България

06 декември 2018 13:10

МЗ иска да бъдат затваряни заведения, в които се пуши дори след глоба

За разлика от страни като Азербайджан, България не може да отчете ново законодателство в насока тютюнопушенето, каза в Националния пресклуб на БТА д-р Михаил Околийски от Световната здравна организация /СЗО/. Той цитира доклад, според който не може д...

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Забраняват пушенето в автомобили и на стадиони в Каталуния

09 June 2019 21:53

Правителството на испанската провинция Каталуния планира да забрани пушенето в частни автомобили, както и на спортни стадиони и автобусни спирки, съобщава Евро Пулс. Новите правила могат да влязат в сила още следващата година. Забраната ще се прилага не само за обикновените цигари, но също и за електронните цигари и други средства за тютюнопушене.

Цигарите без цена върху кутиите

05 June 2019 15:22

Това реши правителството, след като одобри наредба за условията и реда за регистриране на цените на тютюневите изделия

Париж забранява пушенето в парковете

31 May 2019 20:40

От 8 юни тютюнопушенето ще бъде забранено в 52 парижки паркове, площади и градски градини. Решението идва година след като същата забрана беше наложена в няколко централни и крайни квартали на френската столица.

Отбелязваме Световния ден без тютюнопушене

31 May 2019 06:30

Денят се отбелязва по инициатива на Световната здравна организация.

България не прилага ефективно санкциите срещу пушенето на открито

30 May 2019 11:03

България изостава в сравнение с останалите страни от ЕС по отношение на рестрикциите, които ограничават тютюнопушенето. За разлика от Европа, в България все още масово виждаме реклами на цигари, които пропагандират търговията с тютюневи изделия. В това отношение Министерството на здравеопазването все още има пасивна политика и има още какво да се желае в тази посока, съобщи председателят на Сдружение „България без дим“ д-р Маша Гавраилова по повод днешния Световен ден без тютюнопушене.

Безплатни профилактични прегледи за пушачи от 31 май до края на годината

19 May 2019 18:02

Безплатни профилактични прегледи за пушачи в София, Благоевград и Враца. Кампанията стартира на 31-ви май и ще продължи до края на годината. Целта е ранно откриване на хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ), известна като болестта на пушачите.

Японски университет престана да назначава професори-пушачи

23 April 2019 13:14

Японски университет престана да назначава професори и преподаватели, които пушат. Това става в момент, когато Страната на изгряващото слънце засилва кампанията си против тютюнопушенето преди олимпиадата 2020.

На първо четене депутатите забраниха пушенето на наргиле на обществени места

13 March 2019 14:14

Законопроектът бе внесен от лидера на НФСБ Валери Симеонов и група народни представители и приет единодушно с 87 гласа „за“ от Народното събрание

Гледат на първо четене забраната за пушене на наргиле на закрито

13 March 2019 07:43

Депутатите ще обсъдят на първо четене промените в Закона за здравето, с които се въвежда забрана за пушене на наргиле на закрито.

Образователната комисия прие забрана за наргилета на закрито

06 March 2019 19:58

Според данните те са по-вредни от цигарите