Икономика и бизнес

27 ноември 2018 11:06

20% намаление на "Гражданска отговорност" за изрядни шофьори след втората година

Един изряден шофьор още след 2 години може да получи 20% намаление на застраховката "Гражданска отговорност", съобщи днес Владимир Савов от Комисията за финансов надзор, отговарящ за застраховането, по bTV. Савов, който е и изпълняващ длъжн...

източник: clubz.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Адвокатите са против забрана на условни присъди при смърт на пътя

20 May 2019 14:14

Това е пореден опит за заличаване на границите в наказанията между непредпазливи и умишлени престъпления, заявиха юристите

Допълнителни изпити на шофьорите над 60 г. не могат да се въведат по закон

19 May 2019 18:13

Предлагат по-добър контрол при медицинските прегледи

30 финалисти се състезават за званието "Най-добър млад шофьор"

18 May 2019 12:06

30 финалисти от общо 4000 младежи се борят за званието най-добър млад шофьор на България. Тримата най-добри ще представят България в международното състезание, което ще се проведе в Словения.

Трябва ли да има опреснителен курс за по-възрастни шофьори - говорят експертите

09 May 2019 08:22

Опреснителен курс за шофьорите над определена възраст при подновяване на шофьорската книжка, както и продължаващо обучение за всички водачи предлагат от Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка. Това ли е начинът да се справим с войната по пътищата? Темата в Сутрешния блок на БНТ1 коментираха Йонко Иванов – председател на Съюза по авто-мото подготовка и Илия Тодоров от Асоциация на пострадали при пътно-транспорти произшествия.

Експерти съветват: Не натискайте спирачка в аквапланинг, винаги пазете дистанция

29 April 2019 08:02

Днес се очаква "голямото прибиране" след почивните дни за Великден. Огромен трафик, изнервени шофьори и за съжаление, доста често пътни инциденти. Как да избегнем задръстванията и как да се приберем безпроблемно? Темата в студиото на Сутрешния блок на БНТ коментираха Йонко Иванов - председател на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка и Малинка Бондаренко от Съюза на българските автомобилисти.

Агенцията по пътна безопасност настоява за тестове на шофьорите над 60 години

28 April 2019 09:18

Държавната агенция по пътна безопасност настоява да се въведат психологически и физически тестове на шофьорите над 60 години. Причината е в зачестилите катастрофи, предизвикани от водачи в пенсионна възраст.

Петър Иванов е най-добрият шофьор на камион у нас

21 April 2019 21:05

Името на най-добрият шофьор на камион у нас вече е ясно. Петър Иванов. Той събра най-много точки в провелото се днес състезание за маневриране, безопасно шофиране на камион, реакция при пожар и умение за обезопасяване на товар. Пред победителя сега стои ново предизвикателство.

С новите стикери с чипове - хващат коли без технически преглед дори с 220 км/ч

15 April 2019 16:43

При установяване на нередности или изтекъл срок за ГТП, собственикът нарушител ще получава глоба от 50 лв. по Закона за движение по пътищата, или принудителна административна мярка “спиране от движение” в случай, че има техническа повреда

Български ТИР-ове блокирани на турската граница заради неплатени такси

15 April 2019 12:49

Стотици ТИР-ове са задържани на границата ни с Турция и не могат да влязат у нас. Причината е, че преди няколко дни турските власти въведоха допълнителен контрол и събират неплатени глоби и толтакси на граничния пункт от нашите шофьори.

Внимание на пътя! Риск от аквапланинг и слаба видимост заради очаквани силни валежи

13 April 2019 10:39

В сила е жълт код в 19 области, най-много дъжд ще има в планинските райони