Регионални

06 декември 2018 16:30

Общините Мездра, Враца, Бяла Слатина и Козлодуй чакат 50 млн. лв. за ВиК проекти

Около 50 млн. лв. за модерни ВиК-проекти ще влязат във Врачанска област. Средствата ще се разпределят между четирите най-големи общини в региона – Враца, Мездра, Бяла Слатина и Козлодуй, информира преди дни областният управител Малина Николова....

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Експерт: Според сметки на КЕВР са нужни 38 млрд за 200 г. за ремонт на цялата водоснабдителна мрежа

18 December 2018 22:37

Да наливаш пари в една черна кутия, каквато е ВиК отрасъла, е пагубно, казва Асен Личев, бивш директор на Управление на водите в МОСВ

Етнографска изложба за старата българска къща подредиха в читалището на Мездра

18 December 2018 13:37

В навечерието на коледните празници в Народно читалище "Просвета-1925" - Мездра беше подредена етнографска изложба под наслов "Подредбата на старата българска къща". Идеята за експозицията, както и нейната реализация, са дело на Милка Пухалска от Краеведското дружество към културно-просветното средище. Откриването на изложбата уважиха почитатели на народния бит и традиции от различни поколения.

В Областна администрация – Враца посрещнаха коледари

18 December 2018 12:20

Децата от ДГ „Европейчета” посетиха Областна администрация – Враца по повод наближаващите Коледни и Новогодишни празници. Те бяха посрещнати от областния управител Малина Николова и служители на администрацията.

Младежкият център във Враца се включва в кампанията "Капачки за бъдеще"

18 December 2018 09:45

От Младежки център Враца съобщиха, че изработват голямо "СЪРЦЕ", чрез което ще се включат в благотворителната кампания "Капачки за бъдеще". Инициативата има за цел чрез събирането на пластмасови капачки да бъдат закупени кувьози за крайно нуждаещите се болници в малките градове.

Три дни Коледни концерти от най-малките врачанчета в Градската концертна зала

17 December 2018 16:07

Три поредни вечери децата на Враца ще изнесат коледни концерти. Проявите са част от празничната програма на Община Враца. Концертите ще се проведат от 17 декември до 19 декември от 16:30 ч., в Градската концертна зала. В първия ден ще се изявят възпитаниците от детските градини „Европейчета“, „Единство Творчество Красота“, „Звънче“, „Звездица“, „Славейче“ и „Българче“, а от уч

В мездренското село Руска Бела отбелязаха 105 години от рождението на Асен Босев

17 December 2018 14:20

На 16 декември в Народно читалище „Подем-1928 ” в мездренското село Руска Бела, организираха тържество по случай 105 - години от рождението на любимия на поколения българи детски писател Асен Босев. Специални гости на празника бяха синът на Асен Босев – художникът дизайнер Красимир Босев, Жана Босева, Асен Георгиев и местни жители.

Община Враца раздаде награди за най-красива Коледна украса

17 December 2018 11:15

Награди в конкурса за „Най-красива коледна украса“ раздаде Община Враца. Призовете бяха в 4 категории, като имаше и поощрителни награди. Първите места заеха хотелски комплекс „Чайка“ и ДГ „Европейчета“.  Награди получиха украсите на частни домове в Бистрец и на Червения площад, както и вход „З“ на блок намиращ се на улица „Генерал Гурко“. С награда бе отличена и украсата на проект &b

Пътните артерии във Враца са обработени със 100 тона сол

17 December 2018 10:55

През последното денонощие на територията на община Враца се е образувала 10-сантиметрова снежна покривка. Пътната мрежа в града е обработвана през цялата нощ, като използваното количество сол е 100 тона. За почистването на артериите за масов градски транспорт и пътните отсечки в кварталите са използвани 10 снегорини. Централната пешеходна зона, тротоарите и зоните около детски, учебни и здравни заведения се обработват от служители на ОП „БКС“, с роторни машини.

Благотворителен базар в помощ на бездомни животни организират във Враца

16 December 2018 13:00

Благотворителен Коледен базар "Помогни на бездомниче" организират във Враца. За поредна година организацията Hope for animals ще имат възможност да съберат средства за каузата си през декември. Приятелите на бездомните животни са организирали свой щанд в Търговски комплекс„ Суми“.

Общностният център във Враца посрещна гости от УНИЦЕФ

15 December 2018 10:45

На официална визита в Общностния център за деца и семейства - Враца, който реализира услуги за ранно детско развитие, бяха представители на офиса на УНИЦЕФ у нас и Холи Хикс-Смол, международен консултант от САЩ. Поводът за посещението е реализирането на съвместен План за изпълнение националната програмата, свързана с гарантиране правата и благосъстоянието на децата в България през периода 2018-2020 г.