Култура

11 януари 2019 10:43

„Адриана Лекуврьор“ на живо от Метрополитън опера

Най-известната опера на Чилеа може да се гледа на 12 януари, събота, от 19 часа в Cinema City в София, повторението е на 23 януари....

източник: kultura.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Пет години концерти за бебоци в Софийската опера

18 January 2019 11:25

Акад. Пламен Карталов: „Отглеждаме ново поколение оперна публика“

Как Андре Рийо се среща с Антъни Хопкинс или за историята на един валс

16 January 2019 10:43

Колко от нас знаят, че актьорът, изиграл Ханибъл Лектър в „Мълчанието на агнетата” и едни от най-големите злодеи в киното, е композирал нежен валс? През далечната 1964 г. Антъни Хопкинс, още 27-годишен, свири и композира музика. Но в продължение на 50 години носителят на „Оскар” и един от най-знаменитите актьори на столетието изпитва свян да покаже пред света своето произведение. През 2011 година най-сетне решава да превърне партитурите в музика и да даде

„Дон Карлос“ на сцената на Софийската опера

14 January 2019 11:33

За втора година Александрина Пендачанска се завръща през декември, за да участва в спектакъл на Софийската опера. Този път за премиерното си представяне в България като Елизабет в „Дон Карлос“.

“Отвъд границите”: Българската от САЩ, която е родена в Aнглия, но учи във Виена

07 January 2019 11:40

Теодора Несторова в момента живее във Виена, където една година учи оперно пеене със стипендия от програмата “Фулбрайт”. Печели я след като получава бакалавърската си стипендия в Охайо, САЩ. Зад Океана тя e от 2001 година, първо в Сиатъл, след това в Бостън. А всъщност е родена в Манчестър, Великобритания. С Теодора обаче си говорим на български? Как се случва всичко това? Разберете в следващите редове.

​Историята на Виенския Новогодишен концерт

01 January 2019 17:03

Тази година милиони зрители по света бяха пред екраните, за да видят от златната зала на "Музикферайн" новогодишния концерт на Виенската филхармония, превърнал се в музикално послание на Австрия за мирна и успешна Нова година. Тази година това беше за осемдесети път. Концертът беше излъчен на живо по Българската национална телевизия.

Софийската опера посреща новата година с пищен Гала концерт

31 December 2018 12:53

По традиция Софийската опера изпраща старата и посреща новата година с пищен Гала концерт. Тази година програмата събира в едно любими откъси от най-красивите оперни и балетни шедьоври.

Репетиция на Виенската филхармония за празничния концерт на 1 януари

30 December 2018 21:16

Австрийската телевизия разпространи кадри от генералната репетиция на Виенската филхармония за традиционния концерт на първи януари. Спектакълът ще се предава на живо в 90 страни, включително по БНТ. За първи път диригент на концерта ще бъде германецът Кристиан Тилеман.

В Стара Загора откриват изложба, посветена на 110-годишнината от рождението на Марин Големинов

17 December 2018 16:42

Изложбата „Фрески и звуци“, посветена на 110-годишнината от рождението на големия български композитор Марин Големинов, ще бъде открита на 18 декември от 18 часа във фоайето на Държавна опера - Стара Загора. На откриването ще присъства внучката на композитора Лилия Големинова, която е автор на изложбата, инициирана от наследниците на композитора. Експозицията е реализирана с подкрепата на Министерството на културата. Маестро Марин Големинов е почетен гражданин на Стара Загора