Регионални

11 януари 2019 10:15

От ОДМВР Монтана връчиха награди от конкурса „Полицаят е мой приятел и учител"

Директорът на Областната дирекция на МВР Монтана, ст. комисар Ивайло Антонов, награди 12-годишните Александра Александрова и Михаела Михайлова от Първо ОУ „Никола Първанов” град Лом и 10-годишната Вилислава Филипова от Трето ОУ „Иван Вазов” град Бер...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Мними майстори откраднаха 5 000 лв. на дядо от монтанско село

14 February 2019 12:45

В дните от края на януари и до началото на февруари 2019 г. от дома на 79-годишен жител на монтанското село Сумер е извършена кражба на сумата от 5 000 лв. Извършителят на кражбата е използвал момента, докато собственикът се намирал на тавана на къщата си и е показвал на друг мъж какъв ремонт е необходим на покрива. По случая е образувано досъдебно производство.

Деца от Бургас се учат да оказват първа помощ при природни катаклизми

14 February 2019 11:26

На изключително важните умения как да оцеляват и помагат на другите в извънредни моменти се учиха деца от Бургас. Те са от шестите класове на училище "Бр. Миладинови". Проектът се нарича "Центрове за повишаване готовността на населението за реакция при наводнения" и се организира от БЧК. В неговото създаване са участвали специалисти от пожарната, полицията, спасителните служби, които често попадат в опасни ситуации. Семинарът се проведе в рамките на два дни. Наводненията са

Полицията излезе с подробности за изгорелия автосервиз в Монтана

13 February 2019 12:30

На 12.02.2019 г. между 12,30 ч. и 14,00 ч. в монтанската местност "Герана", намираща се в непосредствена близост до сградата на "СБА" в областния град, е възникнал пожар в метално хале, пригодено за автосервиз, собственост на 45-годишен монтански жител, с двама наематели на 32 г. и 28 г. от гр. Монтана. Вследствие на пожара напълно са изгорели две подемници за ремонт на леки автомобили и намиращите се в халето 3 автомобила - лек автомобил "Пежо SW", товарен автомобил "Фокскваген Крафтър" и товарен автомобил "Фокскваген LT45", собственост на двама жители на областния град и на местна фирма. Местопроизшествието е посетено от дежурна опративна група на РУ Монтана. По случая е образувано досъдебно производство

Пожар унищожи джип и автовоз в хале на автосервиз в Монтана

12 February 2019 14:58

Пожар в хале на автосервиз в района на СБА – Монтана унищожи оборудване, джип, автовоз и автомобил. Огънят пламнал около 12.30 ч. днес, няма пострадали хора, съобщават от полицията.

Превенцията на престъпления при малолетни - обучение за преподаватели в Стара Загора

12 February 2019 13:06

За повишаването на сигурността на децата и за превенция и ограничаване на престъпленията сред малолетни и непълнолетни на 13 февруари в Стара Загора се събират преподаватели на обучителен семинар. Най-сериозно внимание ще се обърне на работата по превенция на използването и разпространението на психоактивни вещества и на телефонните измами. За усъвършенстването на професионалните си умения и работата с малолетни и непълнолетни ще се съберат обществени възпитатели, инспектори от Детска педагогич

Отмениха грипната епидемия в област Монтана

09 February 2019 12:45

Със Заповед № РД-01-80 от 08.02.2019 г. на директора на Регионална здравна инспекция - Монтана д-р Елена Борисова, считано от 09.02.2019 г. се отменят въведената епидемиологична обстановка по отношение на грип и остри респираторни заболявания, както и противоепидемичните мерки на територията на област Монтана.

Увеличиха капацитета на Дневния център за деца и младежи в Монтана

06 February 2019 12:40

Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков отпусна четири места в Дневния център за деца и младежи с умствени увреждания в Монтана. Младежи, навършили 18 години, с тежки заболявания ще могат да продължават да посещават центъра, съобщи народният представител от ГЕРБ Дилян Димитров.

39-годишен мъж е първата жертва на "свинския" грип в Монтана

06 February 2019 09:17

39-годишен мъж от Монтана е починал вследствие на усложнения от грип. Той е бил с хронична бъбречна недостатъчност. Приет е в монтанската болница, грижите и лечението са били адекватни, но въпреки усилията на медиците е издъхнал. Проблемът с бъбреците е бил от години. При него е доказан свински грип - H1N1, съобщи заместник-директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Мария Каменова.

Пернишки полицаи събраха и дариха 4095 лв.

03 February 2019 23:05

Служители от ОД на МВР в Перник са събрали 4095 лв. в благотворителна кампания за подпомагане на деца на загинали техни колеги и нуждаещи се жители на областта. Това съобщи Васил Алексиев - член на Управителния съвет на Националния полицейски синдикат. Акцията започнала спонтанно. Когато полицаите получили коледните си възнаграждения, решили всеки според желанието си да дари някаква сума от премията. Събраните пари те разделили по равно и превели по банков път на нуждаещите се. Банковите си бордера получиха четири деца на загинали полицаи, болно дете, дете в неравностойно положение и пострадала при катастрофа жена от Трън. Васил Алексиев благодари на колегите си за проявената съпричастност и увери, че ще се организират още подобни кампании.

Нагли крадци обраха части от линейки на Центъра за спешна помощ в Монтана

31 January 2019 11:50

В дните 29 и 30 януари от паркинга на ЦСМП в гр. Монтана неизвестен извършител с техническо средство отнел два катализатора от две линейки "Ситроен Джъмпер" с монтански регистрации, собственост на медицинското заведение. Местопроизшествието е посетено от служители на РУ Монтана, извършен е разпит на свидетел и е образувано досъдебно производство в РУ Монтана.