Икономика и бизнес

05 декември 2018 10:03

Wizz Air предупреждава за фалшив сайт, използващ името на компанията

Самолетната компания Wizz Air предупреждава за съществуването на уебсайт със съмнителен домейн и брандинг, подобен на този на превозвача, който заблуждава потребителите, че посещават официалния сайт на компанията....

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

"Теленор" предупреждава за опити за измама

18 February 2019 11:07

Фалшиви сайтове и писма по електронна поща се опитват да събират лични данни на клиенти на оператора

Мними майстори откраднаха 5 000 лв. на дядо от монтанско село

14 February 2019 12:45

В дните от края на януари и до началото на февруари 2019 г. от дома на 79-годишен жител на монтанското село Сумер е извършена кражба на сумата от 5 000 лв. Извършителят на кражбата е използвал момента, докато собственикът се намирал на тавана на къщата си и е показвал на друг мъж какъв ремонт е необходим на покрива. По случая е образувано досъдебно производство.

Внимавайте - циркулира опит за измама от хакери с мотив данъчна декларация

14 February 2019 10:39

Пореден опит за измама от името на НАП чрез електронно съобщение. Става въпрос за съобщение, пуснато от явно подозрителен мейл адрес, с домейн kantou-ind.co.jp. Съобщението е уж за задължителните данъчни декларации. То заплашва, че ако не отворите прикачен zip файл, за да се запознаете с „промени в регламента и периодите за подаване на декларации в НАП” и не подадете в срок или вярна декларация, ви грози глоба - от 500 до 3000 лв. При повторно нарушение имуществената санкция

Внимание, измами в интернет! Фалшиви имейли заблуждават хората

06 February 2019 19:50

Вълна от опити за интернет измами заля електронните пощи през последните дни. Имейли от името на Световната банка и от милиардера Уорън Бъфет заблуждават хората, че са спечелили значителни суми. В капана попадна възрастна жена от София, която бе измамена с 60 000 лева.

Банкова служителка в Дулово е задържана за присвояване на пари в големи размери

01 February 2019 11:41

29-годишна служителка на банка в Дулово е задържана за присвояване на чужди парични средства в особено големи размери. До ареста се е стигнало в резултат на проведено разследване от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР-Силистра след подаден сигнал.

"Български пощи" предупреди за фалшиви съобщения от името на дружеството

30 January 2019 16:38

Фалшиви съобщения от името на "Български пощи" се разпращат като MMS, предупредиха от дружеството. В съобщенията фигурира логото на "Български пощи" ЕАД.

БНБ предупреждава за "фишинг" атаки, извършвани от нейно име

24 January 2019 11:33

Централната банка не поддържа сметки на физически лица, така че не предлага онлайн банкиране, уточняват от институцията

Как се пазят правата ни при пазаруване онлайн?

24 January 2019 08:05

Онлайн пазаруването крие сериозни рискове от измами за потребителите. По тази причина миналата година ЕК излезе с пакет законодателни мерки, които имат за цел да защитят масовия потребител. Повече за пакета, както и за доклада, който беше гласуван в Комисията по вътрешен пазар и защита на потребителите в ЕП - вижте разговора в сутрешния блок на БНТ с Димитър Маргаритов, председателят на Комисията за защита на потребителите.

Нов вид измама в интернет търговията

23 January 2019 12:25

Нов вид измама в интернет. Мними купувачи от чужбина се свързват с българи, предложили вещи за продажба в сайтове за електронна търговия. Те изпращат съобщение, че са превели поисканата сума, но когато продавачът изпраща стоката, открива, че не само не е получил пари за нея, но я е изпратил за собствена сметка.

Опасна измама - заради сметка на ток може да ви източат банковата сметка

17 January 2019 10:34

Пореден опит за измама по електронен път – този път със сметка за ток. И отново става въпрос за фишинг атака, която разчита на наивността на потребителите. За разлика от друг път, сега измамата е по-хитро скроена. Електронната поща, от която се праща съобщението, прилича на поща на ЧЕЗ – zaklienta@cezelectro.bg. Приликата обаче е само на пръв поглед – такова разширение на официална поща на ЧЕЗ няма, показва справка в онлайн информационния център на дружеството. Те