България

11 януари 2019 14:50

Съдят депутат за търговия с влияние

Специализираната прокуратура приключи разследването за търговия с влияние срещу народния представител Димитър Аврамов, съобщиха от пресцентъра на спецпрокуратурата. На Аврамов и двама негови помагачи са повдигнати прецизни обвинения за търговия с вл...

източник: m.fakti.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Румяна Арнаудова: В записа на Йончева има даннни за престъпления

30 January 2019 12:26

Екип от трима прокурори ще стартира днес проверка, като се изиска цялата документация по случая

Разбиха данъчна банда, спечелила търгове за милиони

20 December 2018 12:05

Разследват дали не са замесени и кметове

Димитър Франтишек поема временно Спецпрокуратурата

31 October 2018 17:03

Даниела Начева, която досега заемаше тази длъжност, е освободена от поста по нейна молба

Арести и обиски в Държавната агенция за българите в чужбина

29 October 2018 07:42

Специализирана акция с участието на прокурори и разследващи се провежда в Държавната агенция за българите в чужбина, съобщи 24 часа. Разследва се престъпна група за подкупи и служебни престъпления, свързани с издаването на българско гражданство.   Изземват се документи на адреси в София, Кюстендил и Плевен. Вече се разпитват и свидетели. 

Цацаров: ​​Разследването срещу семейство Баневи няма да обхване само "Полимери"

27 October 2018 11:52

Продължава претърсването и изземването на документи от имоти, собственост за бизнесмена Николай Банев и съпругата му Евгения. Двамата бяха задържани в Ница след издадена европейска заповед за ареста им. Сега френският съд е на ход, който ще трябва да реши дали и кога ще екстрадира Баневи, обяви в Пловдив главният прокурор Сотир Цацаров. Той коментира и други разследвания с обществена значимост, които са в ход.

Спецпрокуратурата разследва приватизирания завод "Полимери"

26 October 2018 13:11

Специализираната прокуратура разследва дейността на приватизирания завод „Полимери“ АД. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна специализирана прокуратура. Днес, 26 октомври, следователи от Отдел „Следствен“ на Специализирана прокуратура извършват процесуално-следствени действия на адреси в София и страната - претърсвания и изземвания, обиски на лица и разпити на свидетели в рамките на образувано досъдебно производство за извършени престъпления по чл.

Таен агент разкрил групата за фалшива валута

23 October 2018 20:24

Специализираният съд остави в ареста четиримата задържани за производство на фалшива валута в подземието на хотел в Слънчев бряг. В съдебната зала стана ясно, че групата е разкрита при сделка, в която е участвал агент под прикритие. При спецакцията на прокуратурата бяха намерени близо 13 млн. в евро и долари, укрити в тайници на различни места в страната.

Повдигнаха обвинения на четирима души за производството на фалшивата валута

23 October 2018 13:21

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на 4 лица за участие в организирана престъпна група за производство и разпространение на неистински банкноти (евро и долари). Предстои да бъдат повдигнати и други обвинения на част от тях – за изготвяне на неистински лични документи и държане на наркотични вещества с цел разпространение.

Иван Гешев: В Слънчев бряг е разкрита най-голямата печатница за фалшиви пари в последните 11 години

22 October 2018 13:51

Намерени са в различна степен на довършеност над 11 млн. евро и над 1,8 млн. щатски долара, обясни той

Петима души са обвинени в участие в престъпна група за данъчни престъпления

17 October 2018 15:56

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на 5 лица за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления на територията на областите Пловдив и Бургас, съобщиха от ведомството.