Образование и семейство

17 януари 2019 10:29

Деца ще рисуват униформи от Руско-турската освободителна война в Кюстендил

Регионалният исторически музей в Кюстендил организира поредната си музейна работилница за деца. Темата на януарското издание е посветена на освобождението на град Кюстендил от османско владичество - на 29-ти януари 1878г. Работилницата ще включва апл...

източник: www.actualno.com
Виж повече

 
Свързани новини

Деца засадиха цветя във формата на антична мозайка в Сандански

20 April 2019 08:46

За първия празник на цветята в Сандански, който ще продължи до неделя, деца от различни училища в курортния град засадиха цветя във формата на антична мозайка. От археологическия музей в града раздадоха на ученици над 200 бегонии, които да засадят на специално определено в парка на музея място.

Започна националният ученически конкурс „За хляба наш..." в Благоевград

20 April 2019 08:35

В тазгодишното издание ще се включат повече от 1000 деца от цялата страна. Те ще представят пътя на хляба от нивата до трапезата чрез своите рисунки, макети и ръчно направени обредни хлябове. Целта на празника е подрастващите да се запознаят с начините на производство на хляб и с българските традиции, свързани с хляба и хлебните продукти.

Нови обитатели в Природонаучния музей в Пловдив

07 April 2019 09:12

Акули и някои от най-отровните соленоводни риби в света отскоро са най-новото попълнение в Природонаучния музей в Пловдив. Екзотичните морски обитатели плуват в аквариуми със солена вода.

В Благоевград организират безплатни занимания за учениците през ваканцията

03 April 2019 09:13

Община Благоевград и спортните клубове в града предоставят безплатни занимания за учениците през априлската ваканция. Всеки ден, в различни часове, децата могат да тренират любимите си спортни занимания, под ръководството на лицензирани специлисти.

Даряват реплика на Браилското знаме на музея в Монтана

20 March 2019 15:15

Краеведът Йордан Георгиев дарява реплика на Браилското знаме на Историческия музей в Монтана. Трибагреникът, извезан през 1877 г. от Стиляна Парашкевова е смятан за пърообраз на българското национално знаме. Инициативата на Йордан Георгиев е осъществена с половингодишните усилия на Йолина Йорданова, учител по история в ПГСАГ ”Проф. арх. Стефан Стефанов” в Монтана. Тя е осигурила плата, както и художника, който е направил щампата на репликата на знамето, пише novinitem.

350 души за работа търси музеят във Видин за летния сезон

20 March 2019 13:40

Регионалният исторически музей във Видин обяви 350 свободни места за работа през летния сезон на организираната днес трудова борса. Желаещите да се включат в разкопки по трасе в област Видин ще бъдат наети на граждански договори за срок от два месеца. Разкопките ще са в района на Кула и Грамада, и започват от април, а за наетите ще бъде осигурен транспорт, каза Ваня Ставрева, археолог в музея.

БНТ подкрепи споразумението за защита на децата в медиите

15 March 2019 13:04

Българската национална телевизия, заедно с БНР и Асоциацията на българските радио и телевизионни оператори, представлява медийния сектор в подписаното със Съвета за електронни медии и Държавната агенция за закрила на детето споразумение, което регламентира защитата на подрастващите от неблагоприятно съдържание.

9-годишни стажанти в Природонаучния музей в Пловдив

06 March 2019 09:08

Две 9-годишни деца отскоро са най-новото попълнение в екипа на Природонаучния музей в Пловдив. Те са младши стажанти, а знанията им за животните по нищо не отстъпват от тези на възрастните. Затова и вече са сред най-търсените екскурзоводи, особено от малките посетители.

Освобождението е любима тема в българското монетосечене

03 March 2019 15:10

Освобождението на България и Руско-турската война от 1877-1878 г. са една от най-разпространените и любими теми в българското монетосечене. На нея са посветени и най-много юбилейни монети в съвременната ни история.

Ден на отворените врати във Военноисторическия музей в София

03 March 2019 09:25

Националният военно-исторически музей организира ден на "Отворените врати ". Там показват специална изложба, посветена на българското участие в Освобождението на страната ни от Османско владичество.