Образование и семейство

24 ноември 2018 22:18

86 медала за нашите математици на Световния отборен шампионат във Варна

Отлично представяне на българските математици на Световния отборен шампионат, който се проведе във Варна. Нашите ученици спечелиха общо 86 медала, от които 17 златни, 40 сребърни и 29 бронзови....

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Завърши ученическото състезание Spelling Bee в България

21 April 2019 21:23

Днес беше финалът на ученическото състезание Spelling Bee в България - традиционна американска надпревара, в която участниците произнасят буква по буква различни думи на английски език. За девета поредна година финалът у нас беше оспорван, но все пак едно момиче завоюва първото място.

6-годишният Лъчезар стана олимпийски шампион по математика

09 April 2019 16:37

Малкият бургазлия се пребори с конкуренцията от над 1500 участници от 21 държави

Пореден успех за българските ученици от Международната олимпиада по математика

09 April 2019 06:40

Снощи от тазгодишното издание на състезанието в Тайланд се завърна първата група от общо 32-мата ученици, представили България на форума. В конкуренцията на над 1500 участници, нашите математици успяха да завоюват 6 купи, 22 златни, 7 сребърни и 3 бронзови медала.

Наградиха ученици от Варна за отличното им представяне в конкурс на НАСА

26 March 2019 16:25

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева награди учениците от Варненската математическа гимназия "Д-р Петър Берон" за отличното им представяне на най-престижния конкурс на НАСА за проектиране на космически колонии.

Ученици от НПМГ търсят спонсори, за да участват в олимпиада в Якутия

24 March 2019 10:20

От Националната природоматематическа гимназия в София търсят спонсори, за да участват в олимпиада в Якутия. Тя ще се проведе през юли, но парите, необходими за заминаването, не са предвидени в бюджета на училището. Нужни са около 20 000 лева за транспортни разходи, визи и такси за участие в състезанието.Вижте и още във видеото.

Състезание по правопис "Спелинг Бий" във Варна

23 March 2019 22:42

Във Варна се проведе регионалното състезание по правопис на английски език "Спелинг Бий". То е част от Националното състезание, започнато от доброволци от Корпуса на мира през 2011г. И тази година учениците мериха сили в градовете София, Пловдив, Варна, Велико Търново, Благоевград, Монтана, Разград и Сливен. На 21-ви април ще стане ясен "Спелинг Бий" шампионът на България. БНТ е медиен партньор на кампанията.

Български ученици с голям успех в конкурс на НАСА за космически колонии

17 March 2019 15:29

Два екипа от български ученици спечелиха първи места в най-престижния конкурс на НАСА и Националното космическо общество на САЩ за проектиране на космически колонии. В Международния конкурс на НАСА тази година участваха 2 691 екипа и 12 899 ученици от над 30 държави.

„Работилница за репортери“ отваря врати за ученици между IX и XII клас

13 March 2019 18:32

За четвърта поредна година конкурсът „Работилница за репортери“ ще помага на ученици между 9 и 12 клас с афинитет към писането. Проектът е под надслов „Пътят към дома“ и дава възможност на учениците да разказват интересни факти за природата, културата и историята на страната ни. Тази година „Работилница за репортери“ ще се проведе в 11 общини, а младежите ще се докоснат до професията „журналист“ на практика.

Ученици от Дупница с престижни награди от конкурс за театър на испански език

09 March 2019 08:50

Ученици от Средното училище „Св. Паисий Хилендарски" в Дупница са сред победителите на XX Национален конкурс за театър на испански език.Те спечелиха две престижни награди -за главна мъжка роля и за режисура. Тази година участваха училищни театри от 17 гимназии в страната, в които се изучава испаски език.

Организират национален конкурс за журналистика „Гео Милев“ в Стара Загора

26 February 2019 16:04

“Нашият свят” е темата на Първия национален конкурс за журналистика „Гео Милев“. Той се организира от община Стара Загора, Центъра за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР) и къща-музей „Гео Милев”. Развиване на таланта и творческото въображение у младите, развиване на  интереса им към творческата дейност, гражданската им ангажираност и отстояването на позиция и утвърждаване на общочовешките ценности са част от целите на органи