Образование и семейство

18 декември 2018 08:06

Педагози помагат на деца да творят сувенири в коледна работилница

Работилницата на Дядо Коледа беше открита в Благоевград. Възпитатели от центъра за личностно и творческо развитие на децата се срещнаха с малките работници в сградата на градската художествена галерия, където до 21 декември, ще рисуват, творят и създ...

източник: www.actualno.com
Виж повече

 
Свързани новини

УНИЦЕФ: Всяко пето дете в света живее в крайна бедност

08 February 2019 07:19

Всяко пето дете в света живее в крайна бедност и разполага с по-малко от 2 долара на ден. Това показват резултатите от проучване на УНИЦЕФ и Международната организация на труда.

Деца ще рисуват униформи от Руско-турската освободителна война в Кюстендил

17 January 2019 10:29

Регионалният исторически музей в Кюстендил организира поредната си музейна работилница за деца. Темата на януарското издание е посветена на освобождението на град Кюстендил от османско владичество - на 29-ти януари 1878г. Работилницата ще включва апликация на униформи от Руско-турската освободителна война – опълченска и руска, изработване на 3D изображение на генералска униформа от Лейгвардейски егерски полк, подреждане на пъзел с емблематични картини, посветени на събитията от период

Детската самота - все по-осезаем обществен феномен

15 January 2019 06:57

Семейството все повече липсва, технологиите ни отчуждават. Родителите често избират големите градове, така детето се отдалечава от своите приятели. Много родители гледат децата си пък по скайп, отивайки в чужбина. Това каза в сутрешния блок на БНТ детският психолог Младен Владимиров. Гост по темата беше и Даниела Колева, директор на програма "Закрила на детето" към УНИЦЕФ.

Кампанията „Ангелска елха” във Враца дари празник за над 170 деца на затворници

08 January 2019 10:15

Мисията на „Ангелска елха" е запазването на естествените връзки между родителите, лишени от свобода и техните деца, защото хлапетата нямат вина за прегрешенията на бащите си и трябва да имат семейство За поредна шеста година във Враца се проведе традиционната международна кампания „Ангелска елха", чрез която се събират коледни подаръци за децата на лишените от свобода. Инициативата се реализира от Дружество за религиозна и обществена подкрепа на лишените от свобода. Организаторите са получили от затвора във Враца молби-декларации от над 70 лишени от свобода, които нямат възможност да зарадват своите деца с подаръци. Общо 176 са малчуганите в списъка изготвен от координатора на проекта във Враца, Цвети Иванова, управител на ОИЦ - Враца. Нейният екип и много доброволци реализират кампанията без наличен финансов ресурс и разчитат изцяло на дарения от общността под форма на подаръци за децата.

Деца от Варна дариха средствата от продажба на коледни картички на стари хора

03 January 2019 16:16

Над 30 хиляди лева събраха по време на благотворителна кампания децата от младежката организация "Делфините" във Варна. Месеци наред те изработваха коледни картички от рециклирани материали, а парите от продажбата им дариха на Дома за стари хора "Гергана".

Деца от Русе получиха уроци по роботика и програмиране

03 January 2019 12:30

Успешно приключи проект „Игра на кодове” – лекции по програмиране и кодиране за деца на сдружение „Европейски инициативи без граници“. Проектът е финансиран по програма „Знание и растеж“, осъществявана от Фондация „Русе – град на свободния дух“, с подкрепата на Фондация „Еконт“. Лекциите бяха с времетраене 1 час и включваха кратка теоретична подготовка, програмиране на робот,

Москва тепърва се готви за Коледа

28 December 2018 21:10

Празнично настроение от Москва. Руската столица тепърва се готви за Коледа. Там тя се отбелязва на 7-ми януари. За да влязат в духа на празника, членовете на московски духов оркестър се облякоха като Дядо Мраз и свириха любими мелодии по улиците на руската столица. Към тях се присъединиха и дами, облечени като Снежанки. Шумното и красиво шествие тръгна от Манежния площад и стигна до една от най-големите елхи в града - тази пред Болшой театър.

Коледа според Шекспир

26 December 2018 16:26

Доверявам се на онези, които са преброили колко пъти се появява думата Коледа (Christmas) в цялото творчество на Шекспир: всичко на всичко три пъти.

​Дядо Коледа успешно раздаде 7,3 милиарда подаръка

26 December 2018 13:53

Дядо Коледа успешно е раздал около 7,3 милиарда подаръка на децата от цял свят и вече се е завърнал у дома на Северния полюс, съобщиха от Северноамериканското военновъздушно-космическо командване (НОРАД), цитирано от ТАСС.

Какво пожелаха политиците на българите (ВИДЕО)

25 December 2018 11:30

Държавните мъже и жени както обикновено изпозлваха социалните мрежи, за да пожелаят весели празници на българските граждани.  "Нека коледните празници донесат в домовете ни още повече топлина и любов! Нека сме здрави, щастливи и станем по-добри. За да творим по една малка добрина всеки ден – усмивка към непознат, подадена ръка към близък или просто към човек в нужда. Честито Рождество Христово!". Това написа тази сутрин президентът Румен Радев или човекът, който обслужва Фейсбук профила му, тъй като по същото време държавният глава беше на светата литургия в Св. Александър Невски.  Премиерът Бойко Борисов тази година изпусна (засега) възжожността с коледното си пожелание да стане най-споделяното нещо във Фейсбук. За разлика от предични години той не показа снимки от семейсната си вечеря и най-вече внука си, а написа семпло едва днес предиобед "Честита Коледа! Бъдете здрави, обичани и щастливи. Пожелавам мир, любов и благоденствие. Нека бъдем по-добри и смирени.".  Възможно е и да е нямал семейна вечеря, ако се съди по предишния му пост, писан вчера вечерта, който съобщава за срещата му с принц Турки Бин Мохамед Бин Фахад Бин Абдулазис Ал Сауд, съветник в Кралския двор на Саудитска Арабия. {cbrelatedarticle count="2" /}  Най-иновативна се показа председателят на парламентаб Цвета Караянчева, която най-вероятно е усвоила урока, че 80% от информацията през 2020г. ще се предава през видеоклипове. В профила си тя качи 22-секундно клипче с пожелания (и тържествени паузи). "Бъдете здрави, силни и успешни", казва тя в клипа си и пожелава на българите "само положителни емоции".   румен радевБойко БорисовЦвета КараянчеваКоледа