България

06 декември 2018 13:10

Рейнджърка от Карлово изчезна безследно

40-годишната Десислава Стоянова е военнослужеща в 61-ва Стрямска механизирана бригада...

източник: dnes.dir.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Откриха издирвано 14-годишно момиче

21 January 2019 12:53

Изчезналата в Пловдив Мария Бойкова е намерена. Новината бе съобщена от нейните близки. 14-годишното момиче е открито от полицията, живо и здраво. Снощи тя и семейството ѝ са били в районното, където момичето е дало обяснения къде и с кого е била, информира Bulgaria ON AIR. Припомняме, че Бойкова изчезна след 17 часа в събота - 19 януари, и беше обявена за издирване.

Намериха мъртъв издирван мъж от Силистренско

17 January 2019 13:09

Намерен е трупът на обявен за издирване 81-годишен мъж от силистренското село Калипетрово, съобщиха от ОДМВР-Силистра. Трупът е намерен в района на местността "Орехова гора" край Силистра. При извършения първоначален оглед не са установени данни за насилствена смърт. Назначена е аутопсия, разследването на случая продължава. Осемдесет и една годишният Вълю Вълев беше обявен за издирване по молба на близките му на 11 януари. Напуснал е дома си ден по-рано.

Полицията търси помощ! Виждали ли сте това 17-годишно момиче (СНИМКА)

16 January 2019 19:24

РУ - Сливен издирва Екатерина Стоянова Георгиева на 17 години от село Писарево, общ. Горна Оряховица. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР - Сливен. Същата е обявена по молба на майката. Момичето е в неизвестност от 06 януари 2019г. Ако някой има информация за местоположението на момичето, да се свърже с най-близкото поделение на МВР или на телефон 112. Описание: жена на видима възраст 16-18 г., ръст среден /160см./, телосложение – нормално, очи – сини , лице – овално и бяло, коса – дълга, права и руса.

Изпратиха убитата рейнджърка с военни почести (ВИДЕО)

18 December 2018 18:30

Близки, колеги и приятели изпратиха в последния ѝ път убитата военнослужеща от 61-ва Стрямска механизирана бригада Десислава Стоянова. Точно в 13,30 в църквата "Свети Николай" в Карлово започна опелото в присъствието на почетен караул на бригадата. Церемонията продължи на гробищния парк в града с предаване на знамето на майката на Десислава Стоянова. 40-годишната военнослужеща няма братя и сестри. Била е разведена и синът ѝ живее при баща си. Бившият рейнджър Светослав Каменов, който е обвинен за убийството на военнослужещата Десислава Стоянова, създава впечатление, че не осъзнава защо е в ареста. “За кое нещо, кой го казва, за какво нещо трябва да съжалявам”, заяви Каменов на излизане от съдебната зала, цитиран от "Трафикнюз". Светослав Каменов остава в ареста. Това реши състав на Апелативния съд в Пловдив, като определението е окончателно. В съдебната зала бившият военнослужещ отрече да е убивал Десислава Стоянова. Неговата защита в лицето на адвокат Снежанка Попчева поиска по-лека мярка и заяви, че няма доказателства за умисъл и авторство. Според прокурора по делото, бившият рейнджър е бил обявен за издирване не за убийство, а по молба на близък, защото е бил изчезнал. След като се свързал с бившата си жена е казал, че е извършил нещо лошо. Поискал среща с бившия си баджанак, който е полицай и на него разказал, че убил жената и разкрил подробности кога е станало това и къде е скрил трупа. След това не е давал обяснения. Дни преди убийството на 40-годишната Десислава Стоянова, самата военнослужеща от 61-ва Стрямска механизирана бригада е оставила личния си автомобил за ремонт на задържания бивш рейнджър Светослав Каменов. Това разкри директорът на полицията в Пловдив старши комисар Атанас Илков. Вместо в автосервиз, Каменов решил да предаде колата в автоморга. „Документите в моргата не ги открихме, тъй като те са били в убитата и по тази причина той не е успял да получи съответната сума от моргата, където беше оставил автомобила. С оглед на това, че тя две седмици е стояла без автомобил, се предполага, че му е потърсила сметка защо автомобилът го няма и най-вероятно това е бил мотивът да възникне скандал между тях.”, обясни шефът на МВР-Пловдив. Бившият военен го грози затвор между 10 и 20 години, а съседите му в Сопот са потресени от случилото се. Домът му е запечатан от органите на реда.

Бившият рейнджър Светослав отрече в съда да е убивал Десислава

18 December 2018 12:19

Апелативните съдии обаче не му повярваха и го оставиха в ареста

Погребват убитата рейнджърка с военни почести, убиецът пък иска свобода

18 December 2018 07:42

40-годишната Десислава Стоянова ще бъде изпратена в последния си път в Карлово

МВР издирва началника на КАТ - Казанлък

13 December 2018 16:55

Началникът на КАТ - Казанлък Тодор Николов е обявен за издирване. Той е в неизвестност от сряда, 12 декември. Последно е разговаряно с него в 16:30 ч. От тогава се губят следите му. Тодор Николов има три телефона, но и трите са изключени. Няма го и личният му автомобил.

Искат погребение с военни почести за убитата рейнджърка

11 December 2018 21:19

Според Закона за отбраната и въоръжените сили военни почести не се отдават само при самоубийство

Рейнджърът, обвинен за убийството на Десислава, се укривал в Гърция, но се върнал

10 December 2018 17:20

Бившият военен признал, че хванал жената за врата и "нещо изпукало"

Прокуратурата ще поиска постоянен арест за бившия рейнджър, обвинен в убийство

10 December 2018 08:00

Той е обвинен в убийството на военнослужещата Десислава Стоянова