Здраве

06 декември 2018 20:20

"Българската Коледа" дари нова апаратура на две специализирани болници

"Българската Коледа" дари робот за рехабилитация на ръка на филиала в Банкя и успоредка, която помага за прохождането на деца с церебрална парализа на филиала в Момин проход....

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

"Българската Коледа" помага на Ивон от 7 години

18 December 2018 08:10

Вече седма година Ивон от София е част от кампанията "Българската Коледа". Тя страда от детска церебрална парализа, а средствата, които семейството получава от "Българската Коледа", се използват за логопед или рехабилитация.

"Българската Коледа": Нова апаратура открива причинителя на туберколоза при деца

17 December 2018 20:50

Университетската белодробна болница "Св. София" в столицата получи дарение от "Българската Коледа". Вече два месеца лекарите използват новия фибробронхоскоп за откриване на причинителя на туберколоза при деца между 5 и 18 години.

"Българската Коледа" помага на 14-годишната Христина от Русе

15 December 2018 11:54

14-годишната Христина Иларионова от Русе е дете на "Българската Коледа". Тя е с диагноза детска церебрална парализа и близо 10 години средствата от кампанията ѝ помагат за нужната ѝ рехабилитация. Благодарение на това, момичето вече може самостоятелно да прави упражнения. Христина и близките ѝ се надяват и тази година на щедростта на хората.

Спасиха възрастен мъж с белодробна тромбоемболия в плевенска болница

14 December 2018 17:51

73-годишен мъж с белодробна тромбоемболия беше спасен със спешна животоспасяваща операция в плевенска високотехнологична болница. От здравното заведение отчитат, че напоследък зачестяват случаите на пациенти с животозастрашаващото сърдечносъдово заболяване.

"Българската Коледа": Ели, която се научи да чува всеки звук в света на тишината

14 December 2018 06:54

"Българската Коледа" събира средства за дете с пълна загуба на слуха, което се учи как да чува света около себе си. Вижте повече в репортажа на Татяна Йорданова.

Здравната комисия в НС отхвърли преобразуването на Правителствена болница в детска

13 December 2018 17:45

"Ние също искаме да има детска болница, но каква ще е съдбата на колегите, градили колектива, който съществува толкова години", попита директорът на болница "Лозенец" проф. Любомир Спасов

​Клиниката за рехабилитация в софийска болница ще носи името на Христо Стоичков

13 December 2018 13:03

Клиниката за рехабилитация и долекуване на МБАЛ ''Света София'' ще носи името на Христо Стоичков. Най-успешният български футболист ще посети Корпус 2 на болницата на 14-ти декември (петък) от 9.30 ч. , за да пожелае успех в работата на екипа на клиниката.

„Българската Коледа“: Неонатологията в УМБАЛ „Пловдив“ получи модерна апаратура

13 December 2018 07:22

Модерен ултразвуков апарат за прецизна диагностика на новородени бебета получи отделението по неонатология в УМБАЛ „Пловдив“ чрез инициативата „Българската Коледа“.

Модерен кувьоз получи АГ-болницата във Варна с помощта на "Българската Коледа"

12 December 2018 21:12

Всяка година специалистите от Неонатологичното отделение към Акушеро-гинекологичната болница във Варна спасяват живота на близо 300 недоносени бебета от цяла Североизточна България. Тази година, благодарение на инициативата „Българската Коледа“, здравното заведение получи свръхмодерен кувьоз за интензивни грижи, така необходим на най-малките пациенти да преодолеят последствията от преждевременното раждане.

Кои болници извършват по-малко операции от стандарта?

12 December 2018 20:32

Част от кардиологичните и ортопедичните болници в страната не спазват изискванията за среден брой извършени операции, заложени в клиничните пътеки. Това показва индексът на болниците, който работи с данни на здравната каса за 2017 година.