Регионални

11 януари 2019 15:15

Община Банско възстановява библиотечния фонд в изгорялото читалище на село Скребатно

Община Банско организира инициатива за възстановяване на библиотечния фонд в изгорялото читалище село Скребатно. Мотото ѝ е „Дари слово за Скребатно“, съобщиха от общината. На 9 януари в гърменското село се разрази голям пожар, който унищ...

източник: www.actualno.com
Виж повече

 
Свързани новини

Сервиз за гуми горя в Сандански

14 June 2019 14:11

Пожар избухна към 03.20 ч. в четвъртък през нощта в Сандански, предаде БГНЕС. Горял е сервиз за автомобилни гуми. Обитателите на блока над сервиза са евакуирани. Няма пострадали хора. Нанесени са материални щети на кооперацията. Причините за пожара се установяват.

Показват първото издание на "Под игото" в Русе

07 June 2019 21:52

Първото издание на "Под игото" на Иван Вазов беше показано за първи път пред русенска публика в библиотека "Любен Каравелов". Романът, е отпечатан в сборника "Народни умотворения, наука и книжнина" преди 130 години, под редакцията на Захарий Стоянов.

Патронен празник отбеляза библиотека „Христо Ботев“ в село Малорад

07 June 2019 14:00

Официални гости на тържеството бяха кметът на община Борован инж. Десислава Тодорова, директорът на ЦПЛР „Маша Белмустакова“ село Борован и жители от село Малорад. Кметът на община Борован инж. Кметът Тодорова прочете поздравителен адрес, в който отбеляза: „Достолепието на един от ценните културни институти в село Малорад се разкрива и утвърждава през десетилетията, в които библиотеката съхранява националната памет и разпалва огъня на просвещението.Библиотеката е институция на духовността, хуманитарано мислене и знание от първите дни на своето съществуване до днес. Без съмнение и съвременното ни общество намира духовна опора и заряд в съкровищата на словото, чийто блясък и мъдрост националната библиотека пази и пренася през годините”.

Движението на леки автомобили през ГКПП „Златарево“ вече е отворено

07 June 2019 06:04

Не се пропускат тежкотоварни камиони. Пътуващите за Северна Македония ще бъдат пренасочвани към съседните гранични пунктове - „Станке Лисичково" и „Гюешево". В късния следобед вчера пожар изпепели административната сграда на Златарево.

Голям пожар на ГКПП „Златарево”

06 June 2019 19:41

Пропускането през пункта е преустановено за следващите 24 часа

Потушен е пожарът в складовете в бившия комбинат „Кремиковци“

05 June 2019 18:05

Пожар горя в складове в бившия комбинат „Кремиковци“. Няма пострадали хора, няма и опасност от замърсяване на въздуха.Вижте повече в прякото включване на Мая Димитрова:

Трима мъже са с изгаряния след пожар във фабрика в Старозагорско

26 May 2019 15:06

По първоначални данни причината е техническа неизправност

100 години читалищно дело честваха в мездренското село Игнатица

26 May 2019 13:00

Ден след 24 май едно от най-старите читалища в община Мездра - НЧ "Никола Йонков Вапцаров-1919" в село Игнатица, отбеляза 100 години от своето създаване. По този повод в местния Храм на просветата и културата се състоя тържествен концерт с участието на популярния народен певец Светлин Миланов, на Ансамбъл "Мездра" и на самодейни колективи от различни селища от района на Искърското дефиле.

Мая Манолова обяви кампания за намаляване на ДДС върху даренията на книги

24 May 2019 16:27

Омбудсманът Мая Манолова започва кампания за премахване на ДДС върху дарението на книги за библиотеките.

Ценно издание на Рибния буквар беше дарено на читалище в Първомай

24 May 2019 12:42

Ценно издание на Рибния буквар на Петър Берон получи като дарение читалище в Първомай по повод Празника на славянската писменост и култура. Книгата е съхранявана в продължение на 60 години като семейна реликва в дома на детска учителка. Дареното от нея издание сега е най-ценният екземпляр във фонда на читалищната библиотека.