Здраве

06 декември 2018 09:26

Трябва ли бъдещите шофьори да се изследват за сънна апнея?

Лекари се обединиха в искането всички шофьори у нас да бъдат изследвани за сънна апнея преди придобиване свидетелство за управление на МПС. Какво представлява сънната апнея и трябва ли да бъдем диагностицирани, за да получим правото да шофираме - отг...

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Петър Иванов е най-добрият шофьор на камион у нас

21 April 2019 21:05

Името на най-добрият шофьор на камион у нас вече е ясно. Петър Иванов. Той събра най-много точки в провелото се днес състезание за маневриране, безопасно шофиране на камион, реакция при пожар и умение за обезопасяване на товар. Пред победителя сега стои ново предизвикателство.

С новите стикери с чипове - хващат коли без технически преглед дори с 220 км/ч

15 April 2019 16:43

При установяване на нередности или изтекъл срок за ГТП, собственикът нарушител ще получава глоба от 50 лв. по Закона за движение по пътищата, или принудителна административна мярка “спиране от движение” в случай, че има техническа повреда

Български ТИР-ове блокирани на турската граница заради неплатени такси

15 April 2019 12:49

Стотици ТИР-ове са задържани на границата ни с Турция и не могат да влязат у нас. Причината е, че преди няколко дни турските власти въведоха допълнителен контрол и събират неплатени глоби и толтакси на граничния пункт от нашите шофьори.

Внимание на пътя! Риск от аквапланинг и слаба видимост заради очаквани силни валежи

13 April 2019 10:39

В сила е жълт код в 19 области, най-много дъжд ще има в планинските райони

МВнР: Глобите за нарушения по пътищата в Турция се плащат на граничните пунктове

12 April 2019 12:49

В случай че в системата на МВР на Турция има постъпили данни за неплатени стари глоби, те също ще бъдат изискани

Без повече рентакар изненади

12 April 2019 09:00

Почти всеки, който е наемал кола в чужбина, се е сблъсквал с различни "предизвикателства" при работата си с рентакар компаниите - от получаването на различен автомобил спрямо поръчания онлайн до далеч по-висока цена от очакваното. Но определено най-голям проблем винаги са предизвиквали скритите такси, за които мнозина от нас никога не са и предполагали. Вече има причини за оптимизъм, защото след натиск от Европейската комисия пет от водещите дружества в сектора промениха начините за представяне...

Колко струват щетите по автомобилите заради лошите пътища

05 April 2019 10:20

Сред най-често срещаните повреди са счупени амортисьори, изкривени джанти, тасове и брони и нарязани гуми

"Пътна полиция" следи за нарушения на 231 точки в операция "Скорост"

02 April 2019 12:40

Седем шофьори са карали с превишена с повече от 50 км скорост в населено място, съобщиха от националната полиция, която провежда операция "Скорост" в цялата страна. Установени са и 64 други нарушения. Настъпили са 24 пътно-транспортни произшествия с материални щети и 1 инцидент с ранени.

Време ли е за смяна на зимните гуми?

02 April 2019 09:36

Почти летните температури през април пришпорват много шофьори да сменят зимните гуми. Въпреки, че законът не ограничава карането изрично с летни гуми, периодът вече е подходящ според експертите. Защо? Вижте в прякото включване на Боряна Черганова и Марин Сираков със съвети към шофьорите от един столичен сервиз за смяна на гуми.

Йонко Иванов: Полицията е длъжник на обществото

02 April 2019 08:04

С какво акцията срещу високата скорост ще доведе до намаляване броя на загиналите по пътищата? Това попита в сутрешния блок на БНТ Йонко Иванов, председател на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка. Според него са нужни промени в провеждането на курсовете, но и по-добър анализ на рисковете по пътищата.