Регионални

23 декември 2018 15:19

Осъден за кражба уби с брадва възрастен мъж в село Враняк

Криминално проявен уби с брадва възрастен мъж в белослатинското село Враняк, след което се предаде в полицията, съобщава btv. Престъплението е извършено пред очите на 82-годишната съпруга на загиналия. Жената е в шок и е настанена в болница. Тя разка...

източник: www.actualno.com
Виж повече

 
Свързани новини

В Бяла Слатина ученици готвиха шкембе чорба по бъркачевски и боб по търнавски

02 May 2019 15:40

За трета поредна година в Бяла Слатина се проведе пролетен кулинарен празник под наслов „Време е за българско”. Специални гости на празника бяха популярният телевизионен водещ на едни от най-гледаните и обичани кулинарни формати Иван Звездев и народната певица Ана-Мария, съобщават от общинската пресслужба.

С цветовете на трикольора свети името на Професионалната гимназия в Бяла Слатина

12 April 2019 15:20

Професионалната агротехническа гимназия „Никола Йонков Вапцаров“ в Бяла Слатина продължава упоритата си работа по модернизиране на сградата на учебното заведение. След успешните проекти по изграждане на иновативна безжична мрежа и въвеждането на модерна система за контрол на достъпа, училището може да се похвали и с новата си придобивка – надпис с името на училището.

В Бяла Слатина възраждат поразения от ураган парк в центъра на града

21 March 2019 15:00

Навръх "Деня на гората", институции и граждани на Бяла Слатина се обединяват в екокауза за възстановяване на парка в центъра на града, който пострада тежко по време на ураганната буря миналата година, съобщават от общинската пресслужба.

С акция "Зелено" залесиха по протежението на две улици в Бяла Слатина

13 December 2018 16:00

Залесяването на пространството по протежението на улиците „Николай Хрелков“ и „Климент Охридски“, като част от проект „Реконструкция и рехабилитация на съществуващи улици и тротоари, съоръжения и принадлежностите към тях на територията на град Бяла Слатина“, е почти завършено.

Пламна селскостопанска постройка в Галиче

13 December 2018 12:21

Изгоряла е покривната конструкция на стопанска постройка в частен имот в село Галиче. Пламъците са унищожили около 1 300 бали с люцерна и грахово сено, 30 куб. метра дървен материал. Сигналът за пожара е получен вчера около 16:30 часа в Районното управление на полицията в Бяла Слатина. Причините са в процес на изясняване. По случа е образувано досъдебно производство.

Общините Мездра, Враца, Бяла Слатина и Козлодуй чакат 50 млн. лв. за ВиК проекти

06 December 2018 16:30

Около 50 млн. лв. за модерни ВиК-проекти ще влязат във Врачанска област. Средствата ще се разпределят между четирите най-големи общини в региона – Враца, Мездра, Бяла Слатина и Козлодуй, информира преди дни областният управител Малина Николова.

Започнаха панаирните дни в Бяла Слатина

14 September 2018 14:40

С изложба на детските градини от общината, под надслов „Есенна палитра“ и спортно състезание „Бързи, смели, сръчни“за ученици от I- IV клас, беше даден старт на панаирните дни в Бяла Слатина, информират от пресцентъра на Общината.