Регионални

03 декември 2018 20:55

Проблем с влака Русе-Горна Оряховица блокира пътниците за няколко часа

Десетки пътници от влака Русе за Горна Оряховица в продължение на два часа стояха на русенската гара, без да знаят как ще могат да се приберат. Пътническият влак, с който е трябвало да пътуват, е бил отменен, а за да използват следващия, международен...

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

БДЖ пусна за обсъждане разписанието за 2020 година

17 May 2019 13:41

Проектът на график за движение на влаковете за 2020 г. е публикуван за обществено обсъждане на сайта на националния железопътен превозвач.

БДЖ организира пътуване с парния локомотив Баба Меца между София и Банкя

09 May 2019 13:07

Децата до 7 години ще се возят безплатно, за възрастните цената на билета ще бъде 17.50 лв. в двете посоки с включени запазени места

120 допълнителни места в родопската теснолинейка на Гергьовден

05 May 2019 09:30

120 допълнителни места е осигурила БДЖ в родопската теснолинейка по маршрута от Септември за Добринище за Гергьовден. Влаковата композиция ще пътува с увеличен състав заради инициативата на Гражданско сдружение „За теснолинейката"- "Заедно в теснолинейката".

БДЖ осигурява над 19 000 допълнителни места във влаковете за празниците

24 April 2019 13:01

„БДЖ-Пътнически превози” ЕООД ще осигури над 19 000 допълнителни места в съставите на някои влакове, които пътуват по основните направления в страната. Увеличаването на капацитета от седящи места във влаковете се прави с цел да бъде осигурено удобното придвижване на клиентите по време на почивните дни по повод Великден, Денят на труда (1-ви май) и Денят на Храбростта (Гергьовден) поради засиления интерес към пътуване през този период.

Пламна локомотивът на влака от Бургас за София

09 April 2019 21:28

Локомотив на бързия влак от Бургас за София се запали. Движението на влаковете в участъка между гарите Стара Загора и Чирпан е преустановено, съобщиха от пресцентъра на БДЖ. Няма пострадали хора при инцидента - това е добрата новина.  След преминаване на влака  през гара Свобода, машинистите забелязват дим, който излиза от машинното отделение на локомотива. Персоналът незабавно предприема необходимите действия по спиране на композицията и отделяне на локомотива от състава на влака. Незабавно е подаден сигнал в пожарната, използвани са били и наличните на борда на влака пожаргасители.  БДЖ - потъването върви по план В бързия влак от Бургас за София са пътували 67 души. За придвижването им от БДЖ са осигурили следния вариант - изчаква се вагоните от композицията да бъдат изтеглени в гара Свобода с друг локомотив, след което пасажерите ще бъдат превозени с автобуси до гара Чирпан и ще продължат пътуването си с влак до София. Превоз с автобуси между гарите Свобода и Чирпан ще бъде осигурен и за пътниците от бързите влакове от Варна за Пловдив и от София за Стара Загора, както и за един пътнически влак от Пловдив за Стара Загора, съобщават още от БДЖ след инцидента. Той пък е поредният с пожар в последните години....

Влаковете от западното направление към София се движат със закъснение

03 April 2019 19:36

От 16:40 ч. е възникнала повреда в осигурителната техника на инфраструктурата в западната страна на Централна гара София. По тази причина влаковете по направленията София-Перник, София-Драгоман и София-Мездра се движат със закъснение, съобщи БДЖ. Екипи на Национална компания „Железопътна инфраструктура” работят по отстраняването на повредата. Към момента движението на влаковете постепенно се нормализира. „БДЖ - Пътнически превози” ЕООД поднася извинение на своите клиенти за създаденото неудобство.

Смяната на часовото време ще обърка графика на влаковете

28 March 2019 16:45

Предстоящата смяна на часовото време, в нощта срещу неделя, ще наложи промени във времепътуването на общо 29 влака. При преминаването от зимно към лятно часово време всички влакове, които се движат след 03:00 ч., ще генерират виртуално 60 минути закъснение в нощта между 30.03.2019 г. и 31.03.2019 г. Смяната на часовото време тази година ще засегне 11 бързи влака, един международен влак, 9 пътнически влака, както и 8 крайградски влака, съобщиха от БДЖ. "Тези композиции ще се движат с коригирани разписания, тъй като при разминаването с други влакове в еднопътни участъци, се предизвикват промени и в техните разписания от порядъка на 10-15 мин. Поради тази причина няма да бъдат осъществени връзките на общо 8 влака, основно на пътуващите с нощните композиции, във възелни гари с влакове по други направления, които се движат в сутрешните часове в интервала между 05:00 ч.- 07:00 ч.", съобщават от държавната железница. Влаковете, които ще се движат с коригирани разписания, пътуват по направленията основно на нощните влакове: София-Варна /през Горна Оряховица и Карлово/, Пловдив-Варна, София-Пловдив-Бургас, Повеляново-Добрич-Кардам, както и единични влакове Мездра-Видин, Самуил-Силистра, Самуил-Русе. Подробна информация за разписанията на влаковете клиентите на националния железопътен превозвач могат да получат от служителите на гишетата „Информация” и билетните каси в железопътните гари и бюра в страната или на националния информационен телефон 0700 10 200, добавят от дружеството.

Горя локомотив на видинската гара

18 March 2019 13:33

Пожарникари гасиха локомотив на видинската гара.В 10:02 часа на тел.112 е получен сигнал за горящ локомотив на жп линията на видинската гара. Локомотивът бил част от композиция с цистерни, съобщиха от ОД на МВР-Видин.Два екипа на пожарната във Видин са установили, че са горели въглеродни частици в ауспух на дизеловия локомотив. При опит на машиниста да стартира повторно двигателя, въглеродни частици отново се запалили, съобщи "Дарик"Няма нанесени щети по локомотива и цистерните.

Абсурдни перони на жп линията през Искърското дефиле са опасни за живота

08 March 2019 12:25

Зрители на "По света и у нас" сигнализираха за опасни перони по железопътната линия през Искърското дефиле. Пътниците, предимно възрастни хора и инвалиди, рискуват здравето и живота си, когато се качват или слизат от влака. Хората се страхуват от тежки инциденти и се питат защо години наред никой не обръща внимание на проблема им.

БДЖ планира да инвестира 71 млн. лв. в подобряване на услугата

05 March 2019 16:28

В бизнес плана за 2019 г. на БДЖ е заложено капиталовите инвестиции за подобряване на предлаганата услуга за превоз на пътници да бъдат в размер на над 71 милиона лева, съобщиха от държавната железници. От тях 65 млн. лв. са планирани само за подобряване на състоянието на подвижния състав.