България

09 януари 2019 06:15

Поредно заседание срещу бившия здравен министър Петър Москов

Поредно заседание в Специализирания съд по делото срещу бившия здравен министър Петър Москов. Той е обвинен за бартер на ваксини с Турция през 2015 г. Според прокуратурата в резултат на това България е приела от турската страна ваксини, които не са р...

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Горанов: Не съм подписвал решение за размяната на ваксини с Турция

11 February 2019 13:13

Не мога да преценя, затова се води и това съдебно състезание. Има твърдение на прокуратурата за настъпила щета. Има граждански иск от страна на Министерство на здравеопазването с твърдение за настъпила щета. Оттам нататък само съдът може да прецени дали това е така или не. Така министърът на финансите Владислав Горанов отговори на въпроса дали има настъпила вреда за държавата след случая на размяната на ваксини с Турция през 2015 година, за който има повдигнатото обвинение на бившия здравен мини

Борисов не се яви да свидетелства по делото срещу Петър Москов заради неотложен ангажимент

11 February 2019 11:25

Бивши и настоящи членове на кабинета дадоха показания в Специализирания наказателен съд за турските ваксини

Бойко Борисов е призован на разпит по делото срещу Петър Москов

11 February 2019 07:41

Бившият министър на здравеопазването е обвинен за това че през 2015 г. е приел дарение от Турция под формата на ваксини "Пентаксим" и "Еувакс Б"

Поредно заседание по делото срещу Петър Москов

28 January 2019 06:53

Поредно заседание в Специализирания съд по делото срещу бившия здравен министър Петър Москов. Той е обвинен в безстопанственост и бартер на ваксини през 2015 г., в резултат на който от Турция у нас са внесени медикаменти, неразрешени за използване в страната.

Петър Москов с нов десен проект. Готов е да си партнира с Патриоти, но без „Атака”

11 December 2018 09:55

Според него повечето проблеми у нас в момента са с един корен – липсата на силна държава

Ексшефка на Агенцията по лекарствата за делото "Москов": Турските ваксини са забранени

10 December 2018 18:13

Догодина разпитват премиера Бойко Борисов, бившата вицепремиерка Меглена Кунева и още над 20 души

Поредно заседание по делото срещу бившия здравен министър Петър Москов

26 November 2018 07:35

Поредно заседание в Специализирания съд по делото срещу бившия здравен министър Петър Москов. Очаква се днес да бъдат разпитани министри от кабинета "Борисов" 2.

Спецсъдът ще заседава по делото срещу бившия здравен министър Петър Москов

31 October 2018 06:05

Специализираният съд ще заседава по делото срещу бившия здравен министър Петър Москов за сделката с турските ваксини. Очаква се днес в съдебната зала да бъдат разпитани служители на държавната компания производител "Бул Био".

Д-р Москов за предложените здравни реформи: Отказ от държавна политика в сектора

11 October 2018 18:37

Мисля, че това, което се предлага от управляващите в момента е лош ход, декларация за отказ от държавна политика в сектора. Това заяви в студиото на „Още от деня“ бившия здравен министър д-р Петър Москов. Той заяви, че политическата алтернатива в момента е „патриотична, консервативна десница“.

Министри от кабинета Борисов 2 с показания по делото срещу Петър Москов

04 October 2018 15:20

Бивши и настоящи министри дават показания по делото срещу Петър Москов. Той е подсъдим за сключването на договор за ваксини, съобши БТА. Днес се проведе второто заседание по делото в Специализирания наказателен съд. Теменужка Петкова, Румяна Бъчварова, Николай Ненчев и Ивайло Калфин обясняваха днес процедурата за вземане на решения на подпис от кабинета, предаде БТА.По думите на Бъчварова - тогава вицепремиер, а сега началник кабинет - всяко правителство приема доста такива решения. Понякога това ставало и на оперативни заседания. Принципът всеки път е еднакъв - експерти подготвят и оглеждат документацията. След това тя минава и през главния секретар Теменужка Петкова заяви на свой ред пред медиите, че тези материали се четат от самите министри и след това се подписват. Ивайло Калфин беше категоричен, че натиск за договора за ваксините не е имало. Показания пред съда ще дават бившият вицепремиер Меглена Кунева и премиерът тогава и сега Бойко Борисов. Не всички обаче ще бъдат разпитвани в съда. {cbrelatedarticle count="2" /}  Остават за разпит още около 80 човека. Москов и бившия му заместник Адам Персенски са подсъдими за договора, сключен за доставка на ваксините "Пентаксим", "Еувакс Б" и "Тетадиф". Обвинението твърди, че щетата за бюджета е над 300 млн.лева.