Здраве

10 януари 2019 16:32

Пловдивска общинска болница може да остане без медицински сестри

30 медицински сестри от три отделения на общинската болница „Свети Мина“ в Пловдив са подали колективни едномесечни предизвестия за напускане. Причината – отказът управата на здравното заведение да им увеличи възнагражденията. Ръководството на болниц...

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Д-р Ненков: Проблемът е, че болниците са търговски дружества

26 March 2019 10:17

„Милиардите отиват в НЗОК, а те плащат клинични пътеки, в които не пише, че сестрата ще вземе 62 ст. при операция на апендикс”, обясни бившият министър на здравеопазването

Фелдшерите протестират с искане за собствена съсловна организация

25 March 2019 19:55

Основното им искане е да се отделят в своя съсловна организация, както е при зъболекарите, лекарите и фармацевтите, да имат свои стандарти и вътрешна регулация. В момента те са част от Асоциацията на професионалистите по здравни грижи.

Фелдшерите готвят протест

24 March 2019 08:32

Те ще се съберат пред Министерството на здравеопазването утре по обяд. Фелдшерите настояват за промени в Закона за съсловните организации, за да могат да учредят собствена, която да защитава интересите им пред институциите.

През 2018 г.: Груби нарушения в десетки болници у нас (ВИДЕО)

22 March 2019 20:47

За миналата година изпълнителната агеция "Медицински одит" е констатирала 1230 нарушения

Протестиращи медицински сестри разпънаха палатка пред министерството на здравеопазването

22 March 2019 17:39

Протести ще има и в други градове на страната, подготвя се и щафетна ефективна стачка

И днес се очаква протест на медицинските сестри

22 March 2019 09:15

Продължават протестите на професионалистите по здравни грижи. И днес те ще изразят недоволството си от ниските заплати и условията на труд.

Медицинските сестри от Враца изпратиха отворено писмо до първите в държавата

22 March 2019 09:00

Медицинските сестри от МБАЛ "Христо Ботев" във Враца подкрепиха Националния протест на колегите си. Те се събраха вчера пред сградата на Общината със сини лентички на реверите и плакати "Да спрем кръвния данък във всичките му форми!”. Представител на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи във Враца обяви, че от името на протестиращите е изпратено отворено писмо с описание на лошите условия на труд и ниското заплащане в сектора до председателя на Народното събрание, президента, премиера, омбудсмана, министъра на здравеопазването и синдикатите. Протестиращите ясно показаха недоволството си и се обединиха около мнението, че на този етап не вярват, че обещанията на министър Ананиев за подписване на колективни трудови договори с параметри на възнагражденията им и подпомагане на болницата ще се изпълнят.

Десетки медицински специалисти протестират пред МЗ за по-високи заплати

21 March 2019 15:57

Пред сградата опъват "постоянна" палатка

Мая Манолова подкрепя националния протест на медицинските специалисти

21 March 2019 08:00

Тя ще посети град Кюстендил, където ще участва в традиционния празник „Кюстендилска пролет“

Нови правила за формиране на заплатите в болниците обеща министър Ананиев

20 March 2019 20:09

Здравното министерство ще разработи Нови правила за формиране на работните заплати в държавните и общинските болници. Министър Кирил Ананиев се срещна с представители на медицинските сестри, които искат по-високи възнаграждения. Пред тях е представил анализ на заплатите на сестрите в страната и отново е отбелязал, че след разчетите, част от отпуснатите 30 млн лева допълнително за болниците могат да бъдат използвани за увеличение на заплащането.