Образование и семейство

06 декември 2018 10:26

Нови правила за яслите във Варна от 2019 година

От 1 януари 2019 година ще влязат в сила новите правила за прием в детските ясли на територията на Община Варна. Това се налага, във връзка с приетия Общ европейски регламент за защита на личните данни и цели уеднаквяване с основните принципи на...

източник: www.actualno.com
Виж повече

 
Свързани новини

Новите критерии за прием в детски градини в София - какво се променя?

15 February 2019 07:35

Принципът за уседналост при прием в детските градини ще важи за административния район на самата детската градина и за територията на Столична община и ще влезе в сила от септември 2020 г. Това коментира в сутрешния блок на БНТ Мария Минчева от Столичната община.

Отново промени в критериите за прием в детските градини в София

14 February 2019 10:21

Условията за прием в детски градини в София отново претърпяха промяна – за пореден път. Идеята е да могат бъдат приемани повече деца и да има по-справедлив прием в общинските детски градини и в подготвителните групи в общинските училища в София. По отношение до предимството кой отива в градината, ситуацията е следната – повече точки ще се дават по критерий „местоживеене“ т.е. в близост до съответната градина – по постоянен и настоящ адрес. Беше

Децата на Бургас ще прекарват повече време на открито

06 February 2019 16:51

Програмата, инициирана от община Бургас, носи името „Четири годишни времена за здравето на нашите деца“. Благодарение на нея всеки ден, когато климатичните условия позволяват, най-малките жители на града ще излизат от сградите на детските градини. За час-два, те ще могат да играят на открито, а родителите ще бъдат информирани в специален календар. Изграждането на имунитет, или така нареченото „каляване“ на организма е в основата на идеята. "Освен за

Безплатна забавачка за децата от Чипровци и през тази година

05 February 2019 14:00

Детската градина в Чипровци е напълно безплатна. През 2019 г. 56 деца ще посещават забавачницата без такси от родителите. "От 2016 г. издържаме градината с пари от бюджета и вече трета година се справяме успешно. Това е изключително важно за младите семейства. Повечето от тях са с ниски доходи, а ние държим младите хора да останат в града и да работим заедно за развитието му", каза по този повод кметът на общината Пламен Петков.

Започна кампания за намаляване на хранителните отпадъци в детските градини

04 February 2019 12:15

От днес Столичната община започва кампания за намаляване на хранителните отпадъци, която ще се реализира в 30 общински детски градини.

Детска градина във Варна е затворена заради некачествено строителство

03 February 2019 10:00

Новопостроен корпус на детска градина във Варна беше затворен заради пукнатини по стените, паднала мазилка и мухъл. За проблемите сигнализираха родители. Сградата е построена от фирма, която изгради и училището "Васил Левски" в града - затворено преди 2 години заради конструктивни проблеми.

Във Варна въведоха ограничение за броя на куклените спектакли в детските градини

30 January 2019 07:14

Община Варна въведе ограничение за броя на куклените спектакли в детските градини. Те могат да бъдат два в годината и вече ще се заплащат от бюджета на съответната градина. Мотивът за това е сигнал на родители, които се оплакали, че постоянно им събират пари за театрални постановки. Това предизвика ответна реакция. Майки направиха петиция и внесоха подписка в общината, с която настояват кукленият театър да бъде върнат в градините.

Детските градини в София засега няма да излизат в грипна ваканция

25 January 2019 12:08

От понеделник училищата в София-град излизат в грипна ваканция. Неучебни ще бъдат дните от 28 януари до 4 февруари включително. Грипната ваканция съвпада с междусрочната, която е на 5 февруари. От понеделник грипна епидемия е обявена и в областите Благоевград и Кюстендил. Там няма да се учи до 1-ви февруари. Засегнатите райони на страната от грипа вече са 18.

Подновяват площадките за игра във варненските ясли

24 January 2019 11:05

На първото си заседание за 2019 година комисията по здравеопазване към Общински съвет- Варна одобри проекторамката на функция "Здравеопаване" в размер на 21,1 млн. лева. С част от парите ще бъдат подновени площадките за игра на няколко варненски детски ясли. За целта общината ще даде около 2 млн. лева.  Ремонти са предвидени в детските ясли „Щастливо детство“, „Чуден свят“, „Роза“, &bd

Меню без глутен за нуждаещите се деца в детските градини в Благоевград

24 January 2019 09:08

В много общини у нас родителите на деца с глутенова непоносимост сами приготвят храната на децата си за градината или яслата. Причината е, че са малко населените места, където е създадена организация, за да се поеме изхранването на децата. От началото на годината общинската администрация в Благоевград е намерила решение на този проблем. Вижте прякото включване на Ирина Николова.