Регионални

18 януари 2019 09:33

Жалба пред КЗК блокира обществената поръчка за пътя Мездра-Ботевград

Постъпила жалба пред Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) блокира обществената поръчка за избор на изпълнител на строително-монтажните работи на 20-километров участък от отсечката Мездра - Ботевград от път І-1 (Е-79), лот 1. На 12 октомври...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

20-годишен с фирма на Сейшелите спечели обществена поръчка за близо 7 млн. лева

14 February 2019 06:30

Четирима участника обжалват инженеринговата поръчка за проектиране и рехабилитация на туристически пътеки в Национален парк „Рила“, чиято прогнозна стойност беше 6 769 877 лв. без ДДС. Жалби в Комисията за защита на конкуренцията са подали всички отстранени от процедурата: ДЗЗД „КР 7“; ДЗЗД „Рила за природата и хората“; Обединение „Рила 2018“; ДЗЗД „Скаптопара билд“. По две от тях вече А

Обновяват 43-километрова отсечка от пътя Берковица - Петрохан - София

12 February 2019 15:37

Тази година завършва обновяването на 43-километровата отсечка от пътя Берковица - "Петрохан" - София. Ремонтът на втората отсечка от прохода до столицата започна през миналата година и строителните работи ще продължат през пролетта, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Подменя се асфалтовата настилка, изграждат се отводнителни съоръжения и канавки, разширяват се тесните участъци. Няколко екипа работят през няколко километра.

Представиха пред граждани проекта за модернизация на пътя Видин - Ботевград

08 February 2019 11:30

Публичното обсъждане се състоя по покана на кмета Огнян Ценков в залата на Общински съвет - Видин, информира vidin. bg. Срещата е с цел запознаване със съвместните действия на Общинската администрация и Областната администрация, взаимодействието с МРРБ и АПИ и предстоящите дейности във връзка с изработения проект за Подробен устройствен план-парцеларен план (ПУП-ПП) за обект: „Модернизация на път I-1 (Е79) „Видин – Ботевград“.

КЗК отхвърли жалбата за спиране на строежа на пътя Мездра - Ботевград

31 January 2019 14:40

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отхвърли жалбата за стопиране на строежа на отсечката Мездра – Ботевград като неоснователна. Документът бе внесен в институцията по изричното настояване на дружеството „Автомагистрали София”. Фирмата искаше спиране на обществената поръчка за изграждане на ЛОТ 1 от Е-79.

В рехабилитация на пътища в Балчишко влагат 6 милиона лева

31 January 2019 12:58

Близо 6 млн. лв. ще бъдат инвестирани в рехабилитацията на общински пътища в Балчишко, съобщават от морската община. Средствата са осигурени по Оперативна програма „Развитие на селските райони“. Около 14 км от пътната инфраструктура в общината вече се обновява. Фирмата изпълнител работи днес в участъка между с. Гурково и международния път, а фината настилка ще бъде положена след повишаване на температурите. Същата процедура е предвидена и за покрития с асфалтобетон път от ра

На работна среща обсъждат модернизацията на пътя Видин - Ботевград

24 January 2019 09:33

Днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова ще е във Видин. Заедно с инж. Дончо Атанасов – член на Управителния съвет и временно изпълняващ длъжността Председател на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“, министър Аврамова ще участва в работна среща за напредъка на изключително важния за региона проект за модернизация на пътя Видин – Ботевград. Поканата е от областния управител Албена Георгиева. В срещата ще участват и кметове на общини, и председатели на общински съвети от областта.

БСП отново искат информация за строежа на АМ „Хемус“

23 January 2019 11:16

МРРБ и АПИ да предоставят в рамките на деня договорите за АМ „Хемус“, за да не светне премиерът Борисов „синята лампа“, каза депутатът от левицата

Как се кърпят дупки в снега

21 January 2019 10:29

Как се кърпят дупки на пътя посред зима? Подобна практика се среща само у нас и има краткотраен ефект. Въведена ли е тя от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ)? За този абсурд разказа репортаж на бТВ. При температура минус 2 градуса в сряда, 16 януари, трима мъже с бус спират и пълнят дупки на пътя Перник-Трън. Технологията се изразява в хвърляне на няколко лопати асфалт във всяка дупка, последвано от няколко подскока върху кръпката с крака. Технологията "студено асфалтиране", както самите работници я определиха, представлява асфалт в насипно състояние, примесен със сняг. Фирмата, чиито работници пълнят дупките на пътя Перник-Трън, е избрана от държавата да поддържа републиканските пътища на територията на Пернишка област. Още след първите няколко превозни средства, които преминават, асфалтът излиза от дупката и се разпилява наоколо.  От АПИ обясниха, че извършените дейности са в нарушение на договора между агенцията и изпълнителя и затова няма да бъдат платени. Фирмата изпълнител остава длъжна да извърши качествен ремонт.  

Нелеп завой създава проблеми на цяло габровско село

14 January 2019 23:32

Цялото габровско село Враниловци се радва на обновен път, но жителите му твърдят, че трудно се прибират заради недомислено ново кръстовище. Има проблем и с част от междуградските автобуси. Те не можели да вземат завоя и спрели да минават през населеното място, споделиха от "Нова телевизия" в свой репортаж. Цялата работа обаче била провокирана от желание да се гарантира безопасността на хората, твърдят от институциите, ангажирани с ремонта на пътя. Техническият проект е съгласуван с Община Габрово и Областната дирекция на полицията. От тях зависят и промените в маршрута на движение на автобусите. АПИ ще съдейства за прилагане на всяко решение, свързано с подобряване на движението, което може да бъде прието.

Ремонт ограничава движението в тунел "Топли дол" за половин ден

03 January 2019 07:30

Очаква се това да доведе до по-натоварен трафик в участъка