България

06 декември 2018 14:25

Майките премахнаха палатковия лагер (снимки)

Битката се прехвърля пред Министерство на здравеопазването...

източник: dnes.dir.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Групата "Софийски мотористи" потеглят с усмивка към децата от Дома в Роман

18 May 2019 10:30

Поредната благотворителна инициатива на Сдружението "Да дарим усмивка', създадено от д-р Асен Цеков и приятели от групата на "Софийски мотористи" на 19 май отново тръгват на път към град Роман и децата от Дома. Маршрутът на мотористите е известен: София - Мездра - Роман, и връщане през Искърското дефиле.

Хора с увреждания протестираха срещу Закона за личната помощ

09 May 2019 19:58

Хора с увреждания протестираха пред социалното министерство. Недоволството им е срещу Закона за личната помощ и новата индивидуална оценка на потребностите. От нея зависи колко часа месечно могат да ползват личен асистент.

Бисер Петков: Не разбирам защо хората с увреждания протестират пред МТСП

09 May 2019 16:38

Други институции изработваха Закона за личната помощ, заяви на брифинг социалният министър

Зам.-министър Русинова: Стартираме нова услуга в помощ на хората с увреждания

09 May 2019 07:34

Ще чуем исканията на хората с увреждания, готови сме да ги приемем и ако има пробойни в закона, те ще бъдат обект на промяна. Това заяви в Сутрешния блок на БНТ1 зам.-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова по повод готвения днес протест пред министерството от хора с увреждания.

Хора с увреждания излизат на протест пред социалното министерство

09 May 2019 06:10

Нов протест на хора с увреждания пред социалното министерство. Поводът - притеснения относно начина на определяне на индивидуалната оценка на потребностите, залегнала в новия Закон за личната помощ.

Зона за хипотерапия ще помага на деца с увреждания в Пловдив

08 May 2019 06:46

Зона за хипотерапия, която ще помага на деца и младежи с увреждания, беше открита в Пловдив. Новото място за рехабилитация се намира в Комплекса за социални услуги "Свети Георги“ и е изградено със средства, дарени от американската фондация "Едно сърце".

Мобилни екипи ще помагат на възрастни и на хора с увреждания в община Момчилград

30 April 2019 13:18

Кметът Сунай Хасан допълни, че реализирането на проекта ще допринесе за изпълнение на Националната стратегия за дългосрочна грижа за лицата с увреждания и възрастни хора

Одобрен е проект на Община Враца за грижа за възрастни хора и лица с увреждания

26 April 2019 13:40

Реализирането на проекта ще обхване хора над 65-годишна възраст с ограничения или невъзможност за самообслужване, както и лица с увреждания и техните семейства. Предстои подписването на договора за безвъзмездна финансова помощ на на стойност 523 131 лева. В рамките на проекта е планирано да бъде подобрено качеството на живот на 220 души и да се осигури заетост в сектора на здравно-социалните услуги на 37 лица.

Община Враца и УНИЦЕФ подкрепят родителите на деца с увреждания

25 April 2019 09:45

Община Враца подписа меморандум за сътрудничество с UNICEF България за изпълнение на Програмата "Работилница за родители на деца с увреждания и затруднения в развитието". Тя е с продължителност 2 години, като изпълнението й включва провеждане на тематично свързани семинари, насочени към подкрепа на родители на деца с увреждания. В рамките на партньорството ще бъдат сформирани две групи от по 8-12 родители на деца със затруднения в развитието или увреждания на възраст до 8 години. Всяка група посещава серия от общо 11 семинари, специално разработени от УНИЦЕФ.

Източиха банковата сметка на жена с увреждания в Русе

24 April 2019 22:17

Хакери източиха банковата сметка на 29-годишна жена от Русе, която е с увреждания. Парите са за рехабилитацията на Ивелина Димитрова и са дарени за лечението ѝ.