България

06 декември 2018 19:08

Политическа интрига в ПЕС след отказа на Нинова да участва на Конгреса

Анализатори определиха като лош политически знак решението на Корнелия Нинова да бойкотира Конгреса на Партията на европейските социалисти. За очакванията от форума, който започва утре и за документите, които предстои да бъдат гласувани, от Лисабон п...

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Станишев: Вече трябва да се борим за силен ресор на еврокомисар

16 April 2019 17:19

Иска ми се Европейската агенция по труда да е разположена в България, казва той

Станишев: Можехме да си спестим това, което си причинихме

15 April 2019 09:00

"Никога не е имало такова напрежение в БСП при подредба на листи за ЕП", коментира президентът на ПЕС

БСП утвърди евролистата си, Сергей Станишев е на пето място

14 April 2019 21:24

БСП утвърди листата си за евровота. Заседанието на Националния съвет на БСП продължи близо 11 часа.

Пленумът редактира eвролистата, добави Станишев, Кутев и Жаблянов

14 April 2019 17:42

Вотът е таен, залата дописа към предложените от Корнелия Нинова имена още 9

Станишев: БСП се превръща във вождистка партия - като ГЕРБ

14 April 2019 12:19

Буря от недоволство предизвика още преди пленума на БСП евродепутатската проектолиста на Изпълнителното бюро на партията. Проектолистата на БСП: Станишев - вън, президентският Иво Христов - вътре "Има очевидна тенденция за превръщане на БСП във вождистка партия, каквато е ГЕРБ", каза лидерът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев, който е изхвърлен от листата, в която влиза шефът на кабинета на президента Румен Радев Иво Христов. Йончева: Станишев е капитал. Ще бъде в листата Евродепутатът Георги Пирински, бивш външен министър, който беше обявил, че няма да се кандидатира за следващ мандат в Брюксел и в Страсбург, каза: "Това, че нито един от другите колеги (евродепутати от БСП - б.р.) не е в листата, е странно, дори е неприемливо", каза той пред репортерите. "В разговор през седмицата Корнелия Нинова ми предложи 9-о място в листата на БСП за изборите за Европейски парламент, като ми каза, че това е най-високото възможно място за гражданската квота след Елена Йончева", каза колегата на Пирински Петър Курумбашев. "Понеже това предложение ми се стори като подигравка - за всичко, което съм направил досега, отказах. И така се разделихме. Благодаря на всички членове и организации на БСП, както и на Съюза на тракийските дружества, за доверието и получените номинации. До нови срещи!"

Нинова предложи шефа на кабинета на Радев за евродепутат. Станишев не е в проектолистата

14 April 2019 10:47

Изпълнителното бюро на БСП предлага Иво Христов шеф на кабинета на президента Румен Радев за евродепутат. Бившият министър-председател Сергей Станишев, който е лидер на Партията на европейските социалисти, не влиза в проектолистата, съобщи пред БНТ депутатът от БСП Драгомир Стойнев. От нея отпада и сегашният евродепутат Петър Корумбашев, а на второ място е Янаки Стоилов. Други имена предложени от бюрото са Деница Златева и Иван Кръстев, каза Стойнев. Очава се днес драматичен "червен" пленум на "Позитано" 20 да реши окончателния списък на кандидатите на най-голямата опозиционна партия в България за европейските избори, които у нас са насрочени за 26 май. Заседанието се очертава като битка между лидерката Корнелия Нинова и вътрешнопартийната опозиция, която подкрепя Станишев. Сегашната лидерка на червената листа, бившата телевизионна звезда и бивша интимна приятелка на Станишев, Елена Йончева спечели мястото си само с 20 гласа преднина пред него на предишен пленум.  Станишев твърди, че има подкрепата на 85 на сто от местните организация на партията.

ПЕС обмисля замразяване на връзките с румънската Социалдемократическа партия

11 April 2019 16:11

Европейските социалисти с условие - кабинетът в Букурещ да изясни ангажимента си за правова държава

Сергей Станишев: Никога в БСП не е имало такова напрежение за листите

05 April 2019 22:01

Листите трябва преди всичко да обединяват избирателите, заяви в "Панорама" председателят на ПЕС и евродепутат от БСП Сергей Станишев. Според него никога по-рано в БСП не е имало такова напрежение за листите, което силно се преживява от избирателите на партията.

Сергей Станишев: БСП не е разделена

29 March 2019 18:34

Лидерът на Партията на европейските социалисти и евродепутат от БСП Сергей Станишев заяви в студиото на „Още от деня“, че в БСП няма разделение и се радва на подкрепата на ПЕС. Той призна, че неразбирателство с Корнелия Нинова, но това е нормално, тъй като БСП е демократична партия.

Корнелия Нинова: Станишев не трябва да е в листата на БСП

28 March 2019 17:59

Сергей Станишев не трябва да бъде в листата на БСП за еврозборите. Това заяви пред Нова ТВ лидерът на партията Корнелия Нинова. Тя все пак допълни, че въпросът ще се реши окончателно от националния съвет. Нинова поясни, че председателят на ПЕС има много задължения като такъв и трябва да обединява различни становища.  Нинова коментира и оставките, подадени заради аферата с имотите на властта. "Това е политически фалш, опит да се потуши скандалът", каза Нинова. И изтъкна, че пълни, че Цветан Цветанов напуска парламента с "тежки съмнения за политически рекет, лобистки закони и може би - за данъчни престъпления”.  "ГЕРБ постигнаха съвършенството корупцията да е заложена в закона, нарушенията на изборните правила да са заложени в закона. Да се приемат закони в интерес на фирми или на изборния процес на управляващата партия. Това е моделът ГЕРБ, моделът на прехода - срастване между олигарси и политици", каза Нинова. БСП щяла да се върне в парламента ако Цветанов напусне политиката изцяло.