Здраве

17 януари 2019 15:50

И в Ямболска област е обявена грипна епидемия

В Ямболска област е обявена грипна епидемия за периода от 18 до 23 януари, съобщи директорът на РЗИ д-р Лиляна Генчева. Решението е взето на днешното заседание на Регионалната комисия за борба с грипа и с острите респираторни заболявания, след регист...

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Отменят грипната епидемия в Пловдив от понеделник

10 February 2019 10:32

Грипната епидемия в Пловдив отшумява, миналата седмица са регистрирани 221 случая или 64%, затова РЗИ-Пловдив с писмо известява за прекратяване на противоепидемичните мерки от понеделник, 11 февруари.

Отмениха грипната епидемия в област Монтана

09 February 2019 12:45

Със Заповед № РД-01-80 от 08.02.2019 г. на директора на Регионална здравна инспекция - Монтана д-р Елена Борисова, считано от 09.02.2019 г. се отменят въведената епидемиологична обстановка по отношение на грип и остри респираторни заболявания, както и противоепидемичните мерки на територията на област Монтана.

Отменят грипната епидемия в област Благоевград

07 February 2019 06:03

От днес се отменя грипната епидемия и противоепидемичните мерки на територията на област Благоевград. До 8 февруари е удължена грипната епидемия на територията на област Монтана, децата там остават в принудителна ваканция до петък включително.

Грипната епидемия се отменя в още области в страната

05 February 2019 14:25

От днес, 05 февруари, РЗИ-Враца отменя грипната епидемия и противоепидемичните мерки на територията на област Враца. От утре, 06 февруари, грипната епидемия се отменя и в Габровско, също така в област Разград. От 07 февруари РЗИ-Благоевград също отменя грипната епидемия и противоепидемичните мерки на територията на област Благоевград. Припомняме, че от днес РЗИ отмени грипната епидемия в още десет области в страната.

Край на грипната епидемия в 11 области

04 February 2019 19:15

11 области в страната отменят грипната епидемия, съобщиха от здравното министерство. Това са областите София-град, Русе, Кюстендил, Шумен, Видин, Плевен, Добрич, Сливен, Варна и Велико Търново. В област Смолян епидемията също се отменя, но с изключение на община Мадан, където за лечебните и детски заведения остават в сила въведените противоепидемични мерки. В област Монтана грипната ваканция се удължава заради продължаващото покачване на броя на случаите на заболявания. Епидемията ще продължи

Край на грипната епидемия в Плевен

04 February 2019 14:28

Край на грипната епидемия в региона обяви днес Регионалната здравна инспекция в Плевен. Въведените противоепидемични мерки се отменят, считано от утре, 5 февруари, съобщи д-р Валентин Цанков, директор на Дирекция „Надзор на заразните болести“ в инспекцията. Той припомни, че учениците утре са в междусрочна ваканция и трябва да започнат учебни занятия в сряда, 6 февруари. „През миналата седмица заболяемостта от грип и ОРЗ се снижи рязко - тя е била 191,58 случая на

4 февруари е неучебен ден в община Сливен

04 February 2019 04:40

Със заповед на кмета Стефан Радев 4 февруари е обявен за неучебен ден за община Сливен. Целта е снижаване на заболеваемостта от грип сред учениците и ограничаване на усложненията. В област Сливен грипната епидемия все още не е отменена, но грипната ваканция приключи. В община Сливен учебните занятия ще бъдат възстановени на 6 февруари (сряда), тъй като на 5 февруари е междусрочната ваканция. Проверка на Actualno.com установи, че немалка част от учениците прекарват грипната карантина в развле

​Отмениха грипната епидемия в област Кърджали

02 February 2019 13:22

От днес, 2 февруари, грипната епидемия на територията на област Кърджали се отменя, съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването. Учебните занятия във всички училища в областта се възобновяват от 4 февруари.

Още жертви на грипа на Балканите

01 February 2019 17:46

Гръцкият Център за превенция и контрол на болестите съобщи, че общо 18 души са починали от усложнения от грип в страната от началото на годината, съобщава в. "Катимерини". Жертвите са 14 мъже и 4 жени на възраст между 25 и 90 години. Според центъра 12 от тях са починали в седмицата между 21 и 27 януари. Общо 117 сериозни случая на грип са регистрирани в Гърция, като 112 пациенти са поставени под интензивни грижи. Само 20 от тези пациенти са били ваксинирани срещу грип, посочва центърът.

Отмениха грипната епидемия в Бургас

01 February 2019 11:42

Грипната епидемия на територията на област Бургас се отменя от днес. Това реши на заседание Областният щаб за борба с грип и остри респираторни заболявания при областния управител на област Бургас Вълчо Чолаков. По данни на Регионална здравна инспекция (РЗИ) се наблюдава значителен спад в нивата на заболелите и тенденция за нормализиране на обстановката.