Образование и семейство

22 ноември 2018 12:29

Съюзът на математиците в Плевен организира състезания за ученици в навечерието на Коледа

Две сериозни проверки на знанията на учениците в Плевен организира в началото на декември местната секция на Съюза на математиците в България /СМБ/. Първата е турнир на името на академик Иван Салабашев. Ще бъде за ученици от 1 до 12 клас и ще се пров...

източник: www.actualno.com
Виж повече

 
Свързани новини

Завърши ученическото състезание Spelling Bee в България

21 April 2019 21:23

Днес беше финалът на ученическото състезание Spelling Bee в България - традиционна американска надпревара, в която участниците произнасят буква по буква различни думи на английски език. За девета поредна година финалът у нас беше оспорван, но все пак едно момиче завоюва първото място.

6-годишният Лъчезар стана олимпийски шампион по математика

09 April 2019 16:37

Малкият бургазлия се пребори с конкуренцията от над 1500 участници от 21 държави

Пореден успех за българските ученици от Международната олимпиада по математика

09 April 2019 06:40

Снощи от тазгодишното издание на състезанието в Тайланд се завърна първата група от общо 32-мата ученици, представили България на форума. В конкуренцията на над 1500 участници, нашите математици успяха да завоюват 6 купи, 22 златни, 7 сребърни и 3 бронзови медала.

Наградиха ученици от Варна за отличното им представяне в конкурс на НАСА

26 March 2019 16:25

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева награди учениците от Варненската математическа гимназия "Д-р Петър Берон" за отличното им представяне на най-престижния конкурс на НАСА за проектиране на космически колонии.

Ученици от НПМГ търсят спонсори, за да участват в олимпиада в Якутия

24 March 2019 10:20

От Националната природоматематическа гимназия в София търсят спонсори, за да участват в олимпиада в Якутия. Тя ще се проведе през юли, но парите, необходими за заминаването, не са предвидени в бюджета на училището. Нужни са около 20 000 лева за транспортни разходи, визи и такси за участие в състезанието.Вижте и още във видеото.

Състезание по правопис "Спелинг Бий" във Варна

23 March 2019 22:42

Във Варна се проведе регионалното състезание по правопис на английски език "Спелинг Бий". То е част от Националното състезание, започнато от доброволци от Корпуса на мира през 2011г. И тази година учениците мериха сили в градовете София, Пловдив, Варна, Велико Търново, Благоевград, Монтана, Разград и Сливен. На 21-ви април ще стане ясен "Спелинг Бий" шампионът на България. БНТ е медиен партньор на кампанията.

Български ученици с голям успех в конкурс на НАСА за космически колонии

17 March 2019 15:29

Два екипа от български ученици спечелиха първи места в най-престижния конкурс на НАСА и Националното космическо общество на САЩ за проектиране на космически колонии. В Международния конкурс на НАСА тази година участваха 2 691 екипа и 12 899 ученици от над 30 държави.

„Работилница за репортери“ отваря врати за ученици между IX и XII клас

13 March 2019 18:32

За четвърта поредна година конкурсът „Работилница за репортери“ ще помага на ученици между 9 и 12 клас с афинитет към писането. Проектът е под надслов „Пътят към дома“ и дава възможност на учениците да разказват интересни факти за природата, културата и историята на страната ни. Тази година „Работилница за репортери“ ще се проведе в 11 общини, а младежите ще се докоснат до професията „журналист“ на практика.

Ученици от Дупница с престижни награди от конкурс за театър на испански език

09 March 2019 08:50

Ученици от Средното училище „Св. Паисий Хилендарски" в Дупница са сред победителите на XX Национален конкурс за театър на испански език.Те спечелиха две престижни награди -за главна мъжка роля и за режисура. Тази година участваха училищни театри от 17 гимназии в страната, в които се изучава испаски език.

Организират национален конкурс за журналистика „Гео Милев“ в Стара Загора

26 February 2019 16:04

“Нашият свят” е темата на Първия национален конкурс за журналистика „Гео Милев“. Той се организира от община Стара Загора, Центъра за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР) и къща-музей „Гео Милев”. Развиване на таланта и творческото въображение у младите, развиване на  интереса им към творческата дейност, гражданската им ангажираност и отстояването на позиция и утвърждаване на общочовешките ценности са част от целите на органи