Образование и семейство

03 януари 2019 16:16

Деца от Варна дариха средствата от продажба на коледни картички на стари хора

Над 30 хиляди лева събраха по време на благотворителна кампания децата от младежката организация "Делфините" във Варна. Месеци наред те изработваха коледни картички от рециклирани материали, а парите от продажбата им дариха на Дома за стари хора "Гер...

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Модно дефиле на уникални бални рокли подкрепя социални каузи в Стара Загора

21 February 2019 12:37

Мисис Бургас 2017 - Надя Недялкова, носителка и на титлата Мисис България Трансконтинентал 2017, Сдружение „Самаряни“ и Marino Melotti Atelier с дизайнер Надежда Маринова, организират т...

Смелият варненец, който плува в ледени води, събра над половин тон храни за сираци

19 February 2019 11:36

На 16 февруари (събота) Емил Атанасов преплува 2200 метра в ледените води на Черно море. Варненецът предприе тази смела инициатива с благотворителна цел- да помогне на домове за сираци в морската ни столица. Той преплува успешно разстоянието от четвърта до първа буна и успя да събере храни над половин тон (боб, леща и други варива, макарони, захар, брашно, ориз и други продукти от първа необходимост). Тези храни ще бъдат дарени на деца от центровете за настаняване от семеен тип във Вар

Екипът на Младежкия център във Враца се включва в кампанията „Капачки за бъдеще”

19 February 2019 09:53

Със собственоръчно изработеното „сърце” екипа на Младежки център Враца се включва в благотворителната кампания за събиране на пластмасови капачки - "Капачки за бъдеще". Кампанията има за цел със събраните средства от предаването на капачките в рециклиращи пунктове за пластмаса, да бъдат закупени кувьози за крайно нуждаещите се болници в малките градове в цялата страна.

Ученици от видинско училище с кауза да помогнат на 6-годишно момиче

18 February 2019 21:31

Ученици от видинско училище привлякоха десетки съмишленици каузата си да помогнат на 6-годишно момиченце да се усмихне отново. В Професионалната гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ събират пластмасови капачки за рециклиране и организират базари, а парите ще са за лечението на малката Зара, която страда от тежко заболяване. Детето няма шанс за подобрение у нас. Ще се лекува по експериментален метод в чужбина.

Отличиха призьорите в конкурса "Най-добър бизнес план на НПО"

16 February 2019 22:13

Наградиха победителите в конкурса "Най-добър бизнес план на неправителствена организация". Петте най-добри бизнес идеи получиха и подкрепа в размер на 8 000 лв.

Варненец плува благотворително в помощ на деца и младежи

16 February 2019 12:42

Варненецът Емил Атанасов ще преплува благотворително над 2 км в Черно море. Целта е да се съберат средства за деца и младежи от Центрове за настаняване от семеен тип. Повече за благородната кауза вижте от прякото включване на Елена Георгиева.

​Деца дариха апаратура на детската хирургия към УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив​

14 February 2019 21:05

Пет жизнено необходими апарата за нуждите на детската хирургия към Университетската болница "Свети Георги" в Пловдив дариха учениците от основно училище "Княз Александър Първи" в града. Те са събрали средствата на благотворителен базар, който организирали по Коледа миналата година. Към инициативата се присъединили и други младежи от града, които също помогнали за закупуването на важната апаратура.

Ученици от Враца подредиха благотворителен базар с мартеници в помощ на Гери

14 February 2019 10:30

Учениците и учителите от СУ „Никола Войводов” в ж.к.Дъбника на Враца подредиха във фоайето на своето училище красив базар за мартеници. Истински произведения на изкуството могат да се купят от богато отрупаните с разнообразни мартеници маси на училищния базар. С много любов и вяра учениците и учителите, участващи в проект „Маркетинг на младите предприемачи” по програма Еразъм+, от месеци изработват уникални бижута в бяло и червено и ги зареждат със своята добра енергия и позитивни мисли, защото са обединени от идеята да помогнат на Гери. Баба Марта е празник, на който се закичваме за здраве и късмет, а в средното училище всички вярват, че тези мартеници ще донесат здраве и щастие на тяхната съученичка Гери.

Трима учители от Мездра организираха благотворителна вечер базар за Радоцвята

13 February 2019 10:15

В Библиотеката на Народно читалище "Просвета-1925" в Мездра трима учители организираха благотворителна вечер базар, посветена на Радоцвята Димитрова, която страда от остра миелоидна левкемия. Целта на инициативата бе да помогнат със средства лечението на 38-годишната майка на две деца, която спешно се нуждае от трансплантация на стволови клетки в чужбина.

Читалището в Оселна получи благодарност за участието си в Акция "Жълти стотинки"

09 February 2019 09:00

Читалището в Оселна и неговият секретар Десислава Димитрова получиха благодарствени грамоти от Сдружение "Съзидание-2012" за своето активно участие в Акция "Жълти стотинки - деца помагат на деца 2018", организирана за единадесета поредна година у нас. "Благодарим на дарителите и организаторите от Народно читалище "Просвета-1929" - с. Оселна, написаха по този повод от сдружението във фейсбук страницата на благотворителната инициатива. През 2018 г. те събраха и дариха 479.80 лв., подкрепяйки Акция "Жълти стотинки - деца помагат на деца". Продължаваме заедно и през 2019 г.!”