Регионални

23 януари 2019 13:45

Нова организация ще развива туризма в Дунавския район от Видин до Силистра

В новата структура са включени 17 общини, 6 областни администрации, 3 туристически сдружения, вписани в Националния туристически регистър, Русенският университет „Ангел Кънчев“ и една професионална гимназия. В учредяването на Организацията за управ...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Община Монтана осигури ново оборудване за многопрофилната болница

18 July 2019 10:30

Операционна маса от ново поколение, болнични легла, пациентски монитори и видеоларингоскоп са част от оборудването, закупено за многопрофилната болница по активно лечение в Монтана със средства от общинския бюджет. Кметът Златко Живков, председателят на общинския съвет Иво Иванов и общински съветници, заедно с журналисти разгледаха новите уреди в присъствието на изпълнителния директор на търговското дружество д-р Тодор Тодоров, хирурзи и анестезиолози, съобщават от общинската пресслужба.

Дубайски инвеститор с интерес към наши пристанища

17 July 2019 22:31

Dubai Ports World (DP World) обяви, че се интересува от придобиването на български пристанища по река Дунав след подписването на публично-частно партньорство за управление на сръбското вътрешно пристанище в Нови Сад, съобщава Ports Europe. През юни председателят на P&O Ports, която е част от DP World, Султан Ахмед бин Сулайем се срещна с българския президент Румен Радев. Двамата обсъдиха инвестициите в българските пристанища по Дунав и високотехнологичните логистични центрове в страната като начин за ускоряване на трансфера на товари до Западна Европа. България ще стартира търгове за концесии на своите най-големи пристанища по Черно море и Дунав през 2020 г., като най-привлекателни изглеждат проектите за развитие на пристанищата Варна-изток и Варна-запад, според Плана за действие за държавните концесии за периода 2019-2020 г., приет от Министерски съвет. Всички концесии ще имат срок от 35 години в опция за удължаване с още 11,5 години. Концесиите за българските дунавски пристанища се очаква да включват обектите: пристанищен терминал Зимовник-Русе (за всички видове товари) с площ от 32 734 кв. м; пристанищен терминал Русе-изток 1 с площ от 333 057 кв. м; Русе-изток 2 с площ от 355 132 кв. м; Русе-запад с площ от 117 003 кв. м; Видин-център с площ от 18 261 кв. м. България планира да свърже по Дунав Русе с Варна (най-голямото българско черноморско пристанище) чрез нова магистрала и високоскоростна железопътна линия, а разстоянието между двете локации е 170 км ., припомня actualno.com. Пристанището на Нови Сад осигурява връзки с DP World Кюстенджа (най-голямото черноморско пристанище) с по-нататъшната обработка на товари в Джебел Али, Дубай, ОАЕ. P&O Ports ще управлява пристанището в Нови Сад първоначално за 25 години и ще има изключителни права за извършване на всички операции по крайбрежието, обработката на контейнери, товарите и товарно-разтоварната дейност.

В Русе избиват домашните прасета в 3-километровата зона

16 July 2019 17:40

БАБХ откри две нови огнища на африканска чума

Над 19 000 клиенти са обслужени за първото полугодие в НАП - Монтана

16 July 2019 12:40

Малко над 19 000 данъкоплатци и осигурители са обслужени в офиса на НАП в Монтана през първото полугодие. 6140 са посетили приходната администрация в областния град по повод подаване на данъчни и осигурителни декларации и уведомления за трудови договори, а 5350 заради въпроси, свързани със здравния статус.

Сградата на закритата казарма в Монтана се руши

14 July 2019 13:00

Закритата отдавна казарма в Монтана се руши, съобщават от общината. От покрива падат керемиди и дървении, поради което се е наложило спасители от службата за пожарна безопасност и защита на населението да обезопасяват мястото около сградата. Тя има голям двор, но той на места се преминава безпрепятствено. Възможно е хора, които се намират около сградата, да пострадат, обясняват от общината.

Тролеи от Чехия и Швейцария тръгват по русенските улици

14 July 2019 10:32

До дни 17 тролейбуса, доставени от Швейцария и Чехия, ще тръгнат по русенските улици. Те са втора употреба и са използвани 25 години, но според специалистите от общинския отдел „Транспорт" са в отлично техническо състояние.

Пуснаха свободен безжичен достъп до Интернет в центъра на Монтана

12 July 2019 15:20

Жителите и гостите на Монтана могат да ползват свободен достъп до интернет в централната част на града, съобщават от пресцентъра на Общината. Мрежата е изградена от телеком по проект на общината Монтана, финансиран с 15 хиляди евро по европейската инициатива Free Wi-Fi for Europeans. В нея са включени 113 общини от България.

За 10-и път Видин е домакин на най-големия тийнейджърски фестивал в България

12 July 2019 12:40

Най-големият тийн фестивал събира повече от 400 арт таланти във Видин От 13 до 21 юли Видин ще бъде домакин на най-големия тийнейджърски фестивал в България - "The Bridge Fest". Събитието ще събере над 400 талантливи младежи на възраст от 14 до 21 години от цялата страна, които имат желание да създават изкуство. По време на фестивала ще се проведат над 20 работилници за визуални изкуства, архитектура, дизайн, танци, музика и други. В рамките на една седмица младите арт хора ще имат възможност да реализират своите идеи и да усъвършенстват уменията си.

Задържаха петима бракониери на дърва във видинска местност

10 July 2019 14:20

Петима мъже са задържани вчера в хода на провеждана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с незаконна сеч и превоз на дървесина. Около 13.30 часа в местността „Божурица“ в землището на с. Водна, служители на РУ-Кула извършили проверка на лица, установени в имот в момент на извършване на сеч на дърва. Въпросният имот нямал издадено писмено позволително за сеч. От местопроизшествието са иззети 2 бр. моторни триони марка „Щил“, както и установените на място 10 кубика дърва за огрев. По случая в РУ-Кула е образувано досъдебно производство.

Язовир "Чернила" край Монтана отваря врати за спортен риболов

10 July 2019 12:00

Язовир "Чернила" край Монтана отваря врати за спортен риболов на от 13-ти юли. Водоема се зарибява всяка седмица с шаран, есетра, толстолоб, лин, бял амур, сом и бяла риба.