Образование и семейство

09 януари 2019 15:10

Варненци вече имат още едно място за сватби и кръщенета

Храм за сватби и кръщенета на курсанти ще бъде изграден във Висше военноморско училище "Никола Йонков Вапцаров". Това сподели началникът му флотилен адмирал проф. д-р на военните науки Боян Медникаров. Едно от най-емблематичните училищ...

източник: www.actualno.com
Виж повече

 
Свързани новини

Във Варна настояват за изграждането на втори Аспарухов мост

26 March 2019 07:25

Граждани на Варна, сдружения и местни фондации подготвят петиция за втори Аспарухов мост. Хората имат две основни искания - строителството на съоръжението да завърши до 2030 г., а средствата за изграждането да бъдат заложени в националния бюджет или чрез европейско финансиране, не по-късно от следващата година. Възможно ли е втори мост да се изгради до 10 години - провери Петър Дойкински.

„Кафене за ремонти“ стартира във Варна

25 March 2019 21:37

Нов живот за повредените домакински уреди осигурява на варненци Кафенето за ремонти. Напълно безплатно различни специалисти предлагат не само помощ, но и възможност да се научим сами да правим дребни ремонти. Инициативата е част от световното движение „Рипеър кафе“, което подпомата опазването на природата и пестенето на средства, като учи хората как да ползват вещите си по-дълго.

Показаха пред публика най-малкия обитател на делфинариума във Варна

23 March 2019 14:26

Мъжко делфинче е новият обитател на Делфинариума във Варна. Малкият е роден на 19 ноември миналата година, а в събота бе показан официално пред публиката.

Проф. Денчев бе награден с Почетния знак на Съвета на ректорите на висшите училища

21 March 2019 14:51

Ректорите на висшите училища в България подкрепят усилията на правителството за издигане ролята на българските учители в структурата на съвременното българско обществото, подчерта той

Ремонтират отново преасфалтирана улица във Варна

19 March 2019 16:48

Във Варна отново правят ремонт на ремонта. Този път режат част от новоположения асфалт на булевард „Васил Левски" по проекта за разширението му в района на булевард „Цар Освободител". Причината - забележки по новоизградената канализация там.

Емил Радев: Работим за автоматично взаимно признаване на дипломите в ЕС

19 March 2019 15:50

Той акцентира и върху предложението за въвеждане на Европейска студентска карта

Спешни мерки за над 140 рушащи се къщи - паметници на културата във Варна

16 March 2019 08:53

Собствениците на над 140 рушащи се къщи - паметници на културата във Варна, са получили указания за спешното им укрепване и обезопасяване. Има издадена заповед 37 от тях да бъдат ремонтирани, като в най-кратки срокове собствениците трябва да подготвят проект за реставрацията им. Ако това не се случи, общината ще ремонтира сградите за собствена сметка, а обновените имоти ще бъдат ипотекирани.

Вдигат таксите в някои университети с 30 до 100 лв.

15 March 2019 21:46

СУ увеличава парите за над 10 специалности

Лекарите и медицинските сестри от очната клиника във Варна с колективна оставка

09 March 2019 08:32

Лекарите и медицинските сестри от Специализираната болница по очни болести във Варна са подали едномесечно предизвестие за напускане. Причината за оставките им е лошото състояние на сградата, която, според тях, е опасна за пациентите, а също и остарялата медицинска апаратура.

Открий своето образование и кариера - без граници!

08 March 2019 13:06

На 15 и 16 март в Националния дворец на културата ще се проведе новото издание на традиционното изложение „Образование без граници“ и на кариерния форум „Образование и кариера“. Събитието обединява двата сектора – образование и кариера, като представя водещи учебни заведения и компании. В изложението ще участват фирми, работодатели, училища, университети, академии, институции и организации от цял свят. Това е мястото, където потребителят може да открие желаното обучение и реализация и да се информира за съвременните изисквания от водещите работодатели. Събитието предоставя огромно разнообразие от възможности и перспективи. Организаторите тази година разширяват обхвата на изложението с темата, перспективите и възможностите за кариерно развитие. Този акцент – „Образование и кариера” е съпътстван и с конкретни предложения, които ще бъдат представени от десетки български работодатели и германската работодателска агенция. Като основната идея е образованието да бъде отговорна, сериозна крачка и условие за успешна кариера… в България. Посланието е след добро образование в чужбина, младите хора да се завърнат България и у нас да развият, приложат своите знания, квалификация и творчески възможности. Амбицията тази година е и да се представят нов тип образователни инициативи. Поводът е Международният Ден на потребителя – 15 март. В рамките на изложението квалифицирани и интересни лектори ще говорят за основните права на потребителя, въпроси, по които българинът сякаш не е дотам осведомен. Желаещите могат да изслушат беседите по следните основни теми: правото на образование, правото на информация, правото да бъдеш чут, правото на здравословна околна среда, правото на безопасност. Младежката конференция започва от 13:00 ч. след официалното откриване и в нея ще вземат участие интересни лектори от Асоциация Активни Потребители, Асоциация на европейските журналисти – България, Европейски потребителски център – България, WWF в България, Институт за пътна безопасност. Темата за право на образование ще бъде развита от един от най-обичаните преподаватели в Софийския университет доц. д-р Владислав Миланов, който ще представи защо езиковата култура и образованието стоят в основата на нашето общество. Всеки желаещ да посети изложението и младежката конференция може да се регистрира предварително на сайта на изложението или на място в Националния дворец на културата. Входът е свободен. Изложението е създадено през 2009 г. и е единственото в страната, което обединява двата сектора образование и кариера на едно място. Традиционно събитието привлича голям брой български училища, университети и фирми, както и участници от цял свят. Събитието се организира с подкрепата на Столична община и с медийното партньорство на над 70 медии от цялата страна. Изложението традиционно се посещава от хиляди ученици, студенти, младежи, млади учени, преподаватели, родители и общественици, професионалисти и експерти в съответните области.