Регионални

06 декември 2018 16:30

Общините Мездра, Враца, Бяла Слатина и Козлодуй чакат 50 млн. лв. за ВиК проекти

Около 50 млн. лв. за модерни ВиК-проекти ще влязат във Врачанска област. Средствата ще се разпределят между четирите най-големи общини в региона – Враца, Мездра, Бяла Слатина и Козлодуй, информира преди дни областният управител Малина Николова....

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Пролетен спортен празник събра над 350 ученици във Врачанския Балкан

22 April 2019 12:00

Над 350 ученици от 14 училища от Община Враца се включиха в тазгодишния 36-ти общински пролетен спортно-туристически празник, който се проведе тази събота пред хижа „Леденика” във Врачанския Балкан. Спортната проява беше открита от директора на Дирекция „Образование, здравеопазване и социални дейности” - Маринела Петрова, която поздрави участниците и им пожела успех в игрите.

Предстои облагородяване на пет малки населени места край Мездра

22 April 2019 09:33

Предприятието за управление на дейностите за опазване на околната среда /ПУДООС/ ще финансира 25 проекта на села и градове от Северозападна България. В основния списък са одобрени 234 разработки, за които ще бъдат отпуснати до 10 000 лева. Във Врачанско ще бъдат финансирани 13 проекта. Пет от тях са за мездренски села.

Запалиха автомобила на кмета на Козлодуй

22 April 2019 09:06

Според разследващите палежът е умишлен

Враца отбеляза Цветница с празнично пъстро шествие

22 April 2019 09:00

Един от най-светлите християнски празници - Цветница, във Враца бе отбелязан с празнично шествие. Цветното дефиле, съставено от всички участници на фестивала "Врачанска пролет", тръгна от паметника на Св. Софроний Врачански и завърши на площад "Христо Ботев". Пред монумента на поета революционер бе поднесен венец, а празничната програма продължи с концерт на съставите от фолклорния фестивал.

Политическите сили в Мездра се споразумяха за състава на СИК

21 April 2019 11:30

Упълномощените представители на парламентарно представените партии и коалиции в 44-ото Народно събрание се споразумяха за състава на секционните избирателни комисии (СИК) в община Мездра. В консултациите, които се проведоха при кмета Генади Събков, взеха участие Яна Нинова (ГЕРБ), Илиана Михайлова (БСП-Лява България), Тихомир Илчев, Красимир Стенлиеви Радослав Маринов (ПП „Обединени патриоти – ВМРО, НФСБ и Атака) Мирчо Мирчев (ДПС), Албена Найденова (Воля), Божидар Големанов (ББЦ) и Цветан Йолашки (Реформаторски блок).

Започна ХІII издание на Международния фолклорен фестивал „Врачанска пролет“

20 April 2019 15:00

„Уважаеми участници в 13-тия международен фолклорен фестивал „Врачанска пролет”, позволете ми да ви приветствам с „Добре дошли във Враца” от името на кмета на Община Враца – г-н Калин Каменов. Радвам се, че 4 дни ще бъдете не само наши гости, но и наши партньори и приятели, защото фолклорът, танцът и музиката винаги радват и сближават хората. Прекрасно е хората по света да общуват помежду си чрез езика на музиката, танца и фолклорната самобитност, защото те не познават граници. Надявам се, че Враца с красивата си природа и колоритните си хора ще ви хареса и дори ще се почувствате сред близки приятели, ще срещнете разбиране, топли чувства и подкрепа! С вашето участие празникът ще бъде незабравим, а сцената колоритна и неповторима!Благодаря ви, че ще направите дните ни по-весели, цветни и пъстри!Желая ви прекрасни преживявания в нашия град! На добър час!“. С тези думи заместник-кметът Петя Долапчиева откри ХІII издание на Международния фолклорен фестивал „Врачанска пролет”!

Велопредизвикателството „Шосеен часовник - 2019” ще покорява връх „Околчица"

18 April 2019 16:30

На 20 април (събота) от 10.00 часа в мездренското село Люти брод ще бъде даден старт на състезанието по планинско колоездене „Шосеен часовник 2019“, което е част от спортния календар на BG Events & Guiding – Враца.

Определиха комисията по Програма „Малки местни инициативи – Мездра 2019”

18 April 2019 16:00

Във връзка с изпълнението на приетите от Общински съвет – Мездра условия, ред, критерии и правила за кандидатстване по общинска програма „Малко местни инициативи – Мездра”, кметът Генади Събков определи състава на комисията за разглеждане на постъпилите проектни предложения.

Ученици от Враца подредиха филмографията на Чарли Чаплин

18 April 2019 11:30

Седмица посветена на Чарли Чаплин стартира в Регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца в Маратон на четенето 2019. Поводът е 130 години от рождението на великия комик. На 16 април - в деня, когато всички ценители на нямото кино и филмовото изкуство си спомнят за таланта на Чаплин, интерактивната зала на библиотеката посрещна учениците от СУ „Васил Кънчов” - Враца.

Започват еднодневните пролетно-летни излети в Природен парк "Врачански Балкан"

17 April 2019 16:15

За десета година Дирекция на Природен парк "Врачански Балкан" и Природозащитен център „Натура” организират еднодневни излети на територията на парка. В определени почивни дни, съботи (или недели) по граждани, туристи и гости на гр. Враца ще могат да се включат в организирани посещения по Врачанската екопътека, водопада „Скакля”, пещерата „Леденика”, както и до по-непознати местности и природни забележителности.