Регионални

05 януари 2019 14:56

13 кукерски групи дефилират на фестивала в Благоевград

Стотици са участниците от кварталите на областния център и селата около него...

източник: epicenter.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Три нови социални центъра за обществена подкрепа ще има в Благоевград

24 August 2019 12:45

Три нови социални центъра за обществена подкрепа на деца с увреждания и семействата им ще има в Благоевград. За изграждането им са инвестирани над 1 100 000 лева по оперативна програма „Региони в растеж". Капацитетът им е 280 места.

Премахват пясъчниците от детските площадки в Благоевград

24 August 2019 12:20

До мярката се стигна след многото постъпили сигнали и жалби в общината от страна на родители, които твърдят, че местата за игра не се почистват.

Двама са с порезни рани след скандали в Благоевград

24 August 2019 09:22

18-годишен младеж е настанен в хирургията на МБАЛ-Благоевград с порезна рана на шията след скандал на излизане от дискотека, сервитьорка също пострада.

В Благоевградско са продадени два пъти повече дърва за огрев

22 August 2019 09:37

Започна запасяването с дърва за огрев в Благоевградска област. Много от хората предпочитат да си закупят дървесина още през летните месеци, когато цените са значително по-ниски. В складовете на Югозападното държавно предприятие се предлагат различни видове дървен материал, като до момента са продадени два пъти повече количества спрямо същия период на миналата година.

Фестивал на хвърчилата във Варна

17 August 2019 22:13

За седма поредна година небето над Варна се изпъстри с цветни хвърчила. Традиционно фестивалът се провежда на плажа в квартал Аспарухово и винаги е в третия уикенд на месец август.

Започва традиционният празник “Бели нощи” във врачанското село Бели извор

14 August 2019 09:30

Кметството и Народно читалище „Бъдеще 1926“ в Бели извор канят на 8-мия по ред традиционния празник „Бели нощи“, който ще се проведе на 15, 16 и 17 август 2019 г. Вижте програмата на празника:

Започва строителството на нов жп подлез в Благоевград

10 August 2019 14:14

Започва изграждането на подлез при жп прелеза край благоевградския квартал "Грамада". Прокарването на съоръжението не само ще подобри безопасността на пешеходците в района, но и се очаква да облекчи и автомобилния трафик в областния град

Нова водопроводна мрежа може да реши проблема на благоевградските села

10 August 2019 12:43

В 8 села от община Благоевград през лятото има недостиг на питейна вода. Жителите на населените места по поречието на Струма през годините са поддавали десетки жалби във ВиК - Благоевград. Всеки сигнал е проверен от специалисти от водното дружество в областния град.

Заповядайте на събора "Да покажем българското" на "Иванчова поляна" край Вършец

10 August 2019 10:30

Днес и утре в местността "Иванчова поляна" край Вършец ще се проведе Националният събор "Да покажем българското". Програмата на двудневното събитие включва традиционното фолклорно надпяване "Балканът пее", концерт на народната певица Бойка Дангова, на Мъжката фолклорна група "Змей Горянин" - Зверино и на духов оркестър, Национална киноложка изложба на българско овчарско куче и представяне на български породи животни, признати от Министерството на земеделието, храните и горите, изложение на старинно оръжие и базар на български производители. Официалното откриване на събора е в 11:00 часа днес.

Видин е домакин на пътуващия фестивал "Квартална сцена"

09 August 2019 17:00

Фестивалът за изпълнителски изкуства "Квартална сцена" се провежда в рамките на четири дни и се организира от Министерството на културата, Фондация "Арт Офис", Фондация "Асоциация Информбюро", Сдружение "7 Акт", в партньорство с Община Видин и Държавен куклен театър - Видин. За пореден път това лято видинчани и гости на града ще се радват на интересни събития, насочени предимно към деца.