България

17 декември 2018 08:55

Соломон Паси: България трябва да има кардинал във Ватикана

Папата може да спомогне и за подобряване на отношенията между Запада и Русия по отношение на ситуацията с Украйна'', посочи бившият външен министър....

източник: epicenter.bg
Виж повече

 
Свързани новини

92-годишен свещеник помага за посрещането на папата в България

24 March 2019 13:14

Над 200 души от католическата общност в Белене ще посрещнат папа Франциск в София. В подготовката се включва и най-възрастният свещеник в града, който е на 92 години.Вижте и още във видеото.

И Северна Македония се готви за визитата на папата

21 March 2019 20:32

В Северна Македония започна подготовката за посещението на папа Франциск.

Хористи от църковния хор на Белене ще пеят на папа Франциск

18 March 2019 13:16

Десет католици от църковния хор в Белене са избрани да изпълнят песните по време на светата литургия с папа Франциск в София. Въпреки че живеят и работят в различни краища на страната, всяка седмица те се събират в храма "Свети Антон Падуански" в Белене, за да репетират усилено и да могат да посрещнат достойно главата на римокатолическата църква.

Стартира официалната интернет страница за посещението на папа Франциск у нас

15 March 2019 15:40

Задължителна практика е държавата, посрещаща Светия отец, да разполага с официален уебсайт, чрез който да се разпространява важна информация за гражданите и медиите от програмата на папата

2 месеца преди посещението на папата: В Раковски започнаха ремонти

14 March 2019 20:48

Остават по-малко от 2 месеца до посещението на папа Франциск у нас. Освен София главата на римокатолическата църква ще посети и Раковски. Градът с най-голяма католическа общност в България усилено се готви за височайшата визита. Кипят големи ремонти на инфраструктурата, обновяват се и двата храма, където папа Франциск ще проведе служба.

Монсеньор Христо Пройков: Посещението на папа Франциск е историческо събитие

07 March 2019 18:20

Светият отец ще разгледа катедралата "Св. Александър Невски" и пред иконостаса на Светите Кирил и Методий ще отправи своята лична молитва към Бога

Папа Франциск ще се срещне с президента Радев, премиера Борисов и патриарх Неофит

07 March 2019 16:18

По време на Апостолическото си пътуване в България от 5 до 7 май главата на Римокатолическата църква ще посети столицата и град Раковски

Паси: Заплаха за енергийните проекти винаги има и най-голямата е зависимостта от Русия

01 March 2019 10:50

Заплаха за енергийните проекти винаги има и най-голямата заплаха се нарича зависимостта от Русия, защото ние сме монополно зависими от Русия по отношение на енергетиката. Това коментира по бТВ президентът на Атлантическия клуб и бивш министър на външните работи Соломон Паси.по повод изказване на президента Румен Радев от Словакия. Президентът заяви, че очаква кабинетът да материализира визитата на руския премиер Дмитрий Медведев в България и видя заплаха за енергийните проекти от среща на страните от Източна Европа, които са членки на НАТО. Румен Радев: Очаквам кабинетът да материализира визитата на Медведев   Според Паси това били думи, а не дела. На дела всичко било ОК, думите били въпрос на гледна точка. И даде пример, че служебният кабинет, назначен от Радев, можел да спре санкците срещу Русия, но не го направил. Според Паси визитата на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг в България е съвсем рутинна, протоколна. „Визитата на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг е съвсем рутинна – протоколна визита. Ние сме страна членка и това посещение влиза в задълженията на генералния секретар”, каза той. Столтенберг пристигна в София   Основна тема в разговорите между Столтенберг и премиера Бойко Борисов ще бъде сигурността в Черно море и изключителния дисбаланс във въоръженията, смята Паси. „Русия притежава може би 80% – 90% от въоръженията в Черно море и това притеснява  НАТО, коментира Паси. Разбира се, че ще стане въпрос и за 2-та процента от бюджета, които трябва да отделяме за отбрана, както и за приемането в Алианса на Македония, добави той. Бившият министър на външните работи коментира и срещата във Виетнам между президента на САЩ Доналд Тръмп и лидера на Северна Корея Ким Чен-ун. по думите му ЕС е големият отсъстващ от темата „Северна Корея”.

Художници от Раковски рисуват картини за визитата на папа Франциск

28 February 2019 10:41

Осем художници от Раковски рисуват картини за посещението на папа Франциск в града. След оценка на жури обаче само една от творбите ще бъде избрана за подарък на светия отец и ще има шанса да отпътува за Ватикана.

Трабантът на Соломон Паси попадна на пощенска марка за 15 години България в НАТО

20 February 2019 19:30

С юбилейна пощенска марка отбелязваме 15-та година от членството на България в НАТО и 70-та годишнина от създаването на Организацията на Североатлантическия договор. Филателното издание бе валидирано в Министерския съвет от министрите на външните работи и на транспорта , и от президента на Атлантическия клуб Соломон Паси.