Регионални

13 ноември 2018 12:17

Протестите в Силистра продължават

И днес хора излязоха на улицата, за да подкрепят майките на деца с увреждания с искане за оставката на Валери Симеонов. Те затвориха главната улица пред сградата на областната управа в града. Днес протестът на майките е подкрепен от участниците в нед...

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Двама мъже загинаха в свинекомплекс в Попина

19 May 2019 09:07

Механикът влязъл в септичната яма, станало му лошо, двама работници му помогнали, но единият от тях се задушил

Групата "Софийски мотористи" потеглят с усмивка към децата от Дома в Роман

18 May 2019 10:30

Поредната благотворителна инициатива на Сдружението "Да дарим усмивка', създадено от д-р Асен Цеков и приятели от групата на "Софийски мотористи" на 19 май отново тръгват на път към град Роман и децата от Дома. Маршрутът на мотористите е известен: София - Мездра - Роман, и връщане през Искърското дефиле.

Зона за хипотерапия ще помага на деца с увреждания в Пловдив

08 May 2019 06:46

Зона за хипотерапия, която ще помага на деца и младежи с увреждания, беше открита в Пловдив. Новото място за рехабилитация се намира в Комплекса за социални услуги "Свети Георги“ и е изградено със средства, дарени от американската фондация "Едно сърце".

Община Враца и УНИЦЕФ подкрепят родителите на деца с увреждания

25 April 2019 09:45

Община Враца подписа меморандум за сътрудничество с UNICEF България за изпълнение на Програмата "Работилница за родители на деца с увреждания и затруднения в развитието". Тя е с продължителност 2 години, като изпълнението й включва провеждане на тематично свързани семинари, насочени към подкрепа на родители на деца с увреждания. В рамките на партньорството ще бъдат сформирани две групи от по 8-12 родители на деца със затруднения в развитието или увреждания на възраст до 8 години. Всяка група посещава серия от общо 11 семинари, специално разработени от УНИЦЕФ.

История за доброто: Фитнес зала в помощ на деца с увреждания

21 April 2019 08:40

Седем дни преди Великден и преди призивите за добри дела, група мъже реши да помогне на деца с увреждания. Историята за доброто вижте в репортажа на Татяна Йорданова.

Кампания "Различните" деца на България за интеграция на деца с увреждания

20 April 2019 12:40

Кампания в социалната мрежа за интеграция на деца с увреждания. Организира я фотограф любител. В рамките на инициативата "Различните" деца на България децата с увреждания ще се срещат със своите здрави връстници, за да се забавляват заедно на детските площадки.

Изгониха общински съветник от БСП в Силистра за отсъствия

16 April 2019 13:03

На негово място влиза следващият в червената листа Станислав Стойков

В Берковица изграждат Дневен център за деца с увреждания

03 April 2019 09:00

В Община Берковица беше подписан Акт Образец 2 за откриване на строителна площадка за изпълнение на обект "Преустройство, реконструкция и ремонт на съществуващи помещения за изграждане на Дневен център за деца с увреждания в сграда на детско заведение - V детска градина, ж. к.Изгрев – гр. Берковица". Бенефициент по проекта е Община Берковица.

Във Враца изграждат нов център за подкрепа на децата с увреждания

16 March 2019 11:40

Във връзка с покриване нуждите на децата увреждания в региона и поради закриването на сиропиталищата в страната, във Враца предстои изграждането на „Дневен център за подкрепа на деца с тежки множествени увреждания и техните семейства”. Капацитетът на центъра ще бъде 30 места за дневна грижа и 60 места за консултативни услуги”, на първи етаж. На втория етаж ще се помещава „Център за обществена подкрепа (ЦОП) до 4 места за спешно настаняване) и капацитет 100 места. Центърът ще бъде с административен адрес в ж.к. „Медковец“, ул. „Огоста“ № 3.

Осиновен в САЩ българин направи дарение за деца с увреждания в Русе

13 March 2019 19:15

Русенец, осиновен в Съединените щати, се завърна обратно в дома, в който е израснал, за да дари пиано на децата с увреждания, които в момента посещават дневен център там. Повече по темата вижте в репортажа на Андрей Кючуков и оператора Деян Маринов.