Здраве

06 декември 2018 17:47

НЗОК промени условията за изписване на някои биологични лекарства

Отпада необходимостта протоколите за изписване на биологични лекарства за пациентите с ревматологични заболявания над 18 години да бъдат разглеждани от комисия в Централното управление на НЗОК, освен ако не се налага смяна на лекарствената терапия. Т...

източник: www.actualno.com
Виж повече

 
Свързани новини

НЗОК обмисля да не плаща на аптеките за протоколи за скъпоструващи лекарства

18 December 2018 15:51

Мерки за ограничаване на разходите за лекарства догодина. Надзорният съвет на здравната каса одобри предложения за промени, които ще бъдат публикувани за обществено обсъждане.

БЛС ще подпише анекса към Националния рамков договор за 2019 г.

14 December 2018 15:24

Българският лекарски съюз ще подпише анекса за следващата година към сега действащия Национален рамков договор. Условието е към 30 септември неусвоените средства да бъдат насочени към болниците за изплащане на надлимитна дейност за минали години. Това приеха делегатите на 69-ия Извънреден събор на съсловната организация.

БЛС свиква извънреден събор заради Анекса към Националния рамков договор

14 December 2018 06:14

Българският лекарски съюз свиква днес 69-я си извънреден събор. На него трябва да се вземе решение дали съсловната организация ще подпише Анекса към Националния рамков договор за 2018 г.

Кои болници извършват по-малко операции от стандарта?

12 December 2018 20:32

Част от кардиологичните и ортопедичните болници в страната не спазват изискванията за среден брой извършени операции, заложени в клиничните пътеки. Това показва индексът на болниците, който работи с данни на здравната каса за 2017 година.

Предложение: При отказ на болница да даде материали при проверка да се анулира договорът ѝ с НЗОК

12 December 2018 16:30

"В анекса към Националния рамков договор ще има клауза при отказ на болница да даде материали при проверка да се анулира договорът ѝ с Касата. Гарантирам, че след Нова година ще има проверки." Това съобщи проф. Генчо Начев, председател на Българското дружество по кардиохирургия, на пресконференция в БТА, на която се обсъждаха обективните данни за дейността на болниците в сферата на ортопедията и кардиохирургията. "Който работи правилно, няма нужда да се притеснява от камери"

Въвеждат видеокамери в инвазивните кардиологии

07 December 2018 20:50

Здравната каса предлага догодина в инвазивните кардиологии да се монтират камери. Целта е да се ограничат възможностите за източване на Касата.

НЗОК не реимбурсира лекарство за една от най-смъртоносните болести при децата

05 December 2018 12:30

Една от най-страшните и смъртоносни генетични болести, у нас изобщо не е в списъка на заболяванията, лечението на които Националната здравно-осигурителна каса (НЗОК) реимбурсира. Това алармират от Сдружение на пациентите със Спинална мускулна атрофия (СМА) в България. Спиналната мускулна атрофия е тежко и животозастрашаващо наследствено заболяване. То води до загуба на двигателна функция и дихателна недостатъчност. Въпреки че е рядко заболяване, СМА е водеща генетична причина за детска смъртн

Ананиев: Безвремието в здравеопазването приключи

27 November 2018 20:46

Убеден съм, че времето на безвремието в здравеопазването приключи. Това каза здравният министър Кирил Ананиев след приемането на бюджета на НЗОК за 2019 година, предаде „Фокус“. „От днес българските граждани вече имат своя здравен бюджет за следващата година, който е много по-добър от настоящия“, обяви той. „С този бюджет осигуряваме достъпно и качествено здравно обслужване. Това се постига не само с допълнителните 400 млн. лева, а и чрез въвежд

Окончателно: 4.3 милиарда лева за здраве догодина

27 November 2018 20:42

Това прави по 621 лева за всеки българин, ако приемем, че сме 7 милиона, както изчислява статистиката

БСП праща бюджета на Здравната каса на Конституционния съд

27 November 2018 18:15

Според социалистите се променят 18 закона през преходни и заключителни разпоредби