Икономика и бизнес

23 ноември 2018 08:30

Росен Желязков: Вече няма нужда от "Холдинг БДЖ"

"Вече няма нужда от "Холдинг БДЖ" и двете дъщерни дружества може да преминат директно към Министерството, но преструктурирането ще отнеме време." Това каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков. В отговор н...

източник: www.actualno.com
Виж повече

 
Свързани новини

БДЖ въвежда предварителна продажба на билети за почивните дни около 3 март

18 February 2019 16:25

„БДЖ – Пътнически превози” ЕООД въвежда предварителна продажба на билети за всички бързи влакове за предстоящите почивни дни около Националния празник, съобщиха от БДЖ.

Властта отказа превозвачите от протеста срещу сивия сектор (Видео)

15 February 2019 13:30

На 18 февруари няма да има протест на автобусните превозвачи, както беше обявено по-рано, съобщи председателят на Браншовия съюз за стопанска инициатива в транспорта Магдалена Милтенова на брифинг днес.   След среща с финансовия министър Владислав Горанов и с министъра на транспорта на Росен Желязков вчера браншовиците са се договорили да бъде създадена работна група с представители на превозвачите, а днес ще изпратят имената на представителите си. Изготвена е била пътна карта с мерките до юни за справяне със сивия сектор в автобусните превози - така че, ако тогава примерно има протести, те няма да повлияят нито на изборите за Европейски парламент през май, нито на местните избори през есента, каза Милтенова в отговор на въпрос. Тя акцентира, че организацията им не е политически обвързана. Превозвачите се надяват в началото на следващата седмица да има заповед на транспортния министър за работната група с идеята тя да не работи инцидентно, по казуси, а за решаването на исканията на бранша. {cbrelatedarticle count="2" /} Те заявиха също, че искат постоянна комуникация с държавния апарат.превозвачипротестиотмянавидео

БДЖ: Вече следим движението на влаковете в реално време

11 February 2019 13:00

„БДЖ-Пътнически превози” ЕООД въвежда подобрения в информационното обслужване на своите клиенти за движението на влаковете в страната. Разработена е нова функция в официалната страница на БДЖ, чрез може да се получи информация в реално време за движението на влаковете в страната.

Борисов разпореди проверка на субсидиите за превоз на пътници

07 February 2019 12:09

Премиерът Бойко Борисов нареди проверка на субсидиите за превоз на пътници. Става въпрос за парите за по-нерентабилни автобусни линии в слабо населени планински и гранични райони. Това стана ясно след среща с транспортния министър Росен Желязков и представители на бранша. Борисов посочва, че са дадени 4 млн. лева повече за малките общински линии и че трябва да се мисли как и общините да се включат в дотирането.

БДЖ няма да купува нови влакове през следващите 5 години

15 January 2019 17:53

Възможно е наемане на локомотиви и вагони от други превозвачи. Няма да има закриване на линии и съкращения на служители.Това заяви новото ръководство на българските държавни железници.

Новият директор на БДЖ: Опитваме се да излезем от 19-и век

15 January 2019 11:40

Изпълнителният директор на „Холдинг БДЖ“ инж. Никола Василев увери, че финансовото състояние на дружеството е стабилно. „От това, което сме успели да свършим в рамките на три седмици, откогато сме тук, можем да кажем, че всичко е под контрол. Финансовото състояние на дружеството е стабилно. Правим всички възможности да предоставим по-качествена услуга на клиентите на БДЖ“, заяви той, цитиран от "Фокус". „Имаме три основни цели, които сме си поставили - максимална удовлетвореност на клиента, максимална сигурност на пътниците и подобряване условията на труд. Опитваме се да изкараме БДЖ от 19 в. - т.е. да въвеждаме някакви иновационни системи. Това, което следим в момента, са основните показатели в дейността на двете дружества - наличие на локомотиви, състояние на влакове, комуникация с клиенти и т.н.“, посочи инж. Василев. „Опитваме се разширим и информационното обслужване към клиентите. На сайта на БДЖ вече има актуална информация за закъсненията на влаковете. Ще въведем в най-скоро време и актуална информация за движение на влаковете, за което работим заедно с колегите от НКЖИ", каза още той, цитиран от "Фокус".

Росен Желязков за казуса с либийския кораб: Спорът е частно-правен

08 January 2019 08:28

Компанията "Булгаргеомин" е упражнила морската ипотека, която е учредена, или поне документите сочат, че е учредена в Гърция. Корабът в края на 2017 г. първоначално е арестуван, в последствие му се забранява плаването, докато траят процедурите през частен съдебен изпълнител. Това каза в сутрешния блок на БНТ министърът на транспорта Росен Желязков по повод казуса, при който български кораби са заплашени да бъдат задържани на либийски пристанища заради съдебен спор за собствеността на либийски танкер, престоял две години на пристанище Бургас.

Христо Иванов е новият управител на пътническите превози в БДЖ

07 January 2019 11:42

От днес (7 януари) с решение на Съвета на директорите на „Холдинг БДЖ“ ЕАД е назначен нов управител на „БДЖ - Пътнически превози” ЕООД. Това е инж. Христо Иванов, който заема мястото на досегашния управител на дружеството Пламен Пешаров. Христо Иванов е дългогодишен специалист в областта на железопътния транспорт като професионалната му кариера е изцяло свързана с железницата, съобщиха от Холдинга. Началото на кариерата си започва през 1984 г. като техно

Коледно пътуване за деца и родители в Родопската теснолинейка

22 December 2018 09:15

Деца и възрастни от цялата страна ще си подарят едно незабравимо преживяване с родопската теснолинейка от гара Септември до Добринище. Още за празника и изненадите, които са подготвили организаторите за всички пътуващи, разказва нашия репортер Мариела Хубинова.

БДЖ осигурява 15 400 допълнителни места във влаковете за Коледа и Нова година

20 December 2018 14:56

При закупуване на билети за отиване и връщане клиентите на дружеството могат да се възползват от 10% до 30% намаление от редовната цена