Регионални

18 януари 2019 11:00

В Козлодуй започна гласуването в категорията "Звезда на феновете" за 2018 г.

За трета поредна година Община Козлодуй ще отличи на специална церемония "Спортист на годината" най-добрите спортистите от кайдунавския град за 2018 г.. Събитието ще се състои в ресторант "Истър" на 31 януари. На него ще бъдат поканени всички ном...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

В Козлодуй започва аварийно изкърпване на най-опасните дупки по улиците

13 February 2019 16:20

Предстои аварийно изкърпване на улиците в гр. Козлодуй, които се намират в най-тежко състояние, съобщават от пресцентъра на общината. Общинска администрация е предвидила средства за закупуване на студена асфалтова смес. Планирано е изкърпване на най-дълбоките и опасни дупки по основните пътни артерии от уличната мрежа, както и по второстепенните (квартални) улици и междублокови пространства. Закупени са 20 тона студена асфалтова смес, като ремонтните работи ще се изпълняват от Общинско предприятие „Комунална дейност”.

Пощенските станции в Kозлодуй временно не извършват услуги

13 February 2019 12:36

„Български пощи“ ЕАД уведомява своите клиенти, че поради прекъсване на интернет свързаността от страна на доставчика, пощенските станции в Козлодуй временно не извършват услуги. Информация за възстановяването на нормалния ритъм на работа ще бъде публикувана на сайта на дружеството.

В Козлодуй организират безплатно консултиране и изследване за ХИВ/СПИН

11 February 2019 16:30

Общинският детски и младежки парламент в Козлодуй, със съдействието на Регионална здравна инспекция (РЗИ) - Враца, организират на 14 февруари (четвъртък) безплатни скринингови изследвания за ХИВ/СПИН в сградата на НЧХП "Христо Ботев-1879" в крайдунавския град, северен вход (с изглед към ул. "Христо Ботев"), съобщават от Общинската Козлодуй.

Община Козлодуй отпуска еднократна финансова помощ за новородено/осиновено дете

10 February 2019 11:00

Община Козлодуй подпомага лица и семейства при раждане или осиновяване на дете с еднократната финансова помощ, в размер на 600 лева, съобщават от общинската пресслужба. Помощта се отпуска при условие, че родителите/осиновителите отговарят на условията и изискванията, посочени в Правилника за реда и условията за отпускане на еднократна финансова помощ за новородено/осиновено дете на територията на община Козлодуй, който е приет с Решение № 589 от 21.01.2019 г. от Общински съвет, Козлодуй.

Спряха тока в общините Козлодуй и Бойчиновци заради авария

06 February 2019 15:10

Поради авария по съоръжение, собственост на Електроенергийния системен оператор (ЕСО), общините Козлодуй и Бойчиновци са без електричество.

Здравният министър ще се срещне с протестиращите медицински сестри от Козлодуй

03 February 2019 09:45

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев ще се срещне в понеделник с медицинските сестри в Козлодуй. Повод за срещата е създалата се кризисна ситуация, в която медицинските сестри отказаха да подпишат новите си трудови договори заради ниското възнаграждение, което им отреждат - 580 лв.

Медиците от болницата в Козлодуй протестират срещу ниски заплати

31 January 2019 08:40

Медиците от болницата в Козлодуй излязоха на протест. Те отказват да подпишат новите си трудови договори заради ниското възнаграждение, заложено в тях, съобщи bTV. Съгласно новите договори основното им възнаграждение ще е малко над минималната работна заплата – 580 лв. (от 1 януари 2019 г. минималната заплата е 560 лв.). Здравните работници в Козлодуй уточняват, че протестът им не е срещу ръководството на болницата, което е притиснато от лимитите на Здравната каса и няма как да им пл

Историческо класиране за Алберт Попов в слалом за Световната купа

26 January 2019 14:53

Алберт Попов записа най-доброто си класиране в слалом за Световната купа в алпийските ски. 21-годишният българин се нареди девети на старта в австрийския курорт Кицбюел. Толкова предно подреждане българин не е имал от дълги години - от времето на Петър Попангелов. Аби стартира под номер 71 и изненада всички, а вероятно и себе си, още в първия манш с петото си място за 55:82 сек. Във второто спускане той устоя на напрежението и намери място в топ 10 с 1:46,38 мин., като остана на 1,05 сек. от победителя Ноел Клеман. Французинът поразвали деня на австрийците, изпреварвайки с 29 стотни фаворита и местен идол Марсел Хиршер. Все пак легендата остава начело в класирането за Световната купа. Хиршер имаше по-слабо време в първия манш и от Попов, показа класа и успя да навакса, но не достатъчно, за да се качи най-високо на подиума. Трети е друг французин - Алексис Пинторо.  Другият българин в надпреварата - Камен Златков, отпадна в първото спускане. Пред Попов, пък и зад него, се нареждат скиори само от държави с огромни традиции в алпийските ски - французи, австрийци, норвежци, швейцарци, шведи, германци, италианци, словенци и т.н.

Огромен успех за България на Европейското първенство по фигурно пързаляне

23 January 2019 15:05

Българската състезателка Александра Фейгин записа изключителен успех при дебюта си на Европейското първенство по фигурно пързаляне, което започна днес в Минск (Беларус), предаде БНР. Възпитаничката на Андрей Лутай получи за изпълнението на кратката си програма 58.80 точки, което и отреди 9-о място във временното подреждане. Досега нито една българска фигурискта не е записвала подобно класиране на европейски и световни първенства. Позицията отрежда място на Александра и място във волната прог

Най-важните спортни събития, които да посетите във Варна тази седмица

21 January 2019 11:32

Тази седмица, в морската ни столица, която получи престижното призвание "Европейски град на спорта" 2019, ще се проведат много спортни събития. Вече започна турнир по спортна стрелба за пушка и пистолет „Купа Варна“ в СК „Простор“. Организатор на състезанието е СК по спортна стрелба „Стрелба“ със съдействието на Община Варна. Очаква се в турнира да се включат повече от 70 състезатели от Търговище, Русе, Несебър, Силистра и Ва