Свят

11 януари 2019 20:20

81 македонски депутати "преименуваха" Македония

Управляващите намериха нужната подкрепа за промените в конституцията...

източник: dnes.dir.bg
Виж повече

 
Свързани новини

ВМРО-ДПМНЕ иска предсрочни избори

15 July 2019 10:16

Председателят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски още веднъж повтори, че опозицията е под политически терор от страна на властта, съобщава "Независен весник". В интервю за телевизия "Алсат" той спомена няколко случая, в които високопоставени функционери от ВМРО-ДПМНЕ са били "жертва на политическо преследване", но каза, че партията е готова да издържи на този натиск. Мицкоски спомена и няколко корупционни и криминални скандали, в които са замесени високопоставени служители на властта и им припомни, че и за тях ще важи член 363 точка 5 от Наказателния закон, който се отнася за злоупотреба със служебно положение. Мицкоски посочил още, че е в редовен контакт с лидерите на албанските партии, включително и с Али Ахмети. Мицкоски още известно време ще апелира към разум с надежда, че властта ще се съгласи на предсрочни избори, пише изданието. Той подчерта, че не изключва възможността от протести от страна на ВМРО-ДПМНЕ, посочвайки, че подкрепя мирни протести, при които гражданите по мирен и достоен начин ще изразят недоволството си от "катастрофалната политика на Зоран Заев и неговите сътрудници".

Двама висши функционери на ВМРО-ДПМНЕ арестувани в Скопие

28 June 2019 10:54

Задържането на двамата е част от по-голяма акция, в рамките на която са арестувани 10 лица, а още едно се издирва

Заев назначи 5 нови министри, сам поема финансите

23 June 2019 14:55

Зоран Заев лично поема контрола в Министерство на финансите

Промени в правителството в Северна Македония

16 June 2019 22:12

Промени в правителството, а предсрочни парламентарни избори ще има в Северна Македония. Продължаването на евроатлантическата политика и политиката на интеграция е заключението от дебата в рамките на деветата сесия на Централния съвет на управляващата СДСМ, която се провежда тази вечер в Охрид.

Заев в Брюксел: Ако не получим бързо дата за преговори с ЕС, правителството може да падне

05 June 2019 21:54

Националистическите сили могат да дойдат на власт

Ще бъда президент на всички граждани, заяви Стево Пендаровски

12 May 2019 14:36

Новоизбраният президент на Северна Македония положи клетва, държа реч пред парламента и открои приоритетите си

Новият президент на Северна Македония встъпва в длъжност

12 May 2019 08:05

Новият президент на Северна Макадония встъпва в длъжност. Стево Пендаровски ще започне днес петгодишния си мандат. Днес по обед в Скопие ще се проведе тържествено заседание на парламента на Северна Македония, на което ще присъства и българският държавен глава Румен Радев, както и президентите на Сърбия, Албания и Косово.

Стево Пендаровски получи удостоверение, че е избран за държавен глава

11 May 2019 13:49

Официално - Държавната избирателна комисия връчи удостоверението на кандидата на СДСМ Стево Пендаровски, с което го обяви за президент на Република Северна Македония. По-рано ДИК обяви окончателните резултати от президентските избори, според които Пендаровски е избран за държавен глава.

Кой е Пендаровски – новият македонски президент?

06 May 2019 13:06

„Споразуменията с България и Гърция се справиха с много от проблемите, които имахме с нашите преки съседи, като премахнаха и бариери, които страната ни имаше по пътя на европейската интеграция“, споделя Пендаровски.

Окончателно: Стево Пендаровски е президент на Северна Македония с 58 499 гласа повече

06 May 2019 09:07

Македонските граждани извършиха и последната институционална промяна в страната. Те превзеха последната крепост на избягалия бивш премиер Никола Груевски - президентската институция. Стево Пендаровски е първият президент на Република Северна Македония.