Регионални

11 януари 2019 16:50

Всички линейки в "Спешна помощ"-Варна са амортизирани

Директорът на Центъра за спешна медицинска помощ във Варна, д-р Мая Рашева, сподели, че всички линейки, с които разполагат в звеното, са амортизирани. Рашева сподели пред "Фокус", че спешният център разполага с 30 санитарни автомобила, но ...

източник: m.fakti.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Започва обучение на лекарите от спешните центрове

11 July 2019 21:46

Обучение за лекарите от спешните центрове и отделения в страната, планира здравното министерство. То ще започне през есента и ще се провежда в ремонтирания Национален център за обучение и квалификация в София. Финансирането е с евросредства по проект ПУЛСС 2.

България ще търси еврофинансиране за летящи линейки

30 June 2019 10:18

Идеята е да се закупят няколко медицински хеликоптера

Недостиг на лекари в Спешна помощ - Варна

26 June 2019 12:26

Осем лекари не достигат в Центъра за спешна медицинска помощ във Варна. Това допълнително натоварва екипите, които в момента работят там. Липсата на медици се усеща най-вече през лятото, когато работата се увеличава.

ВМА тренира екипа си за бързо реагиране при бедствие

28 March 2019 12:33

Учение на екипа за бързо реагиране на ВМА по сигнал "Бедствие". В столичен квартал е рухнала сграда с повече от 150 души в нея. На място на инцидента работят екипи на Спешна помощ, полиция и пожарната.

Кирил Ананиев разпореди проверка в Центъра за спешна медицинска помощ в Русе

12 March 2019 16:35

Експертите на Дирекция „Вътрешен одит“ на Министерството на здравеопазването ще проверяват дали законосъобразно са определяни и осчетоводявани разходите за заплати

Медиците от Спешна помощ - Русе подават оставки

12 March 2019 12:30

След конфликта в Центъра за спешна помощ в Русе заради назначаването на нов директор, 50 служители са подали оставките си. Според здравното министерство обаче, конкурсът за директор е проведен законно. Русенските медици казаха, че областта няма да остане без Спешна помощ, но ще стане така че линейката да се чака по 2-3 часа.

Работещите в Спешна помощ в Русе излизат на протест

07 March 2019 06:48

Работещите в Центъра за Спешна медицинска помощ в Русе излизат на протест. Недоволството им е продиктувано от назначаването на д-р Иванка Маринова за директор след спечелен конкурс.

Първият колцентър за спешни консултации ще отвори врати в Сандански

10 February 2019 13:30

Първият в страната колцентър за спешни консултации ще заработи в Сандански. Той ще е съвместен между болница "Югозападна" в Сандански и софийската „Пирогов". Очаква се колцентърът да заработи до май тази година.

Шофьор на спешен екип беше нападнат в Петрич

04 February 2019 15:11

Около 12 ч е получен сигнал за жена, на която ѝ е прилошало в ромската махала. 4 минути след подаването на сигнала линейката е пристигнала на адреса. На него пристигат линейка с фелдшер. Мъж напада фелдшера с обвинението, че са закъснели.

Нагли крадци обраха части от линейки на Центъра за спешна помощ в Монтана

31 January 2019 11:50

В дните 29 и 30 януари от паркинга на ЦСМП в гр. Монтана неизвестен извършител с техническо средство отнел два катализатора от две линейки "Ситроен Джъмпер" с монтански регистрации, собственост на медицинското заведение. Местопроизшествието е посетено от служители на РУ Монтана, извършен е разпит на свидетел и е образувано досъдебно производство в РУ Монтана.