Регионални

06 декември 2018 16:28

Опасна ли е коледната украса във Варна?

Днес по традиция във Варна грейва коледната елха. Жител на града сигнализира, че коледната украса, която е поставена на уличните лампи, е потенциално опасна, защото се захранва от необезопасен външен кабел. Капаците на част от електрическите кутии на...

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

57 ученици от Варна са с хранително отравяне след коледно парти в заведение

18 December 2018 12:48

Пострадалите деца са потърсили медицинска помощ с повръщане, гадене, стомашни болки и разстройство

Най-голямото и най-скъпото коледно дърво в Европа

18 December 2018 07:45

Кое е най-голямото и най-скъпото дърво в Европа? Това е елхата на Ватикана, която е висока 21 метра.

Подводна Коледа - водолази украсиха потънал кораб в Кипър

17 December 2018 18:25

Водолази се гмурнаха в морето край Кипър, за да пренесат коледния дух до останките на потънал шведски кораб. На 42 м дълбочина водолазите поставиха коледна елха със здраво закрепени играчки от безвредни и неразградими материали. Потъналият кораб "Зенобия" се намира на няколко километра от крайбрежието на кипърския град Ларнака. Това е една от десетте най-атрактивни дестинации за водолазен туризъм в света.

Акция по кръводаряване във Варна

16 December 2018 12:48

И тази година в навечерието на Коледа във Варна се провежда кръводарителска акция. Тя е под мотото „Благотворителност и спорт" и кани всеки, който желае да дари кръв. Акцията започна тази сутрин в кръвния център в града.

Проект за небостъргач до входа на Морската градина изкара варненци на протест

15 December 2018 16:06

Жители на морския град поискаха да се наложи мораториум върху високото строителство в центъра

Приготвят пица на открито във Варна

15 December 2018 10:30

Във Варна ще бъде приготвена пица на открито. Събраните пари ще бъдат за социалната кухня към Духовно-просветния център "Свети Архангел Михаил". Събитието е част от коледното издание "Улица на готвачите".

Увехнали живи елхи - все по-честа гледка по пазарите и магазините

15 December 2018 07:30

Дни преди Рождество Христово в някои магазини и по пазарите започнаха да се предлагат живи коледни дръвчета, които обаче на практика са увехнали, пише „Монитор“. Почти във всички случаи става дума за вносни растения. Според специалисти продаваните големи елхи и борчета са с минимални количества почва в корените си и това силно намалява шанса им да оцелеят след празниците и като бъдат засадени. Експерт от едно от горските стопанства в страната обясни, че най-важното е надзем

Ето какви са цените на елхите в Бургас тази година

14 December 2018 13:32

Все още не е късно да се отдадем на удоволствието и украсим дома си празнично. От векове, настроението във всяка къща идва с купуването на елхата и поставянето на играчи и гирлянди. В Бургас все още се продават отсечени дръвчета на поставки. Цената на елхичките е от 20 до 80 лева, според тяхната големина. Те са от различни видове, като ела, бор, смърч. Добрата новина, според продавач на елхи от Айтос е, че първо са се изкупили истинските елхи. Това са дръвчетата засадени в саксии. Техните це

Раздадоха коледни пакети на социално слаби от Варна

14 December 2018 07:15

За 14-та поредна година в навечерието на Коледа бяха раздадени пакети с храна на 600 социално слаби варненци. Инициативата е на Областния съвет на Червения кръст, Община Варна и Икономическия университет в града. Това стана на благотворителен концерт "Заедно за Коледа – 2018", организиран специално за хората в неравностойно положение във Варна.

След ремонт: Тоалетните във варненско училище в окаяно състояние

13 December 2018 22:14

Родител на първокласник от Варна изрази възмущението си от състоянието на санитарните помещения в училище “Найден Геров”, чийто ремонт приключва. Той публикува снимки в социалните мрежи, които показват окаяното състояние на тоалетните. От месеци училището е затворено заради основен ремонт, който се извършва с европейски средства за близо един милион и 800 хиляди лева. Очаква се децата да се върнат в класните стаи в началото на идната година.