Свят

11 януари 2019 11:20

​Шестима затворници са избягали в Гърция

Шест задържани лица са успели да избягат рано тази сутрин от гръцката служба за конвоиране, съобщава "Елефтерос типос"....

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Затворник в Германия избяга, прескочи 5 метра ограда

16 August 2019 20:39

Заради ремонт нямало персонал на петте наблюдателници

Нормализира се транспортът до остров Самотраки

15 August 2019 12:22

Сагата с блокирания гръцки остров Самотраки приключи. Всички туристи, сред които и много българи, вече са извозени. Транспортирането им от острова продължи цяла нощ. Хората се оплакаха от хаос и липса на организация при извеждането.Йоана Миланова след обстановката там през последните няколко дни.

Погром в американски затвор

15 August 2019 11:40

Осем затворници са хоспитализирани след бунт в затвор в Северна Калифорния, предава CNN, като се позовава на източници от изправителното заведение. Общо около 50 още лишени от свобода имат леки травми, за които са получили помощ от медицинския персонал на затвора. Инцидентът се е случил малко след 11 часа местно време, когато около 200 затворници са се сбили в двора на Поправителното учебно заведение в Соледад, южно от град Сан Хосе, съобщават властите. Когато затворниците не са изпълнили заповедите на надзирателите, властите са използвали химически агенти и несмъртоносни оръжия. Освен това охраната на затвора е произвела девет предупредителни изстрела, за да прекрати инцидента, но това е спряло само една група от лишените от свобода, съобщи "Фокус". Първоначално втората група отказва да изпълни заповедта да легне на земята, но 12 минути по-късно пристига подкрепление и затворниците биват принудени да направят каквото им е казано. Осемте хоспитализирани затворници получиха наранявания, включително прободни рани, порязвания и синини в областта на главата, шията и торса, съобщиха от отдела за корекции. Те са в стабилно състояние.

Напрежение на Самотраки заради извозването на туристи

15 August 2019 07:54

Наши сънародници разказаха, че са принудени да се редят на дълги опашки, за да се запишат за качване

И през нощта извозваха туристи от остров Самотраки

15 August 2019 07:05

И през нощта продължи извозването на туристи, между които и много българи, от гръцкия остров Самотраки.

Първият кораб от остров Самотраки пристигна в Александруполис

14 August 2019 19:40

Над 100 автомобила бяха превозени в следобедните часове от острова

​Пожарът на остров Евбея причини екологична катастрофа (Снимки)

14 August 2019 17:47

Пожарът на гръцкия остров Евбея причини екологична катастрофа. Изгоряха до сега 25 хиляди декара горски масив. В пепел се превърна защитен парк, който гърците наричат „Малката Швейцария". Пострадали хора няма, премиерът Мицотакис е на мястото на пожарите.

Продължава битката с горските пожари в Гърция

14 August 2019 12:17

Продължава битката с горските пожари и в Гърция, където остават активни най-малко 60 огнища. Най-тежка е обстановката на остров Евия. Атина поиска помощ от ЕС за потушаване на пожарите. Горещото време и силните ветрове допълнително затрудяват овладяването на огъня. Обстановката следи кореспондентът на БНР Катя Пеева.

Българин се самоуби в италиански затвор

14 August 2019 12:10

33-годишен българин е намерен мъртъв в килията си в затвора на град Пескара, съобщи италианското издание ”Ил Чентро”. Според него най-вероятно българинът се самоубил, докато другите спели през нощта. Българинът бил преместен в затвора на Пескара, област Абруцо, преди два месеца. Българинът, чието име не се споменава, бил наркоман. Той бил арестуван в Рим след кражба с негов съучастник на мобилен телефон пред гара „Остиенсе”. Българинът бил забелязан от карабинерите, тъй като се опитал да избяга със съучастника си алжирец, който го чакал с мотоциклет. Българинът е извършвал и други престъпления, свързани с обири, чрез които си набавял пари за наркотици. Неотдавна обаче българинът казал на адвоката си Лука Пелегрини, че иска да отиде в комуна за наркомани. Трябвало да излезе от затвора догодина.

МВнР: Фериботът „Андрос Джет“ тръгва към остров Самотраки

14 August 2019 10:53

Очаква се фериботът да пристигне на пристанище Самотраки в 22.00 часа тази вечер. Ще натовари пътници и леки автомобили веднага и ще отплава към Александруполис