Регионални

06 декември 2018 20:09

"Зелен билет" в София вече и при жълт код за мъгла

В София вече ще има „зелен билет“ и при жълт код за мъгла. С промяната столичани ще могат да пътуват за 1 лев при мръсен въздух още при прогнози за завишени нива на фините прахови частици, съобщи Нова телевизия. До момента „зелен ...

източник: www.actualno.com
Виж повече

 
Свързани новини

​Съдът не даде ход на делото за мръсния въздух в София

15 April 2019 13:42

Софийският градски съд не даде ход на делото срещу мръсния въздух в София. То е заведено от "Група за чист въздух" срещу Столичната община. Причина за отлагането на делото за 20 май от 11:30 часа стана процесуална пречка и нередовно призовани свидетели.

Съдът заседава по дело за чистотата на въздуха в София

15 April 2019 06:50

Софийският градски съд дава ход на делото срещу Столична община, заведено преди 2 години от обединени в "Група за чист въздух" неправителствени организации.

Увеличават заплатите на шофьорите в градския транспорт в София

01 April 2019 11:10

Основното трудово възнаграждение в бранша става 1150 лв., а средното – 1800 лв.

Столичните общинари гласуват увеличението на заплатите в градския транспорт

14 March 2019 06:07

Столичният общински съвет ще гласува днес 10-процентното увеличение на заплатите на шофьорите в градския транспорт от 1-ви април.

Йорданка Фандъкова: 1150 лева ще бъде основната заплата на водачите в градския транспорт от 1 април

13 March 2019 11:37

„Надявам се да спре безотговорното отношение на колегите от БСП, които продължават да подстрекават работещите в дружествата. Това го зная от самите шофьори“, коментира столичният кмет

Шофьори от столичния градския транспорт поканиха на среща кмета Фандъкова

13 March 2019 08:55

Шофьори от градския транспорт ще се срещнат днес с членовете на транспортната комисия в Столичния общински съвет. В своя позиция, разпространена преди дни, те отправиха покана към кмета на София Йорданка Фандъкова да присъства на заседанието, за да се запознае с исканията им от първо лице.

Започва приемът на заявления за подмяна на старите печки на твърдо гориво

13 March 2019 07:28

От днес Столичната община започва да приема заявления от хората, които искат да сменят старите си печки на дърва и въглища - с по-екологични.

Започва кампания за безплатна подмяна на стари печки в домакинствата

12 March 2019 06:12

Столична община започва кампания за безплатна подмяна на стари печки от домакинствата. Тя е финансирана от Европейската комисия и цели подобряване на атмосферния въздух в няколко български общини чрез преминаване към алтернативни форми на битово отопление. Освен в София, проектът ще се реализира още в Бургас, Велико Търново, Монтана, Русе и Стара Загора.

Водачи от градския транспорт в София: Не одобряваме работата на синдикатите

05 March 2019 09:44

Водачи от градския транспорт в София разпространиха отворено писмо до кмета на София Йорданка Фандъкова.

Йорданка Фандъкова се срещна с президентите на КНСБ и КТ "Подкрепа"

01 March 2019 13:42

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова се срещна с президента на КНСБ Пламен Димитров, а на срещата присъстваха още председателите на синдикалните организации в столичния авто- и електротранспорт към СТСБ-КНСБ. Кметът Фандъкова проведе разговор и с президента на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов, съобщиха от пресцентъра на Столична община.