България

06 декември 2018 13:10

Рейнджърка от Карлово изчезна безследно

40-годишната Десислава Стоянова е военнослужеща в 61-ва Стрямска механизирана бригада...

източник: dnes.dir.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Изпратиха убитата рейнджърка с военни почести (ВИДЕО)

18 December 2018 18:30

Близки, колеги и приятели изпратиха в последния ѝ път убитата военнослужеща от 61-ва Стрямска механизирана бригада Десислава Стоянова. Точно в 13,30 в църквата "Свети Николай" в Карлово започна опелото в присъствието на почетен караул на бригадата. Церемонията продължи на гробищния парк в града с предаване на знамето на майката на Десислава Стоянова. 40-годишната военнослужеща няма братя и сестри. Била е разведена и синът ѝ живее при баща си. Бившият рейнджър Светослав Каменов, който е обвинен за убийството на военнослужещата Десислава Стоянова, създава впечатление, че не осъзнава защо е в ареста. “За кое нещо, кой го казва, за какво нещо трябва да съжалявам”, заяви Каменов на излизане от съдебната зала, цитиран от "Трафикнюз". Светослав Каменов остава в ареста. Това реши състав на Апелативния съд в Пловдив, като определението е окончателно. В съдебната зала бившият военнослужещ отрече да е убивал Десислава Стоянова. Неговата защита в лицето на адвокат Снежанка Попчева поиска по-лека мярка и заяви, че няма доказателства за умисъл и авторство. Според прокурора по делото, бившият рейнджър е бил обявен за издирване не за убийство, а по молба на близък, защото е бил изчезнал. След като се свързал с бившата си жена е казал, че е извършил нещо лошо. Поискал среща с бившия си баджанак, който е полицай и на него разказал, че убил жената и разкрил подробности кога е станало това и къде е скрил трупа. След това не е давал обяснения. Дни преди убийството на 40-годишната Десислава Стоянова, самата военнослужеща от 61-ва Стрямска механизирана бригада е оставила личния си автомобил за ремонт на задържания бивш рейнджър Светослав Каменов. Това разкри директорът на полицията в Пловдив старши комисар Атанас Илков. Вместо в автосервиз, Каменов решил да предаде колата в автоморга. „Документите в моргата не ги открихме, тъй като те са били в убитата и по тази причина той не е успял да получи съответната сума от моргата, където беше оставил автомобила. С оглед на това, че тя две седмици е стояла без автомобил, се предполага, че му е потърсила сметка защо автомобилът го няма и най-вероятно това е бил мотивът да възникне скандал между тях.”, обясни шефът на МВР-Пловдив. Бившият военен го грози затвор между 10 и 20 години, а съседите му в Сопот са потресени от случилото се. Домът му е запечатан от органите на реда.

Бившият рейнджър Светослав отрече в съда да е убивал Десислава

18 December 2018 12:19

Апелативните съдии обаче не му повярваха и го оставиха в ареста

Погребват убитата рейнджърка с военни почести, убиецът пък иска свобода

18 December 2018 07:42

40-годишната Десислава Стоянова ще бъде изпратена в последния си път в Карлово

МВР издирва началника на КАТ - Казанлък

13 December 2018 16:55

Началникът на КАТ - Казанлък Тодор Николов е обявен за издирване. Той е в неизвестност от сряда, 12 декември. Последно е разговаряно с него в 16:30 ч. От тогава се губят следите му. Тодор Николов има три телефона, но и трите са изключени. Няма го и личният му автомобил.

Искат погребение с военни почести за убитата рейнджърка

11 December 2018 21:19

Според Закона за отбраната и въоръжените сили военни почести не се отдават само при самоубийство

Рейнджърът, обвинен за убийството на Десислава, се укривал в Гърция, но се върнал

10 December 2018 17:20

Бившият военен признал, че хванал жената за врата и "нещо изпукало"

Прокуратурата ще поиска постоянен арест за бившия рейнджър, обвинен в убийство

10 December 2018 08:00

Той е обвинен в убийството на военнослужещата Десислава Стоянова

Прокуратурата иска постоянен арест за обвинения за убийството на рейнджърката Десислава Стоянова

09 December 2018 14:06

Към момента водещата версия за убийството на военнослужещата са неуредени финансови отношения

Извършителят на убийството в Сопот е направил частични самопризнания

08 December 2018 17:48

Полицията разкри убийството на изчезналата преди 9 дни Десислава Стоянова, военослужеща в 61-а Стрямска бригада в Карлово. Това съобщиха от прокуратурата и полицията в Пловдив. Тялото на жената е открито в дома на неин приятел край Сопот. За извършител на престъплението се сочи бившият военен Светослав Каменов.

Задържаха приятеля на убитата военнослужеща, открита в Сопот

08 December 2018 09:02

40-годишната военнослужеща Десислава Стоянова, която бе обявена за издирване, беше открита мъртва. По първоначални данни военнослужещата е била убита.Тялото ѝ е било намерено късно снощи в пристройка в Сопот. Потвърдено е, че е задържан приятелят на жената, също бивш военнослужещ. Не е ясно обаче дали той има нещо общо с убийството, съобщи bTV. Жената беше обявена за издирване на 5 декември. Преди ден криминалисти намериха автомобила ѝ в автоморга край Карлово. Десислава Стоянова е живеела са