Регионални

06 декември 2018 16:30

Общините Мездра, Враца, Бяла Слатина и Козлодуй чакат 50 млн. лв. за ВиК проекти

Около 50 млн. лв. за модерни ВиК-проекти ще влязат във Врачанска област. Средствата ще се разпределят между четирите най-големи общини в региона – Враца, Мездра, Бяла Слатина и Козлодуй, информира преди дни областният управител Малина Николова....

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Обучение за работа в дигитална среда се проведе в Община Враца

15 August 2019 15:20

Потребители по проект „Топъл обяд 2016“, преминаха обучителен курс за работа в дигитална среда. Лекцията се проведе в сградата на Община Враца, в компютърния отдел на Регионална библиотека „Христо Ботев“. Обучението постави акцент върху придобиване на основни компетенции за работа в Интернет. Участниците в курса бяха запознати с иновативната социална услуга, предоставяна от Община Враца, „Виртуален асистент“.

Започва традиционният празник “Бели нощи” във врачанското село Бели извор

14 August 2019 09:30

Кметството и Народно читалище „Бъдеще 1926“ в Бели извор канят на 8-мия по ред традиционния празник „Бели нощи“, който ще се проведе на 15, 16 и 17 август 2019 г. Вижте програмата на празника:

Колоездачи от Враца взеха участие в състезание под мотото „Аз карам внимателно”

13 August 2019 09:00

Над 50 велосипедисти взеха участие в организираното от звено „Център за младежки дейности“ състезание, което се проведе на картинг пистата в спортен комплекс „Христо Ботев“. Събитието бе открито от кмета Калин Каменов, който призова колоездачите да бъдат внимателни и да спазват правилата за движение по пътищата.

Запалиха автомобилите на свидетелка на разследвания за злоупотреби в Козлодуй

12 August 2019 10:20

Запалиха двата автомобила, собственост на бившия зам.директор по административно-стопанската дейност в Общинско предприятие „Комунална дейност” в Козлодуй Мария Маркова. Маркова към настоящия момент е свидетел на държавните органи на разследвания за корупционни практики в предприятието и в Община Козлодуй.

Експерти от РИОСВ - Враца провериха 10 сигнала за бедстващи защитени животи

10 August 2019 14:00

Във връзка с получени сигнали на "зеления" и дежурния телефон за намерени защитени животни в безпомощно състояние експерти от РИОСВ - Враца извършиха десет извънредни проверки Сигналите са за защитени животински видове, включени в приложение 3 на Закона за биологичното разнообразие. Става дума за птици, открити в безпомощно състояние: три сигнала са за птици от вида "Бял щъркел", три - за малки градски лястовици, паднали от гнездото и един сигнал за голям ястреб със счупено крило в района на "Вратцата". Два млади екземпляра от вида "Домашна кукумявка" са били донесени в инспекцията за установяване на тяхното състояние. Получен е и сигнал от тел. 112 за екземпляр от разред "Прилепи" в сградата на МБАЛ "Христо Ботев" - Враца, по който са дадени инструкции за предприемане на мерки по освобождаването му в природата.

Нова водопроводна мрежа може да реши проблема на благоевградските села

10 August 2019 12:43

В 8 села от община Благоевград през лятото има недостиг на питейна вода. Жителите на населените места по поречието на Струма през годините са поддавали десетки жалби във ВиК - Благоевград. Всеки сигнал е проверен от специалисти от водното дружество в областния град.

Поради ремонтни дейности през следващите дни в Зверино ще е шумно, но в нормите

10 August 2019 12:00

Поради текущ ремонт на железния път в района на село Зверино, община Мездра, от понеделник, 12 август, до 23-и срещу 24-и август (петък срещу събота), в часовия пояс от 22:00 до 3:30 ч. след полунощ, ще се извършват ремонтни дейности, причиняващи шум, но в рамките на допустимите норми, предупреждават от Кметство Зверино.

Полицията във Враца отчете положителни резултати от работата си през месец юли

08 August 2019 12:00

През месец юли не е регистрирано нито едно тежко пътнотранспортно произшествие на международния път Е-79 на територията на област Враца, съобщиха на брифинг от Областната дирекция на МВР. Основната предпоставка за безопасността на движението е засиления контрол от страна на пътните полицаи през натоварените летни месеци, заяви в тази връзка главен инспектор Иван Коцев, началник на "Пътна полиция" - Враца. През отчетния период са съставени 495 акта и 4 300 фиша по Закона за движение по пътищата, като 2 632 от тях са електронни.

Полицията в Мездра издирва шофьор, блъснал 11-годишно дете на улица в града

08 August 2019 11:30

Вчера малко преди 14:00 часа от местния Филиал на Центъра за спешна медицинска помощ са съобщили в РПУ - Мездра, че на улица "Христо Ботев" в града лек автомобил е блъснал 11-годишно момиче. Детето е получило фрактура на едната подбедрица и е настанено за лечение в мездренската болница. То е ученик в Основно училище "Христо Ботев".

Жена загина в тежка катастрофа до село Ребърково

08 August 2019 11:00

Тежка катастрофа рано тази сутрин край Мездра взе една жертва. Инцидентът е станал на международния път Е79 близо до село Ребърково.