Регионални

08 януари 2019 10:15

Кампанията „Ангелска елха” във Враца дари празник за над 170 деца на затворници

Мисията на „Ангелска елха" е запазването на естествените връзки между родителите, лишени от свобода и техните деца, защото хлапетата нямат вина за прегрешенията на бащите си и трябва да имат семейство За поредна шеста година във Враца се проведе трад...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Модно дефиле на уникални бални рокли подкрепя социални каузи в Стара Загора

21 February 2019 12:37

Мисис Бургас 2017 - Надя Недялкова, носителка и на титлата Мисис България Трансконтинентал 2017, Сдружение „Самаряни“ и Marino Melotti Atelier с дизайнер Надежда Маринова, организират т...

Надзирател от затвора във Враца с условна присъда за държане на наркотици

21 February 2019 09:48

Окръжна прокуратура – Враца е постигнала споразумение със защитата на подсъдимия Д. Ц., обвинен за извършено от него престъпление - незаконно държане на наркотици с цел разпространение.

Смелият варненец, който плува в ледени води, събра над половин тон храни за сираци

19 February 2019 11:36

На 16 февруари (събота) Емил Атанасов преплува 2200 метра в ледените води на Черно море. Варненецът предприе тази смела инициатива с благотворителна цел- да помогне на домове за сираци в морската ни столица. Той преплува успешно разстоянието от четвърта до първа буна и успя да събере храни над половин тон (боб, леща и други варива, макарони, захар, брашно, ориз и други продукти от първа необходимост). Тези храни ще бъдат дарени на деца от центровете за настаняване от семеен тип във Вар

Екипът на Младежкия център във Враца се включва в кампанията „Капачки за бъдеще”

19 February 2019 09:53

Със собственоръчно изработеното „сърце” екипа на Младежки център Враца се включва в благотворителната кампания за събиране на пластмасови капачки - "Капачки за бъдеще". Кампанията има за цел със събраните средства от предаването на капачките в рециклиращи пунктове за пластмаса, да бъдат закупени кувьози за крайно нуждаещите се болници в малките градове в цялата страна.

Ученици от видинско училище с кауза да помогнат на 6-годишно момиче

18 February 2019 21:31

Ученици от видинско училище привлякоха десетки съмишленици каузата си да помогнат на 6-годишно момиченце да се усмихне отново. В Професионалната гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ събират пластмасови капачки за рециклиране и организират базари, а парите ще са за лечението на малката Зара, която страда от тежко заболяване. Детето няма шанс за подобрение у нас. Ще се лекува по експериментален метод в чужбина.

Отличиха призьорите в конкурса "Най-добър бизнес план на НПО"

16 February 2019 22:13

Наградиха победителите в конкурса "Най-добър бизнес план на неправителствена организация". Петте най-добри бизнес идеи получиха и подкрепа в размер на 8 000 лв.

Варненец плува благотворително в помощ на деца и младежи

16 February 2019 12:42

Варненецът Емил Атанасов ще преплува благотворително над 2 км в Черно море. Целта е да се съберат средства за деца и младежи от Центрове за настаняване от семеен тип. Повече за благородната кауза вижте от прякото включване на Елена Георгиева.

​Деца дариха апаратура на детската хирургия към УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив​

14 February 2019 21:05

Пет жизнено необходими апарата за нуждите на детската хирургия към Университетската болница "Свети Георги" в Пловдив дариха учениците от основно училище "Княз Александър Първи" в града. Те са събрали средствата на благотворителен базар, който организирали по Коледа миналата година. Към инициативата се присъединили и други младежи от града, които също помогнали за закупуването на важната апаратура.

Ученици от Враца подредиха благотворителен базар с мартеници в помощ на Гери

14 February 2019 10:30

Учениците и учителите от СУ „Никола Войводов” в ж.к.Дъбника на Враца подредиха във фоайето на своето училище красив базар за мартеници. Истински произведения на изкуството могат да се купят от богато отрупаните с разнообразни мартеници маси на училищния базар. С много любов и вяра учениците и учителите, участващи в проект „Маркетинг на младите предприемачи” по програма Еразъм+, от месеци изработват уникални бижута в бяло и червено и ги зареждат със своята добра енергия и позитивни мисли, защото са обединени от идеята да помогнат на Гери. Баба Марта е празник, на който се закичваме за здраве и късмет, а в средното училище всички вярват, че тези мартеници ще донесат здраве и щастие на тяхната съученичка Гери.

Трима учители от Мездра организираха благотворителна вечер базар за Радоцвята

13 February 2019 10:15

В Библиотеката на Народно читалище "Просвета-1925" в Мездра трима учители организираха благотворителна вечер базар, посветена на Радоцвята Димитрова, която страда от остра миелоидна левкемия. Целта на инициативата бе да помогнат със средства лечението на 38-годишната майка на две деца, която спешно се нуждае от трансплантация на стволови клетки в чужбина.