазут, които се появиха на къмпинг край Шабла

11 February 2019 14:42

Петна от мазут са се появили през уикенда на къмпинг "Добруджа" край Шабла. От РИОСВ-Варна информират, че са извършили проверка и са дали предписание на общината плажът да бъде почистен. Днес това е било направено.

Как малкият Емо вдъхновява плувците в Пазарджик?

21 January 2019 11:45

Отличие за 13-годишно момче с аутизъм. Емил Кондев получи купа и медал по плуване "Воля за победа". Това стана на годишната церемония за награждаване на най-добрите спортисти на Пазарджик за миналата година.

Връчиха медалите на победителите от Коледен турнир по лека атлетика във Видин

15 December 2018 14:00

Последният кръг от лекоатлетическото състезание бе в две възрастови групи-момичета и момчета V-VII клас, юноши и девойки VIII-X клас. Турнирът се проведе в закритата лекоатлетическа писта, в близост до стадион „Георги Бенковски“ – Видин. Той се организира от Община Видин със съдействието на Регионално управление на образованието – Видин и Спортен клуб „Бдин Атлетик“. Гости на събитието бяха заместник-кметът Венци Пасков, председателят на Общинския съвет Генади Велков и експертът по физическо възпитание и спорт към Регионално управление на образованието Цветанка Червенкова.

Над 140 деца от видински училища взеха участие в Коледен турнир по лека атлетика

13 December 2018 15:45

Деца от I до IV клас се включиха в Коледен турнир по лека атлетика, който се проведе на закритата писта по лека атлетика във Видин. Състезанието беше организирано от Спортен клуб "Радуканови", със съдействието на Община Видин. В надпреварата взеха участие над 140 деца от всички видински училища и от Брегово. Малките атлети (момчета и момичета) се състезаваха в две дисциплини - 60 м гладко бягане и скок на дължина от място.

120 гимнастички от цялата страна идват в Мездра за турнира "Коледни звездички"

13 December 2018 09:21

118 гимнастички на възраст от 5 до 15 години ще вземат участие в 14-ото издание на традиционния турнир по художествена гимнастика "Коледни звездички", който ще се проведе тази събота в Мездра. В спортната проява, която през последните 15-на години се утвърди като гимнастическо събитие №1 в Северозападна България, ще се включат грации от шест клуба от нашата страна - "Елегант" (Плевен), "Етър Елит" (Велико Търново), "Елит" (Стара Загора), "ВИП" (Раднево), "Ритмика" (София) и домакините от "Анелия". Те ще се съревновават в осем възрастови категории: 5-, 6-, 7-, 8-, 9- и 10-годишни, девойки младша и старша възраст.