България

11 януари 2019 14:09

Мая Манолова поиска от Европейския омбудсман да защити българските превозвачи

Омбудсманът Мая Манолова изпрати писмо с настояване за съдействие до Европейския омбудсман Емили О‘Райли във връзка със спорните законодателни поправки в пакета „Мобилност 1“, известен още като плана „Макрон“, които са категорично в ущърб на българск...

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Пакетът "Макрон": Какви са сценариите?

18 January 2019 09:27

Унгария е изразила готовност да подкрепи България в по-нататъшните й усилия против приемането на пакета "Мобилност 1". Въпросът е обсъден на работна среща между вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева и министъра на външните работи и търговията на Унгария Петер Сиярто. И двамата министри са били единодушни, че в този си вид пакетът "Мобилност" нарушава правата на европейския пазар като предлог се използва защитата на социалните права на шофьорите.В студиото на Сутрешния блок темата дискутираха евродепутатите Андрей Ковачев, ГЕРБ/ЕНП и Петър Курумбашев, БСП/ПЕС.

Мая Манолова иска да изплатят по-скоро финансовата помощ на хора с увреждания

17 January 2019 19:09

Промени в графика за изплащане на новата финансова подкрепа за хората с увреждания поиска омбудсманът Мая Манолова. От Агенцията за социално подпомагане съобщиха, че заради изисквания в законодателството изплащането на средствата ще започне в средата на февруари. Общественият защитник обаче настоява хората да получат помощта до края на този месец.

Унгария подкрепя България в протеста срещу пакета „Мобилност“

17 January 2019 16:56

Унгария е изразила готовност да подкрепи България в по-нататъшните й усилия против приемането на пакета „Мобилност - 1“, съобщиха от пресцентъра на МВнР.

Автобусни превозвачи излизат на безсрочен протест, ако проблемите им не бъдат решени

16 January 2019 12:13

Те настояват да бъде криминализиран нерегламентираният превоз, от който държавата годишно губи по 300 млн. лева

Мая Манолова предлага помощи и опрощаване на сметки срещу скъпата вода

15 January 2019 12:33

Социална тарифа за вода за бедните, настоява омбудсманът

Между 21 и 31 януари ще стане ясно дали ще приемат пакета „Мобилност“

14 January 2019 18:18

Между 21 и 31 януари ще стане ясно дали пакетът "Мобилност 1" ще бъде приет. Днес министърът на транспорта Росен Желязков разговаря в Страсбург на четири очи с председателя на Европейския парламент Антонио Таяни.

Росен Желязков се среща с председателя на ЕП заради пакета "Мобилност"

14 January 2019 12:58

Той представя пред Антонио Таяни аргументите на България за отлагане на въпроса за следващия европарламент

Манолова внесе жалба за единна цена на водата

14 January 2019 10:36

Омбудсманът Мая Манолова депозира днес жалба в Конституционния съд срещу текстовете за формирането на единна цена на водата от Закона за ВиК услугите, съобщиха от пресцентъра на обществения защитник. Жалбата е за начина на формиране на цената на водата и с увеличението ѝ от началото на тази година. Според Мая Манолова т. нар. единна цена е несправедлива и натоварва най-много хората, живеещи в малките населени места. Омбудсманът смята, че за да се защити техният интерес и всички български граждани да имат достъп до качествена питейна вода, е необходимо да се направят законодателни промени. {cbrelatedarticle count="2" /} Към това сочи и изключително големият брой жалби срещу ВиК дружествата, подадени през 2018 г. до институцията на омбудсмана. Мая Маноловаводацена

Мая Манолова внася жалба срещу ценообразуването на водата

14 January 2019 06:31

Националният омбудсман ще внесе днес жалба в Конституционния съд във връзка с начина на формиране на цената на водата и с увеличението ѝ от началото на тази година.

Мая Манолова: Не мисля, че ще бъда следващият омбудсман на България

13 January 2019 10:25

При всеки един опит за посегателство върху права на хора, моята намеса е очаквана и неизбежна. Това заяви в студиото на "Денят започва с Георги Любенов омбусманът Мая Манолова, която гостува с коментар за основните битки с институциите и новите й цели в полза на гражданите през 2019 г.