Регионални

11 януари 2019 15:00

Криминално проявена жена е задържана за палеж в Ботевград

Криминално проявена жена е задържана за палеж в Ботевград. Това съобщиха от пресцентъра на ОМДВР-София.Около 1.55 часа на 10 януари жител на Ботевград съобщил в полицията, че гори входната врата на апартамента му. На място незабавно са изпратени ...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Мъж уби жена си в Ботевград, градът е отцепен

19 March 2019 19:43

При скандал мъжът нанесъл удар с нож на жена си

Запалиха лек автомобил във Видин

13 March 2019 13:30

На 13 март в 00.28 часа на тел.112 в дежурната част на полицията е получен сигнал за горяща кола, паркирана до жилищен блок в к-с „Гео Милев“ в областния град. Към мястото незабавно се насочили екипи на пожарната и полицията. Огнеборците потушили пламъците. При огледа разследващите установили, че е запален лек автомобил „Фолксваген“, собственост на видинчанин. Счупено било стъклото на задната дясна врата, а огънят унищожил задната седалка и вътрешната кора на вратата. Работата по случая продължава, в РУ-Видин е образувано досъдебно производство.

Кабелни мрежи вкараха кмета на Ботевград в конфликт на интереси

27 February 2019 15:55

Решението на антикорупционната комисия не е окончателно, градоначалникът ще го обжалва

Подпалиха багер във Враца

24 February 2019 13:30

За палеж на багер съобщават от ОД на МВР Враца. Огънят пламнал малко след 1 часа сутринта, в събота.Техниката се е намирала в частния двор на собственика И.К, на 45 години, който потушил огъня. От извършените оперативни мероприятия е установено, че е изгорялата кабина е умишлено подпалена. По случая е образувано досъдебно производство.

Подадоха девет оферти за строителството на лот 1 от пътя Мездра - Ботевград

23 February 2019 10:15

Девет дружества и обединения са подали оферти за участие в обществената поръчка за определяне на изпълнител за актуализация на техническия проект и строителството на 19,3 км от път I-1 (E-79) Мездра - Ботевград, лот 1, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Изграждането на направлението Видин - Ботевград (167 км) ще започне от един от най-сложните участъци като терен за преминаване. Поради това строителството на близо 33 км от пътя между Мездра и Ботевград е обособено в два участъка - лот 1 (19,3 км) и лот 2 (13,4 км). На 4 февруари в Агенция "Пътна инфраструктура" бяха отворени 6-те постъпили оферти за лот 2.

Нови три случая на отровени кучета в Ботевград

21 February 2019 16:50

През последните дни общински служители по сигнал на граждани намериха 3 отровени кучета в Ботевград, съобщава balkanec.bg. Лекарите успяха да спасят и трите. Две от кучетата бяха откарани при д-р Илин Черняшки, а последното, намерено на 18 февруари, бе откарано при д-р Станислав Тодоров. Лечението на животните стана възможно, благодарение на дарения от доброволци.

Представиха пред граждани проекта за модернизация на пътя Видин - Ботевград

08 February 2019 11:30

Публичното обсъждане се състоя по покана на кмета Огнян Ценков в залата на Общински съвет - Видин, информира vidin. bg. Срещата е с цел запознаване със съвместните действия на Общинската администрация и Областната администрация, взаимодействието с МРРБ и АПИ и предстоящите дейности във връзка с изработения проект за Подробен устройствен план-парцеларен план (ПУП-ПП) за обект: „Модернизация на път I-1 (Е79) „Видин – Ботевград“.

В Ботевград продължават благотворителните инициативи на майките доброволци

01 February 2019 16:30

Майки доброволци от Ботевград продължават с благотворителните си изяви. В рамките на кампанията “Малко от всеки - много за всички” те събраха 4 300 лева, с част от които закупиха четири броя ултразвукови аерозолни инхалатора, както и нова аспирационна помпа за Детското отделение в Ботевград. Предстои да бъдат дарени 25 нови комплекта детско спално бельо, които в момента се шият по поръчка, както и 5 броя стойки за системи.

КЗК отхвърли жалбата за спиране на строежа на пътя Мездра - Ботевград

31 January 2019 14:40

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отхвърли жалбата за стопиране на строежа на отсечката Мездра – Ботевград като неоснователна. Документът бе внесен в институцията по изричното настояване на дружеството „Автомагистрали София”. Фирмата искаше спиране на обществената поръчка за изграждане на ЛОТ 1 от Е-79.

В Ботевград продължава премахването на излезли от употреба автомобили

30 January 2019 14:00

След извършена проверка на комисия, назначена със заповед на кмета на общината Иван Гавалюгов, е установено наличие на излезли от употреба моторни превозни средства. В изпълнение на своите задължения комисията предупреждава собствениците на такива автомобили, в края на 2018 г, като залепва на стъклата предупредителни писма - предписания за преместване. Даден им е срок от 3 дни да извършат премахването им.