Регионални

06 декември 2018 16:30

Общините Мездра, Враца, Бяла Слатина и Козлодуй чакат 50 млн. лв. за ВиК проекти

Около 50 млн. лв. за модерни ВиК-проекти ще влязат във Врачанска област. Средствата ще се разпределят между четирите най-големи общини в региона – Враца, Мездра, Бяла Слатина и Козлодуй, информира преди дни областният управител Малина Николова....

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Община Враца организира зимен спортно-туристически празник

15 February 2019 16:00

Традиционен зимен спортно-туристически празник „Враца – 2019” ще се състои в събота, 16 февруари. Мероприятието е под патронажа на кмета Калин Каменов и има за цел да популяризира зимния туризъм сред учениците и населението. Съорганизатор на състезанието, което се провежда за 34-ти път, е Българска асоциация „Спорт за всички”.

Ученици и студенти от Враца подготвят литературна нощ, посветена на Левски

15 February 2019 11:30

Младежки център – Враца заедно с клуб „Четящият студент” към ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий” - филиал Враца, организират литературна нощ на четенето в памет на Васил Левски. Събитието ще премине под надслов „За тебе Дяконе” и е по повод 146 години от гибелта на апостола.

В Козлодуй започва аварийно изкърпване на най-опасните дупки по улиците

13 February 2019 16:20

Предстои аварийно изкърпване на улиците в гр. Козлодуй, които се намират в най-тежко състояние, съобщават от пресцентъра на общината. Общинска администрация е предвидила средства за закупуване на студена асфалтова смес. Планирано е изкърпване на най-дълбоките и опасни дупки по основните пътни артерии от уличната мрежа, както и по второстепенните (квартални) улици и междублокови пространства. Закупени са 20 тона студена асфалтова смес, като ремонтните работи ще се изпълняват от Общинско предприятие „Комунална дейност”.

Пощенските станции в Kозлодуй временно не извършват услуги

13 February 2019 12:36

„Български пощи“ ЕАД уведомява своите клиенти, че поради прекъсване на интернет свързаността от страна на доставчика, пощенските станции в Козлодуй временно не извършват услуги. Информация за възстановяването на нормалния ритъм на работа ще бъде публикувана на сайта на дружеството.

Данъкът върху МПС в община Мездра остава на минимума, реши Общинският съвет

13 February 2019 11:17

Данъкът върху моторните превозни средства остава на минимума, предвиден в Закона за местните данъци и такси (ЗМДТ). Това предвижда Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за определяне размера на местните данъци на територията на община Мездра, която Общинският съвет прие с пълно мнозинство. Промените се налагат след като парламентът направи промени в ЗМДТ.

Приключи почистването на речните корита в област Враца за 2018 година

13 February 2019 11:00

Съгласно разпоредбите на Закона за водите и Закона за защита при бедствия, областният управител осъществява държавната политика, свързана със защитата на населението по превенция, готовност за реагиране, реагиране и възстановяване. Във връзка с дейностите по превенция, свързани с намаляване на риска от наводнения, ежегодно със заповед на областния управител Малина Николова се назначава Междуведомствена комисия, която има за цел да извършва обход на речните корита извън урбанизираните територии на област Враца. В резултат на проверката се изготвя Програма за планово почистване на речните легла, в която се определят необходимите мерки за осигуряване на нормалния речен отток. Изпълнението на Програмата за планово почистване ежегодно се включва в областния и националния план за защита при бедствия.

Трима учители от Мездра организираха благотворителна вечер базар за Радоцвята

13 February 2019 10:15

В Библиотеката на Народно читалище "Просвета-1925" в Мездра трима учители организираха благотворителна вечер базар, посветена на Радоцвята Димитрова, която страда от остра миелоидна левкемия. Целта на инициативата бе да помогнат със средства лечението на 38-годишната майка на две деца, която спешно се нуждае от трансплантация на стволови клетки в чужбина.

Кметът на Враца предлага Общините да се финансират за екологичен транспорт

13 February 2019 09:50

Въпросът за възможността общините да кандидатстват за закупуване на екологичен градски транспорт, чрез финансиране в новия програмен период, постави кметът на Враца Калин Каменов по време на заседание на Управителния съвет на Националното сдружение на Общините в България. Като член на Управителния съвет Каменов подчерта значимостта, от това в предстоящия програмен период, общините да получат финансиране за екологичен градски транспорт. Заедно с Враца, от подобно финансиране могат да се възползват също Русе и Габрово, Хасково и Пазарджик като общини, в които като екологичен, тролейбусният транспорт заема съществено значение.

От „Пътна полиция” Враца установиха 892 нарушения за изминалата седмица

12 February 2019 13:30

Според обобщените резултати на пътните полицай по врачанските пътища са установени 892 нарушения. Съставените актове по Закона за движение по пътищата са 112, фишове по ЗДвП са 729. След употреба на алкохол са установени двама водачи на МПС с над 1,2 промила, а двама са натискала газта без книжки. Няма регистриран случай на дрогиран шофьор. Леките катастрофи са били три с трима пострадали. По време на акцията за спазване на правилата от пешеходците седем души са санкционирани.

Община Мездра представя нова стратегия за туризма

12 February 2019 13:00

Три са акцентите в представянето на Община Мездра на тазгодишното издание на Международното туристическо изложение „Ваканция и Спа Експо“ 2019, което ще се проведе от 14 до 16 февруари в Интер експо – център София, съобщават от общинския пресцентър.Фестивалът „Добре дошли в Средновековието“, който се реализира по съвместен проект с румънската община Добрословени, се финансира по програма Interreg V-A Румъния – България /2014-2020/.