Образование и семейство

11 януари 2019 08:53

Пристрастени към смартфоните

Социалните медии и използването на смартфоните имат негативно влияние върху психическото здраве на подрастващите, доказват редица проучвания. Сега обаче учените се опитват да разберат как отново чрез технологиите могат да откриват първите признаци на...

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Британски министър поиска забрана на мобилните телефони в училищата

03 February 2019 13:31

Британският държавен министър на образованието Ник Гиб поиска забрана за използване на мобилни телефони в училище. Той заяви в интервю за вестник „Таймс“, че учителите наблюдавали как учениците идват на училище уморени и недоспали, защото почти цялото си свободно време прекарват в интернет. Министърът поиска специални часове, в които децата да бъдат учени как да прекарват по-малко време пред мониторите, предаде БГНЕС. Министерството на образованието в Лондон ще издаде специ

Бъг в айфон позволява подслушване на чужд телефон

29 January 2019 13:51

Технологичният гигант „Епъл“ призна за съществуването на бъг в смартфоните си айфон (iPhone) при използване на приложението за видеоразговори „FaceTime“, предаде BBC. Грешката позволява звънящият за кратко да чува отсрещната страна, преди тя да е вдигнала, а в някои случаи е възможно дори да се задейства камерата. Бъгът се появява само при използване на групово позвъняване.

Показаха първия в света сгъваем смартфон

10 January 2019 14:57

Разгънато устройството е с големината на таблет

Времето пред екрана на телефона не е толкова опасно?

05 January 2019 09:40

Времето, прекарано от децата пред екрана на телефона или таблета, не е толкова опасно, колкото се смяташе. Това сочи последното проучване на британския Кралски колеж по педиатрия и детското здраве. Няма твърди доказателства, че тази дейност уврежда здравето, смятат учените.

Бихте ли се лишили от смартфона си срещу безплатна храна?

29 November 2018 17:21

Британска верига ресторанти предлага безплатни детски менюта, ако родителите оставят смартфоните си

Шефът на "Епъл" все по-рядко използва iPhone

19 November 2018 12:22

Ръководителят на американския технологичен гигант Епъл (Apple) Тим Кук призна в интервю за предаването Аксиос (Axios) на телевизия Ейч Би О (HBO), че все по-рядко полза своя айФон и даже се е отказал от излишни съобщения в мобилното си устройство. В интервюто Кук изтъква, че по-рано ползвал често смартфона си, но сега е намалил входящите съобщения и все по-рядко ги проверява. 5G идва през 2019 г., но за iPhone - през 2020 г. Преди това телевизия Си Би Ес съобщи, цитирана от ТАСС, че американските граждани проверяват мобилните си устройства за съобщения около 52 пъти на ден. Епъл е основана през 1976 година и произвежда айФони, таблети айПад (iPad), ноутбук МакБук (MacBook) и настолни компютри, както и музикални плеъри айПод ( iPod) и др. Apple пак ще забавя миналогодишните iPhone-и Корпорацията с централа в Купертино (щата Калифорния) е една от най-големите в света с пазарна капитализация над 1 трилион долара.

"Теленор" първи с услуга "Върни и вземи" за смартфони

15 October 2018 13:19

Българският оператор "Теленор" пръв стартира услуга за изкупуване на стари смартфони, съобщиха от компанията. Вместо в кеш, те ще заплащат старите ви устройства във ваучери за техни стоки. В зависимост от състоянието на устройството, модела, марката и годината на производството "Теленор" ще предложат цена, която ще се изплати под формата на ваучер. Може да си купите всякакво устройство от техния магазин за него.  Келнер купи и "Теленор" в целия регион за €2.8 милиарда Ваучерите не са поименни и може да се ползват от всяко физическо лице. Можете да занесете колкото устройства искате. И не е нужно досега да сте бил клиент на компанията. Не може обаче да се ползват няколко ваучера за една и съща покупка. Услугата се предлага само в магазинната мрежа на "Теленор". Повечето оператори в Европа и САЩ предлагат подобна услуга. Тя намалява технологичния боклук, увеличава броя части от смартфони на пазара и улеснява ремонтите, и позволява на хората да се сдобият с нови устройства за по-малко пари.