Християнство

13 декември 2018 13:19

Официално: Папата идва в България през май

Папа Франциск ще дойде на посещение в България през месец май. Това съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет. „Приемайки поканата на съответните най-висши власти на Републиките и на Католическата църква, Негово Светейшество Папа Франциск ...

източник: m.fakti.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Папа Франциск: Светът очаква конкретни мерки срещу педофилията в църквата

21 February 2019 12:18

Светият отец ще посвети следващите три и половина дни на обсъждане с епископи от цял ​​свят на отговора на църквата на насилието над деца от членове на духовенството

Над 40 деца от Раковски се подготвят да приемат първо причастие от папа Франциск

10 February 2019 13:45

Повече от 40 деца към енорията в град Раковски се подготвят да приемат първото си причастие от папа Франциск. Той ще посети страната ни в началото на месец май. Децата се подготвят в продължение на две години за важния ритуал.

Папата съгласен да стане посредник в кризата във Венецуела

05 February 2019 20:24

Условието му е и двете страни да го искат

Уникален подарък подготвят в Чипровци за папа Франциск

05 February 2019 12:00

Уникален чипровски килим ще дарят на папа Франциск при посещението му в община Раковски на 5 -ти май, каза кметът на Чипровци Пламен Макавеев. В него ще бъде втъкано логото на Папската визита с надпис Мир на земята, наред с цветовете на флага на Светия престол - бяло и жълто и трибагреникът на българския национален флаг.

Папа Франциск отслужи меса на открито в Абу Даби

05 February 2019 11:35

Папа Франциск отслужи меса на открито на стадион в Абу Даби. По предварителни оценки на нея са присъствали около 130 хиляди души.

Продължава историческото посещение на папа Франциск в ОАЕ

04 February 2019 18:33

На Арабския полуостров се пише история - първата визита на Папа Франциск в Обединените арабски емирства продължава. Днес той се срещна с политическия и религиозния елит на страната. Главата на Римокатолическата църква участва и в Глобалната междурелигиозна среща "Човешкото братство" в Абу Даби.

Мадуро поиска помощ от папата

04 February 2019 17:27

Президентът на Венецуела призова Европа да не бъде "повличана от безумието" на президента Доналд Тръмп

Папа Франциск беше посрещнат в президентския дворец в Абу Даби

04 February 2019 11:04

Церемония по посрещането на папа Франциск се състоя в президентския дворец в Абу Даби.

За първи път папа на Арабския полуостров

03 February 2019 15:08

Папа Франциск призова днес за прекратяване на хуманитарната криза в Йемен и за спазване на споразуменията за примирие в пристанищния град Ходейда, съобщиха Асошиейтед прес и Франс прес, цитирани от БТА. Светият отец отправи този призив във Ватикана, малко преди да отпътува на тридневно посещение в Обединените арабски емирства, които са ключов член на оглавяваната от Саудитска Арабия коалиция, воюваща срещу подкрепяните от Иран бунтовници хуси.  Конфликтът в Йемен докара страната до ръба на повсеместен глад и причини най-тежката хуманитарна криза в света.  Папата призова събралите се на площад Свети Петър да се присъединят към молитвата му за "тези гладни деца", останали без лекарства и "заплашени от смърт".  Той отправи също призив към страните в конфликта в Йемен да спазват споразуменията за примирие в пристанищния град Ходейда, който е основният пункт за получаване и разпределяне на идващата от чужбина хуманитарна помощ.  Папа Франциск е очакван в ОАЕ по-късно днес. Той ще стане първият папа, посетил Арабския полуостров - родното място на исляма.  Издаваният на английски език в Абу Даби в. "Нешънъл" описа започващата днес папска визита като "изпълнена мечта" за близо един милион католици, живеещи в ОАЕ. 

Социално предприятие в Раковски изработва свещи за посещението на папата

02 February 2019 21:12

Социално предприятие в Раковски дава работа на хора в неравностойно положение. Работилницата за свещи и сапуни е разкрита в началото на тази година, а продукцията вече се радва на успех. За предстоящото посещение на папа Франциск в предприятието ще направят специални свещи, предвиден е подарък и за светия отец.