България

11 януари 2019 14:20

Ромски протест срещу Каракачанов в понеделник

В понеделник, 14 януари, пред Министерски съвет ще се проведе протест срещу изкаването на вицепремиера Красимир Каракачанов - „Циганите станаха нагли“.    Засега искане за оставка на Каракачанов няма, но не е яно дали това няма да се случи в понедел...

източник: 24novini.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Каракачов внесе ромската концепция в Министерски съвет

02 July 2019 13:06

Няма повече време за отлагане, заяви вицепремиерът

Засилено полицейско присъствие в карловското село Розино

24 June 2019 06:41

Засилено полицейско присъствие и днес в карловското село Розино. Вчера там бяха задържани 44 души след пореден масов бой между две враждуващи ромски фамилии.

44-ма роми са задържани след сбиване в Розино

23 June 2019 22:32

Полицията в Карлово задържа 44 роми от карловското село Розино заради сбиване между две враждуващи фамилии. За осигуряване на обществения ред в селото са ангажирани служители от Районното полицейско управление и сектор Специализирани полицейски сили. Към момента обстановката е спокойна. Заради конфликта в Розино насроченият протест в Кърнаре тази вечер беше отменен.

Каракачанов: Скопие няма друг избор освен да приеме истинската си история, ако иска в ЕС и НАТО!

11 June 2019 13:40

Вицепремиерът и лидер на ВМРО посочи, че България е подписала този договор за добросъседство и трябва да работи за неговото изпълнение, но и да си гони интересите

Каракачанов ядосан от предложения на Скопие за Гоце Делчев

09 June 2019 19:19

Междуведомствената комисия за общата ни история с Македония не работи, обяви лидерът на ВМРО и вицепремиер Красимир Каракачанов в писмо до медиите. Каракачанов се възмущава от последното предложение на политици от съседната ни държава в смесената комисия, че Гоце Делчев е деец на македонското освободително дело, който бил почитан и от народа на България. През цялото време се прокарва разделение между „македонско“ и „българско“ с внушението, че към онзи момент става дума за различни народи, твърди лидерът на ВМРО.  Той недоволства и от друго предложение на смесената комисия - заедно да се чества 7 октомври – денят, в който костите на Гоце Делчев са предадени от комунистическата власт в София на Скопие. "Три дни скопската страна отказва да признае очевидния, документиран и признат от самия Гоце факт, че войводата е българин по народност", добавя той. Македонците признали, че Гоце Делчев е роден в екзархийско населено място - Кукуш, че е бил екзархийски учител, но забравили чия е Екзархията. Те забравили също и скръбното изказване на Гоце Делчев от писмото му до Никола Малешевски: "... когато си сме българи и всички страдаме от една обща болест". Според него Северна Македония се надявала работата на общата комисия всъщност да легитимира някаква компилация от измислици, преплетени с научни факти. Нещо повече - македонците само ни използвали, за да се домогнат до ЕС и НАТО. „Ако това продължи, българската делегация трябва да стане от масата с всички възможни последствия за европейската и натовска интеграция на Северна Македония. Вината за това няма да бъде наша”, отбелязва Красимир Каракачанов, който и преди е заплашвал Скопие със създаването на пречки пред амбициите на съседната държава за ЕС и НАТО. По думите му досега процесът на разведряване със Скопие се дължал най-вече на великодушието на България и на ангажираността на международни фактори. "Но явно време е България да втвърди позицията си, подобно на гръцката страна", иска Каракачанов.

Каракачанов: Нов кораб за ВМС ще бъде доставен до 2023 г.

07 June 2019 10:37

В същото време вицепремиерът изрази притесненията си от евентуално забавяне за модернизацията на военноморските сили, ако се наложи да се плати наведнъж цялата сума за бойните самолети

Каракачанов: Няма голям шанс за оцеляване на "Обединени патриоти"

07 June 2019 08:20

Евентуалното напускане на Волен Сидеров няма да застраши нито парламента, нито правителството, смята лидерът на ВМРО

Красимир Каракачанов: Не ми се вярва оставката на Цветанов да доведе до някакви сериозни сътресения

01 June 2019 18:48

Не намирам за нормално когато някой си изгражда кампанията върху това да плюе другите и най-злостно да плюе коалиционния си партньор, коментира той поведението на "Атака"

Красимир Каракачанов: Управлението остава стабилно

31 May 2019 16:39

Депутатите от ВМРО винаги са работили нормално с Цветан Цветанов, докато е бил начело на Парламентарната група на ГЕРБ. Това заяви в Русе вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов по повод оставката на Цветанов от всички ръководни постове. Каракачанов коментира и отношенията в малката коалиция след изборите.

Стотици роми на протест в Бургас заради спряна вода

21 May 2019 11:26

Местното ВиК им спря водоснабдяването заради дългове за над 100 000 лева, протестиращите искат оставки