Регионални

03 декември 2018 20:55

Проблем с влака Русе-Горна Оряховица блокира пътниците за няколко часа

Десетки пътници от влака Русе за Горна Оряховица в продължение на два часа стояха на русенската гара, без да знаят как ще могат да се приберат. Пътническият влак, с който е трябвало да пътуват, е бил отменен, а за да използват следващия, международен...

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

БДЖ въвежда предварителна продажба на билети за почивните дни около 3 март

18 February 2019 16:25

„БДЖ – Пътнически превози” ЕООД въвежда предварителна продажба на билети за всички бързи влакове за предстоящите почивни дни около Националния празник, съобщиха от БДЖ.

Дерайлиралият влак в Пловдив и катастрофиралият в Хитрино са на един собственик

16 February 2019 12:16

Инцидентът от тази сутрин с композиция на „Булмаркет” се размина без жертви

Три вагона от влак с пропан-бутан дерайлираха край гара Пловдив

16 February 2019 08:47

Три вагона от товарен влак са дерайлирали на жп линията при Централна гара-Пловдив. Влакът, по първоначална информация, е превозвал пропан-бутан. Вагоните са се наклонили на жп линията, няма данни за изтичане, няма и пострадали хора. Инцидентът е станал рано тази сутрин около 4.40 ч. Екипи на полицията са на място.

БДЖ: Вече следим движението на влаковете в реално време

11 February 2019 13:00

„БДЖ-Пътнически превози” ЕООД въвежда подобрения в информационното обслужване на своите клиенти за движението на влаковете в страната. Разработена е нова функция в официалната страница на БДЖ, чрез може да се получи информация в реално време за движението на влаковете в страната.

Влак дерайлира до Твърдица, шести инцидент за месец

27 January 2019 10:35

Товарен влак дерайлира близо до гара Шивачево, на път за Твърдица в шести влаков инцидент само за последния един месец. Откачили са се вагони от влаковата компазиция. Мястото на излизането на влака от релсите е на Подбалканската линия и е затворено за движение от снощи към 19,30 ч., когато е станал инцидентът.   bTV съобщи, е   сигналът е подаден в събота вечерта след 19.00 часа. Малко преди гарата няколко от вагоните са се отклонили от релсите. Не последвала реакция на машинистите да намалят скоростта, защото не са разбрали за проблема. Така влакът по пътя си разбива перона над коловоза. Тежката машина обаче изкъртва релси и траверси като ги влачи близо 10 км към Твърдица. Няма ранени по чудо. 23-ти и 24-ти вагон са дерайлиралите от общо 33, които по стечение на обстоятелствата са били празни. След полунощ на мястото вече е имало разследващи инцидента екипи, полиция и тежка техника, която да отстрани повредите по трасето и излезлите от релсите вагони. Засега няма информация дали линията е пусната за движение или още се работи. Това е шестият влаков инцидент за последния един месец. На 24 януари в 6,30 ч.сутринта влак е ударил дете, преминаващо през ЖП-релсите до гара Кумарица при Нови Искър. Детето е настанено в Спешното отделение на "Пирогов".  На 13 януари, при опит да си направи селфи, момче на 14-годишна възраст обгоря от волтова дъга над жп линия. Момчето беше с 56% изгаряния. Инцидентът се случи до с.Калитиново в област Стара Загора. На 6 януари влак удари бус по линията Велинград - Добринище, но за щастие нямаше пострадали. Тогава бусът мина на неохраняем прелез, без да има видимост. На 4 януари влак връхлетя камион на ЖП-прелеза до Икономическия техникум в Монтана. Пътническият влак, движещ се в посока към Берковица, удари камион със софийска регистрация, преминавщ на спусната бариера. На 20 декември дерайлира теснолинейката между Велинград и Якоруда. Нямаше пострадали, а пътниците бяха извозени с автобуси. Причината тогава бе свлечена земна маса.потребителскивлакинцидентдерайлира

Аварира локомотивът на бързия влак София-Кулата

21 January 2019 20:10

Бързият влак София-Кулата аварира на спирка „Гълъбник“ край Благоевград. Причина за инцидента е проблем в локомотива на влака. Близо час композицията престоява на спирката, съобщава БГНЕС. Очаква се пристигането на влекач, който да изтегли композицията до гара „Делян“, а от там пътниците ще бъдат прехвърлени на автобуси.

БДЖ няма да купува нови влакове през следващите 5 години

15 January 2019 17:53

Възможно е наемане на локомотиви и вагони от други превозвачи. Няма да има закриване на линии и съкращения на служители.Това заяви новото ръководство на българските държавни железници.

Новият директор на БДЖ: Опитваме се да излезем от 19-и век

15 January 2019 11:40

Изпълнителният директор на „Холдинг БДЖ“ инж. Никола Василев увери, че финансовото състояние на дружеството е стабилно. „От това, което сме успели да свършим в рамките на три седмици, откогато сме тук, можем да кажем, че всичко е под контрол. Финансовото състояние на дружеството е стабилно. Правим всички възможности да предоставим по-качествена услуга на клиентите на БДЖ“, заяви той, цитиран от "Фокус". „Имаме три основни цели, които сме си поставили - максимална удовлетвореност на клиента, максимална сигурност на пътниците и подобряване условията на труд. Опитваме се да изкараме БДЖ от 19 в. - т.е. да въвеждаме някакви иновационни системи. Това, което следим в момента, са основните показатели в дейността на двете дружества - наличие на локомотиви, състояние на влакове, комуникация с клиенти и т.н.“, посочи инж. Василев. „Опитваме се разширим и информационното обслужване към клиентите. На сайта на БДЖ вече има актуална информация за закъсненията на влаковете. Ще въведем в най-скоро време и актуална информация за движение на влаковете, за което работим заедно с колегите от НКЖИ", каза още той, цитиран от "Фокус".

Христо Иванов е новият управител на пътническите превози в БДЖ

07 January 2019 11:42

От днес (7 януари) с решение на Съвета на директорите на „Холдинг БДЖ“ ЕАД е назначен нов управител на „БДЖ - Пътнически превози” ЕООД. Това е инж. Христо Иванов, който заема мястото на досегашния управител на дружеството Пламен Пешаров. Христо Иванов е дългогодишен специалист в областта на железопътния транспорт като професионалната му кариера е изцяло свързана с железницата, съобщиха от Холдинга. Началото на кариерата си започва през 1984 г. като техно

Локомотив на пътнически влак пламна край Павликени

05 January 2019 22:59

Машинистите са забелязали дим в ходовата час на машината